• Westzaan geen partij voor Stormvogels: 11-1

  Vierdeklasser zaterdagvoetbal Westzaan was de eerste officiële tegenstander van het team van nieuwbakken trainer Patrick Krop. Dit duel werd gespeeld in het kader van de KNVB-beker; in de poule van Stormvogels zitten ook RKAVIC uit Amstelveen en VVA/Spartaan die respectievelijk de komende zaterdagen de tegenstander zijn van de IJmuidenaren.

  Gezien de grote uitslag maakten de Westzaners van hun doel een schiettent, want na een 5-0-ruststand werd de uitslag 11-1; balbezit Stormvogels 75 tegen Westzaan 25 procent.

  Binnen 10 minuten was het reeds 2-0 voor de Vogels: na een voorzet van Rick van Westen kopte Milan van Essen (ex-IJmuiden) de 1-0 achter doelman Barry Al;  drie minuten later rondde Gregory van Nieuwkoop een mooie aanval via drie schijven bekwaam af, 2-0. Halverwege de eerste helft werd Van Nieuwkoop binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald en vanaf 11 meter bepaalde Van Essen de stand op 3-0.

  Even hierna greep Stijn van der Voort (ex-Velsen) naar zijn hamstring en liet zich heel wijs vervangen. Thomas Scholten, die zijn broer Sebastiaan (ex-Velsen) geblesseerd langs de kant zag staan, bepaalde de stand op 4-0, gevolgd voor de rust een doelpunt met de punt van de schoen van Van Westen, 5-0.

  Na een paar wissels aangebracht te hebben ging het team van trainer Krop door met waarmee zij was geëindigd, nl. met doelpunten maken. Invaller en opkomende back Dennis Klepper liet voorzitter Stoker voor de zesde keer het scorebord bedienen en bijna na een kwartier scoorde Joey Wolthuis binnen een minuut twee identieke doelpunten, 8-0. De 10 doelpunten werden volgemaakt door invaller Brian Ezeoke.

  Dennis Klepper, sociaal ingesteld, kreeg medelijden met de Westzaners door hands te maken waardoor Wouter Lastdrager via elf meter de eer voor zijn team kon redden. Het slotakkoord was voor Ezeoke die na een goede aanval de eindstand op 11-1 kon brengen. Aan de komende tegenstanders zal Stormvogels haar handen voller zal hebben.

  Het tweede was vrij omdat IJsselsteijn 2 zich had teruggetrokken uit de beker.

  De dames hebben een nieuwe trainer kunnen aantrekken: Dennis Tijl is de gelukkige die deze enthousiaste dames naar een hoger niveau mag brengen. Echter, tegen Onze Gezellen werd na een 2-2-ruststand een 2-4-nederlaag geleden. Cloe van Nieuwkoop en Laura scoorden.

  Het derde won haar bekerwedstrijd met 3-2 van KFC 2.

  Dieter van Laar

rfwbs-slide