• Weer geen promotie voor  zoekend Stormvogels

  Opnieuw is Stormvogels er niet ingeslaaagd via de nacompetitie promotie af te dwingen naar de tweede klasse, want op Zeewijk was Olympia’25 uit Hilversum met 2-4 te sterk voor het naar haar vorm zoekend team van trainer Patrick Krop.

  In 2016-2017 switchte Stormvogels over van het zondag- naar het zaterdagvoetbal en op de twee coronajaren na deden de IJmuidenaren vier keer aan de nacompetitie mee. Maar tot ieders teleurstelling brachten die vier jaren niet het beoogde succes; de eerste twee  jaren zwaaide Sjaak Lettinga en de laatste twee Patrick Krop de scepter. Uithuilen en dus opnieuw beginnen voor de IJmuidenaren en nu maar hopen, dat een Stormvogels volgend seizoen nu eens voor de eerste plaats zal kunnen gaan. Het zevende seizoen dan en tenslotte is zeven nog steeds een geluksgetal.

  Tegen Olympia’25 stonden opnieuw Stijn van  der Voort (knieoperatie aan zijn kruisbanden ondergaan) en Gregory van Nieuwkoop aan de zijlijn en was Melle Springer, de strateeg aan de rechterkant, niet in zijn oude en vertrouwde vorm waardoor hij na de thee in de kleedkamer achterbleef. Niet alleen Melle zocht naar zijn vorm, dat gold tevens voor een aantal  andere spelers, onder wie een paar invallers.

  De eerste wedstrijd hadden de Hilversummers in verlenging met 1-3 gewonnen van Loosdrecht en die analyse wees uit, dat het team een groot aantal goede spelers had rondlopen en daar stak hun nummer 10, genaamd  Marouan Halouci, met kop en schouders boven uit; hij maakte dan ook drie van de vier Hilversumse doelpunten en zijn rugnummer 10 deed hem eer aan: de  aanwezige voetbalkenners gaven hem  dan ook een tien met een griffel!

  Het aan de zijkant van het veld ontstoken vuurwerk was net gedoofd om meteen over te slaan naar de spelers:  binnen vier minuten  was de stand reeds 1-1. In de tweede minuut speelde Saïd Mousslih zich mooi  op links vrij en zijn voorzet op maat belandde precies op het hoofd van Halouci die ongedekt met een ferme kopstoot de openingstreffer liet noteren, 0-1. Binnen twee minuten had Stormvogels haar antwoord klaar: een slimme steekpass van de voet van Springer stuurde Milan van Essen de diepte in en met een simpele voetbeweging werd de niet zekere invaller-doelman Vincent Gossling, die menig keer tijdens de wedstrijd de bal uit zijn handen liet vallen, gepasseerd, 1-1.

  Stormvogels nam hierna het heft in handen, creëerde zich wat kansen, maar moest met lede ogen toe zien, dat Olympia weer op voorsprong kwam. In de 19de minuut verloor Dennis Klepper onnodig de bal op het middenveld waardoor Mousslih zich op links behendig vrij kon spelen om vervolgens Nasser El Aissati in stelling te brengen. Vanaf 16 meter vuurde hij een keihard schot op doelman Bas Veen die niets anders kon doen dan de bal uit zijn doel te boksen precies voor de voeten van opnieuw El Aissati die nu wel raak kon schieten, 1-2.

  De vanwege de hitte ingevoerde waterpauze  gaf Olympia de kracht haar voorsprong uit te bouwe tot 1-3: nu kon centrumspits Halouci voor de tweede keer na een voorzet van El Aissati weer met het hoofd de voorsprong vergroten.

  Het laatste kwartier ging Stormvogels op zoek naar de aansluitingstreffer en kansen bleven niet uit: een schot van uitblinker Jan Koridon belandde in het zijnet; een keiharde kopbal van Van Essen belandde precies in de handen van doelman Gossling en opnieuw had Jan Koridon geen geluk met zijn inzet omdat doelman Gossling met zijn voet redding kon brengen. Ruststand 1-3.

  Na de thee bleef Springer in de kleedkamer achter en zijn vervanger werd José Leone.

  Olympia’25 zette meteen na de rust de Stormvogels-verdediging onder druk zodat doelman Veen twee reddingen moest verrichten. Na vier minuten namen de IJmuidenaren het initiatief over en na een voorzet van Jan Koridon kreeg Mats Berghuis een uitstekende kans, maar zijn schot ging huizenhoog over. Rechtsback Klepper moest zich in de 62ste minuut geblesseerd laten vervangen door Kay Keus. Vijf minuten later constateerde scheidsrechter Ruiz van Twiller een leunovertreding net buiten het strafschopgebied en via een Hilversums been trof Brian Ezeoke de roos, 2-3.

  Heel veel aanvallen liepen via linkerspits Jan Koridon, maar in de 71ste minuut werd het einde verhaal, want na vele overtredingen, vooral op zijn benen gehad te hebben, kreeg hij een schop die verder voetbal hem verbood. Bij deze overtredingen bleef scheidsrechter Van Twiller duidelijk weer in gebreke door geen gele kaart te geven. Dat kon hij reeds in de eerste minuut doen, maar dat vond hij te vroeg; nu vond hij het misschien te laat. Zijn broer Auoun werd zijn vervanger. Daarna weer twee wissels: Berry Willemse en Thomas Scholten kwamen in het veld voor Rick van Westen en Niels Stoker.

  Kon Stormvogels nog een slotoffensief ontplooien? Neen, daar had dit team de kracht meer voor, omdat er totaal geen lijn meer in haar normale spel te bekennen was. Dit was nog wel aanwezig bij Olympia’25 en bij haar sterspeler Halouci die twee minuten in blessuretijd zijn hattrick kon maken en daarmee de eindstand op 2-4 kon bepalen.

  Zeer gedesillusioneerd liep het team van trainer Krop drie minuten later richting kleedkamer. Aan een heel goed seizoen kwam in een keer abrupt een einde.

  Dieter van Laar

rfwbs-slide