• We trainen door!

  Jullie zijn er natuurlijk al mee bekend en wellicht ook gewend. De voetbalcompetities liggen weer stil. Corona houdt ons andermaal in de greep. Als bestuur zaten we al niet stil, maar zijn om andere redenen wederom aan de slag. Natuurlijk is er andermaal begrip voor de ingrepen, al zijn sommige zaken niet uit te leggen. Wel met 200 man in één kerk maar niet met ca 30 ouders langs de lijn. Het wordt bestuurders niet gemakkelijk gemaakt om zaken uitlegbaar te houden voor leden en ouders. Maar goed, dat is gezegd. We veranderen daar op ons niveau niet veel aan. Laten we ons bezig houden met zaken waar we wel invloed op hebben.

  Onder leiding van ons Technisch jeugdcoördinator en jeugdtrainers  trainen de jeugdteams gewoon door. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een programma voor al onze jeugdteams. Aanstaande zaterdag hopen we te starten met onderlinge wedstrijdjes, toernooitjes etc. voor jongens en meisjes. Meer lees je hierover in jullie teams apps.

  Ook onze senioren selectietrainers  zijn creatief.  In viertallen en onder begeleiding van onze trainers wordt er in diverse groepen getraind. Uiteraard met de randvoorwaarden van de 1,5 meter. Maar op deze wijze proberen we met z’n allen fit te blijven en ons voor te bereiden op een hervatting van de competities. Deze laatste mogelijkheden gelden uiteraard ook voor onze Dames en de overige seniorenteams.  Een ieder op zijn eigen tijd in het trainingsschema.

  Wel probeer ik de verwachtingen te managen. Mijn gevoel zegt mij dat deze extra stop wel eens langer zou kunnen zijn dan de aangekondigde vier weken.  Als bestuur bereiden we ons daar in elk geval op voor en kijken, naast wat we wel kunnen vooral naar onze financiële positie. Immers anders dan tijdens de eerste stop zijn er tot nu toe geen voorzieningen vanuit Rijk of Gemeente, terwijl de kosten nu wel doorlopen. Immers we gebruiken velden, we trainen en dat was in de intelligente-lockdownperiode anders.  En uiteraard zijn er nu totaal geen kantine inkomsten. Een belangrijk bron van inkomsten, ook voor Stormvogels. Tel daarbij op dat veel activiteiten, zoals feestavonden, Kerstbingo, Nieuwjaarswedstrijden niet door gaan of op z’n minst twijfelachtig zijn. Activiteiten die toch altijd wat extra geld in het laatje brachten. Gelukkig hebben we reserves, maar die zijn niet onuitputtelijk. We zullen zelf, waar we invloed hebben, besluiten nemen over onze uitgaven en ons uiteraard in verbinding stellen met de instanties zoals Gemeente, KNVB, NOC NSF. We houden jullie op de hoogte, ook over wanneer en hoe we onze jaarlijkse ledenvergadering zullen houden .

  Houd moed en blijf gezond!

  Namens Bestuur en Jeugdcommissie

  Nico Stoker (voorzitter)

rfwbs-slide