• Vrijwilliger van de week ‘In het zonnetje’  ‘TEUN GLAS’

  Wat een fijne man, wat een fijn gesprek heb ik met deze topper gehad.

  Weer zo één die goud waard is, al zal hij dat zelf niet zo zeggen, maar namens Stormvogels zeggen wij dit wel. Bescheiden, integer, rustig, dat is Teun!

  Teun kwam op zijn 8e naar Stormvogels. Zijn ouders, Jan en Tinie, waren altijd fanatiek supporters bij het betaald voetbal (wat toen nog op Schoonenberg gespeeld werd). Tot aan 1963, toen het Telstar werd. Er was eigenlijk geen ‘discussie’, Teun ging uiteraard bij Stormvogels voetballen.

  Van zijn 8e tot zijn 15e gevoetbald (als welp, pupil, aspirant en junior). Op zijn 15e kwam hij van de Visserijschool af en ging varen op het ‘hospitaal kerkschip “De Hoop” ‘. Hij was machinist, heeft een jaar of 10 gevaren. De weekenden dat hij thuis was, heeft hij altijd als supporter langs de lijn gestaan. Na 10 jaar is hij gestopt met varen en als procesregelaar in de ammoniak fabriek op het Hoogovens terrein gaan werken. Toen kon hij zelf ook weer gaan voetballen, dit deed hij op zondag in het 4e en 5e. Ook was hij een aantal jaar actief als jeugdleider bij 12-jarigen, dit met veel plezier.

  Teun was vanaf zijn 24e samen met Aafje, zij kregen 2 kinderen, Inge en Jolanda, en 4 kleinkinderen. Aafje en Teun zijn zo’n 48 jaar samen geweest. Aafje is jaren ziek geweest, maar heeft ook in al die jaren een mooi leven kunnen leiden. Helaas is zij 2 jaar geleden overleden. Teun heeft veel geholpen tussendoor en na het overlijden van Aafje werd hij gevraagd om wat meer te komen helpen. Dit heeft hij gedaan en dit was een goede vorm van ‘therapie’. Hij is er nu elke ochtend. Wat doet hij bij Stormvogels? Te veel onderhoudsklussen om op te noemen, eigenlijk is hij overal inzetbaar.

  Op zaterdag komt hij altijd bij het 1e kijken. Teun heeft veel respect voor alle vrijwilligers, beseft ook dat er nog altijd helpende handjes nodig zijn.

  Wil jij je bij Teun aansluiten? Neem dan contact op met Sandra via verenigingsmanager@stormvogels.nl

  of bel naar T. 06 – 20 21 98 03

   

  Kan Stormvogels zonder Teun?

  Ja, antwoordde Teun, want niemand is onmisbaar, maar voor Stormvogels is Teun ontzettend veel waard en dus echt wel onmisbaar. Stormvogels heeft veel respect voor jou.

rfwbs-slide