• Vrijwilliger van de week ‘In het zonnetje’ ‘CEES DUIKER’

  Weer zo’n lieverd deze week in het zonnetje, onze Cees Duiker. Het ging niet vanzelf om hem aan de praat te krijgen over zichzelf (want dat was allemaal niet zo nodig enzo), maar na een beetje overtuiging toch een gezellig gesprek gehad. Zo leest een ieder weer dat we zonder de mensen van de accommodatie ploeg niet kunnen!

  Cees kwam zo’n 25 jaar geleden binnenwandelen bij Stormvogels samen met zijn zoon Niels, die toen een jaar of 7 was en wilde voetballen. Daar liep hij Henk Viskil tegen het lijf, een oud-klasgenootje.

  Als vader kwam hij uiteraard altijd bij zoonlief kijken en schreef soms wat wedstrijdverslagen voor het clubblad (wat wekelijks uitkwam). Na een tijdje kwam Hennie Ulehake vragen of hij het clubblad wilde maken (overname van Gerard Vester) samen met Maria Hogendijk. Dit werd nog aangeleverd op floppy. Cees zat in de redactieruimte. Dit heeft hij jarenlang gedaan totdat het digitaal ging.

  Niels ging op een gegeven moment naar Velsen en Cees werd daar leider, totdat Niels geblesseerd raakte.

  Cees kwam terug naar Stormvogels om met allerlei ‘zaken’ te helpen. Op mijn vraag ‘wat deed je allemaal voor de vereniging?’ was het antwoord ‘tja, wat niet eigenlijk’. Het is wel duidelijk dat Cees heel handig is en wat hij bedenkt dat kan hij maken. Even een aantal punten wat hij gedaan heeft:

  -       Geluidsinstallatie gemaakt (incl. luidsprekers)

  -       De bloembakken gemaakt

  -       De biertafels (zie foto) gemaakt

  -       De garderoberekken gemaakt

  -       De tribune vernieuwd (samen met Ron Baan en Arie Strijland)

  -       Lampen in de jeugdbestuurskamer gemaakt

  4 ochtenden per week (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag) rijdt Cees taxi (gehandicaptenvervoer) bij Atax. Elke woensdag is hij bij Stormvogels te vinden, allerlei klusjes zijn aan hem toevertrouwd.

  ‘Cees, wil je nog een poosje doorgaan bij de vereniging?’ dat was mijn laatste vraag aan hem. Het antwoord was luid en duidelijk: ‘JAZEKER, wat moet ik anders’ met een grote glimlach.

  Trots op zijn werk bij ons en toch ook bescheiden.

  Een voetbalvereniging draait uiteindelijk om voetballen, maar zonder een man als Cees Duiker (en alle andere vrijwilligers) draait deze vereniging niet zo top.

  Dus ook aan ons zonnetje van deze week een grote pluim. BEDANKT voor jouw inzet!!

  Wil jij jouw vereniging ook een helpend handje bieden in welke vorm dan ook, neem dan contact op met Sandra via verenigingsmanager@stormvogels.nl

  of bel naar T. 06 – 20 21 98 03

rfwbs-slide