• Nieuwsbrief september 2019

  Overzicht senioren (Dieter van Laar voorzitter Vrienden)

  Het eerste elftal
  Evenals het seizoen 2017-2018 waren de verwachtingen bij Stormvogels voor het afgelopen seizoen 2018-2019 heel hooggespannen, maar al snel bleek dat Kagia uit Lisserbroek veel te sterk was in de derde klasse B getuige het ongeslagen kampioenschap.
  Met nog drie wedstrijden te gaan leek het team van trainer Sjaak Lettinga af te steven op een tweede plaats. Maar omdat tegen Kagia en de laagvliegers VVA/Spartaan en Angstgegner SCW in mei de laatste drie wedstrijden verloren gingen, eindigden de IJmuidenaren achter kampioen Kagia en Pancratius op een derde plaats. Dus geen herhaling van het seizoen 2017-2018 toen een mooie tweede plaats werd behaald. De derde plaats gaf wel recht om mee te doen aan de nacompetitie. Het eerste nacompetitieduel tegen Blauw Wit/Beursbengels uit Amsterdam werd met 4-1 verloren. Stormvogels was hiermee, evenals in het seizoen 2017-2018, voortijdig uitgeschakeld voor promotie naar de tweede klasse. Purmersteijn promoveerde uiteindelijk.

  Uit 26 wedstrijden behaalden de Vogels 47 punten (14 gewonnen, 5 gelijk en 7 verloren met een doelsaldo van 57 voor en 43 tegen) - negen punten minder dan het seizoen hiervoor. De maanden oktober en mei waren totaal niet succesvol voor Stormvogels: slechts twee punten uit zeven wedstrijden werden er in die maanden behaald.
  Trainer Lettinga werd dit seizoen menigmaal geconfronteerd met (langdurige) blessures van o.a. Etkin Zivkara, Gregory van Nieuwkoop, Huseyin Yilmaz, Rowan van Eijk, Danny Blok en Joey Wolthuis. Bovendien moest Lettinga de laatste vijf maanden het doen zonder zijn backs Stijn van der Voort (stage aan boord van een cruiseschip) en Roy Schoorl (werk) en dat was eveneens een behoorlijke aderlating.
  Topscorer werd Thomas Scholten met 12 doelpunten, gevolgd door Joey Wolthuis met 8; Joey was de laatste maande behoorlijk op schot, maar door zijn langdurige blessure speelde hij niet al te veel wedstrijden. Gregory van Nieuwkoop, José Leone en Etkin Zivkara wisten 5 maal het net te vinden.
  ZSGOWMS degradeerde rechtstreeks, terwijl VEW en Overbos dit negatieve voorbeeld volgden in de nacompetitie.

  In de strijd om de KNVB-beker zat Stormvogels in een poule met SVIJ, Wieringermeer en Beverwijk en werd poulewinnaar. Echter, in de knock-out fase tegen de reserves van Odin’59 werd verloren en was het bekerfeest afgelopen. Met ieder drie doelpunten werden Fernando Alphenaar en Thomas Scholten topscorers.
  In tegenstelling tot voorgaande seizoenen was het op het overschrijvingsfront voor het komend seizoen heel rustig: twee spelers hebben zich als nieuw lid aangemeld, terwijl 4 spelers Stormvogels verlieten. Patrick Krop en Wago Matitaishvilli, respectievelijk afkomstig van Alphense Boys en SVIJ, kwamen weer terug op het oude nest. Krop is een veel scorende spits en daar wacht ons eerste elftal reeds een paar jaar op! Tevens is de selectie uitgebreid met 7 A-junioren: Dennis Klepper, Brian Asengo, Joachim Aukus, Mats Berghuis, Melle Zaaijer, Diego Moura Neves en Fabio Aguilar Polo.
  Vier spelers zochten hun heil bij andere verenigingen: Youri Boeree (United/DAVO), Etkin Zivkara (Monnickendam), Thierry Schilder (EVC) en Roy Schoorl (VSV za.).

  Bij ons trainerskorps een paar mutaties: na een jaar zei hulptrainer Rocco de Vos onze vereniging vaarwel. Zijn plaats zal door Bert van Duijvenbode, was assistent bij Marco Adema, dit seizoen worden ingenomen. Een vijftal jaren geleden maakte Brian van Laar de overstap van onze A-junioren naar de senioren en zijn heel goede voetbalcapaciteiten werden snel ontdekt door trainer Dick-Jan Ente. Echter, na een paar jaar moest Brian vanwege een heel vervelende blessure met zijn favoriete sport stoppen en daarom wil hij zich nu richten op het trainersvak. Zijn leermeester wordt Marco Adema bij ons tweede elftal.

  Op dinsdag 13 augustus jl. is een aanvang gemaakt met de trainingen van de selectie van Stormvogels, bestaande uit 43 spelers.

  Tussen Haarlem en Den Helder, dat is de regio waar de tegenstanders van Stormvogels zich het komend seizoen bevinden. In de derde klasse A komt Stormvogels boven het Noordzeekanaal HCSC (Den Helder); Reiger Boys (Heerhugowaard); EVC (Edam); Flamingo’s (Alkmaar); Castricum; ADO’20; DEM en Beverwijk tegen, en in de regio Haarlem: IJmuiden; Kon. HFC; HYS; United/DAVO en Olympia Haarlem.
  Competitieprogramma: de ouverture van het seizoen 2019/2020 is op 21 september thuis tegen Kon.HFC; 29/9 DEM uit; 5/10 IJmuiden thuis; 12/10 EVC uit; 19/10 HYS thuis.

  Districtsbeker ofte wel KNVB-beker
  Programma: za. 31/8, 14.30 Stormvogels-FC Velsenoord; za. 7/9, 14.30 uur: SVIJ-Stormvogels; za. 14/9, 14.30 uur: Schagen United-Stormvogels.
  MIDWEST cup
  48 teams doen aan dit toernooi, voorheen Haarlems Dagblad Cup, mee. Samen met BSM, SVW’27 en Amstelveen Heemraad is Stormvogels in een poule ingedeeld. Tegen Amstelveen/Heemraad wist Stormvogels door doelpunten van Kay Keus en nieuweling Patrick Krop met 2-1 te winnen.

  Het tweede
  Ons tweede elftal, onder leiding van de trainers Marco Adema en Bert van Duijvenbode, kijkt terug op een redelijk
  goed seizoen en eindigde met 41 punten uit 20 wedstrijden op een derde plaats. Kampioen werd Odin’59 4. Stormvogels 2 pakte de eerste periode en behaalde zelfs de finale van de nacompetitie. Op het neutrale terrein van VVH/Velserbroek
  werd tegen Zandvoort 2 met 1-0 verloren.

  Trainer Adema moest regelmatig spelers aan het eerste elftal afstaan en dat was niet bevorderlijk voor een goed competitieverloop.
  District beker
  Programma, 31/8, 14.30 uur: DVVA 5- Stormvogels 2; 7/9, 12.00 uur: Stormvogels 2-GeuzenMiddenmeer; za. 14/9, 14.45 uur: AFC 4-Stormvogels 2.

  Het derde
  De leiders Cees van der Voort en Henk Ooms hadden in het derde elftal een mix van jong en oud. Met 32 punten uit 22
  wedstrijden werd een vijfde plaats behaald. Kampioen werd Beverwijk 2.

  Vrouwen
  Met de dames van Zandvoort hadden onze dames een nek-aan-nekrace om de eerste plaats. Pas aan het einde van het seizoen gooiden de dames de handdoek in de ring en zij eindigden daardoor achter Zandvoort op de toch nog mooie tweede plaats.
  Trainer Serge Jongejans zag niemand van zijn team naar elders vertrekken, wel kwamen Kimberly Kortekaas en Kelly
  Woord, beiden afkomstig van SVIJ, de gelederen versterken.

  Alle vier seniorenteams wensen wij komend seizoen heel veel succes toe!

  Stormvogels is er weer klaar voor
  In het jubileumboek in 2012 schreef ik het al "Ode aan de vrijwilliger". En als ik vandaag de dag om me heen kijk dan is het niet anders. Wat een rijkdom om te zien hoe enthousiast en met veel inzet onze mensen de hele zomerperiode (ook bij 40 graden) bezig zijn geweest met het onderhoud, renovatie en de voorbereiding op dit nieuwe seizoen. Diep respect en petje af.

  Alle kleedkamers en de kantine weer spic en span en dat terwijl dit weken als werkplaats is gebruikt voor de renovatie van onze tribune. De tribune, toch wel een beetje onze trots en een kenmerk voor sprotpark Zeewijk. Dit jaar vijftig jaar geleden in gebruik genomen. Het werd tijd voor ene grote opknapbeurt. Alle banken worden vervangen, vloerdelen aangeheeld en nieuwe stoeltjes geplaatst. Ook de kap zal worden hersteld. Wanneer u deze brief ontvangt is 1/3 gedeelte klaar en kunt u zien hoe de rest dit najaar zal worden.

  Ook onze keuken kende een grote verbouwing. Na ruim 30 jaar waren de ovens aan vervanging toe. Ook deze investering konden wij dragen door goed financieel beheer en met dank aan sponsoren en vrijwilligers. Ook de Vrienden van Stormvogels dragen hier in belangrijke mate aan bij. Dan heb ik het nog niet gehad over het onderhoud aan de velden, kleding, wedstrijd- en trainingsmateriaal. De teamindelingen, voorbereiden van trainingen, oefenprogramma en toernooien. Is er wel tijd geweest voor vakantie vraag ik me weleens af. Hulde en grote bewondering voor onze vrijwilligers (een Ode), dankzij uw bijdrage en hun onvolprezen inzet zijn we weer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Daarbij wens ik jullie allemaal bovenal veel plezier en mooie sportieve successen. De randvoorwaarden zijn geschapen.

  Nico Stoker (trotse voorzitter)

  Stormvogels jeugd
  Het voetbalseizoen staat weer op het punt van beginnen. Iedereen is daardoor druk bezig om alle jeugdteams klaar te maken voor seizoen 2019/2020.
  Voor de Stormvogels jeugd is het een bijzonder jaar waarin wij 2 teams gaan combineren met onze goede buren van SVIJ. Wij merken steeds vaker dat, doordat de breedte van jeugdteams achterblijft, er moet worden geschoven in bepaalde leeftijdsgroepen met kinderen. Hierdoor kan misschien niet iedereen op zijn leeftijdsniveau voetballen. Doelstelling van de KNVB is hier juist wel in mee te gaan, vandaar ook dat sinds vorig seizoen de benaming van de jeugdteams is veranderd.
  Doordat SVIJ dit ook ondervindt hebben wij de handen ineengeslagen en zijn we een gezamenlijk JO12-1 en JO13-1 gestart voor komend seizoen. De kinderen kunnen zo beter geplaatst worden in een team van hun eigen leeftijdsgroep en niveau. Dit alles moet bijdragen aan meer (spel) plezier.
  Onze overige teams zijn er ook weer zo goed als klaar voor en we merken een lichte groei in ons ledenbestand wat natuurlijk hartstikke goed is.

  Onze vrijwilligers hebben zich gedurende de zomerperiode weer keihard ingezet om ons prachtige sportpark weer speelklaar te maken en de kleding en materialen weer aan te vullen. Wij als jeugdbestuur maken dan ook een hele diepe buiging voor deze toppers! We merken echter nog steeds dat we een tekort een vrijwilligers en hopen dat mensen zich geroepen voelen om iets voor onze mooie club te betekenen.

  Verder zijn wij zeer blij te zien dat er een grote doorstroming is geweest vanuit de JO19 naar de seniorenselectie toe. Ondanks deze positieve leegloop is het toch gelukt een JO19 team neer te zetten met een nieuwe trainer!
  Ook dit jaar doet het JAC (jeugd activiteiten commissie) weer hun best om, naast en gecombineerd met voetbal, leuke activiteiten te organiseren. Zo was er op 1 september het Panna-sterrenteam bij Stormvogels wat een groot succes was. Meer dan 100 spelertjes zijn enthousiast bezig geweest! En in de herfstvakantie zal weer de befaamde spokentocht worden georganiseerd.
  Wij hopen u snel weer te mogen begroeten op ons prachtige sportcomplex voor wederom een mooi seizoen jeugdvoetbal.

  De VRIENDEN
  Uit bovenstaande bijdragen blijkt de positieve en sportieve sfeer die bij Stormvogels heerst.
  En het is duidelijk dat de bijdrage van de Vrienden aan de totale vereniging in vruchtbare aarde valt. Dankzij uw donatie als Vriend is dat mogelijk. We hopen daarmee nog lang door te kunnen gaan.
  Zoals u weet ondersteunen de Vrienden met de ontvangen donaties gevraagd en ongevraagd de vereniging, van de jongste jeugd tot en met de senioren.

  Donaties seizoen 2018-2019
  Aan donaties is € 3.700 ontvangen
  Uitgaven seizoen 2018-2019
  Allereerst de grote jaarlijkse bijdragen:
  - de structurele bijdrage aan de algehele vereniging € 1.100.
  - aan de jeugdafdeling € 1.370.
  Daarnaast hebben we bijdragen geleverd aan het trainingskamp van de selectie in Spanje, het meisjesteam, de stichting sponsoring, de kerstbingo, een bijdrage aan de fooienpot van de kantine en sponsering van een wedstrijdbal. En hebben wij als attentie taarten bezorgd bij de accommodatie ploeg.
  Verdere uitgaven betroffen de kosten van de attenties bij ‘lief en leed’, kantoorbehoeften en bank.
  Wij hopen U dit seizoen wederom als lid te mogen begroeten en verzoeken u om uw bijdrage van € 50 over te maken naar rekening NL48 INGB 0006 7307 62 t.n.v. de Vrienden van Stormvogels met als omschrijving: donatie 2019-2020.

  Mocht u liever contant betalen op Zeewijk aarzel dan niet om een kwitantie te vragen.
  Misschien kent u nog iemand in uw omgeving die Stormvogels een warm hart toedraagt en wil toetreden tot de Vrienden.
  Mocht U besluiten de “Vrienden” niet meer financieel te ondersteunen, dan respecteren wij dat. In dat geval vragen wij u even een berichtje te geven in de vorm van een telefoontje, brief of email (dietervanlaar@quicknet.nl).

  Met sportgroeten en tot spoedig ziens op Zeewijk.

   

  Het bestuur van de Vrienden.
  (info- en contactadres: dietervanlaar@quicknet.nl)

   

   

   

  Het bestuur van de Vrienden wordt gevormd door:
  Dieter van Laar, Ben Broek, Willem Jongsma, Philip Zwaan, Ton Vlot en Hans de Boer.

   

   

   

  Bankrek NL48INGB0006730762
  t.n.v. Vrienden van IJ.V.V. Stormvogels- IJmuiden

rfwbs-slide