• Nieuwsbrief augustus 2018


  Stormvogels zette net geen kroon op een goed verlopen seizoen

  Competitie
  In de tweede wedstrijd van de nacompetitie strandde Stormvogels in Zunderdorp (Amsterdam-Noord) tegen HBOK in het zicht van de haven, want door een 2-1-nederlaag verloor Stormvogels onnodig dit duel en was door deze onverdiende nederlaag meteen uitgeschakeld voor promotie naar de tweede klasse. En daarmee zette Stormvogels net geen kroon op een heel goed verlopen seizoen 2017-2018. Nadat ruim anderhalf jaar geleden de beslissing was genomen, dat Stormvogels het zondagvoetbal vaarwel zegde en zich voor de volle 100 procent op het zaterdagvoetbal ging concentreren, stapte zo goed als de gehele zondagselectie over naar het zaterdaggebeuren en aangevuld met wat A-junioren en een aantal spelers van buitenaf kon trainer Sjaak Lettinga en zijn technische staf over een heel brede selectie (in het begin ruim 40 spelers) beschikken. Met een positief gevoel begonnen de IJmuidenaren aan de competitie, maar al snel bleek, dat Zandvoort een heel sterke ploeg had geformeerd met een groot aantal spelers die heel makkelijk het net konden vinden. Toch slaagde het team van Lettinga erin voor de winterstop, door o.a. een overwinning op de Zandvoorters, aan de leiding te gaan, maar nadat Stormvogels in februari/maart drie wedstrijden op rij verloor, werd de achterstand op Zandvoort ineens te groot om uiteindelijk met 11 punten achterstand op een mooie tweede plaats te eindigen. SCW uit Rijsenhout was duidelijk een Angstgegner voor Stormvogels: beide duels werden verloren. Uit 24 wedstrijden behaalde Stormvogels 56 punten met een doelsaldo van 74 voor en 27 tegen. Met 17 doelpunten werd Thomas Scholten topscorer, gevolgd door Brian Ezeoke met 13. Heel succesvol begon Stormvogels aan de nacompetitie door Sporting Andijk op het hoofdveld van SVIJ met 3-0 te verslaan. Echter, een week later werd de uitwedstrijd tegen HBOK met 2-1 verloren en het sprookje voor Stormvogels was definitief uit.

  Komend seizoen
  Trainer Sjaak Lettinga en zijn technische staf beschikt het komend seizoen over 38 spelers, onder wie zes A-junioren en een aantal spelers van buitenaf. In verband met studie is Rick Kluijskens gestopt als assistent-trainer van Lettinga; Rocco de Vos, vijf jaar geleden trainer van ons tweede zondag elftal en hoofdtrainer geweest bij o.a. Spaarnwoude en Geel Wit, wordt de vervanger van Rick. Toine van Mierlo vertrok naar sv Ouderkerk en SVIJ stond met open armen om de gebroeders Patrick en Mitchel Bruinink, Wago Matitaishvilli, Leon Plug en Joël Stange te begroeten. Verder maakte doelman Sebastiaan de Lijzer een einde aan zijn lange loopbaan. Tegenover dit vertrek staat de komst van een aantal spelers, die in de (A)-selectie opgenomen worden: doelman Floris Serne van VSV; Thierry Schilder (Marken); Jaileh Lamin (Haarlem/Kennemerland, afkomstig uit Gambia en spits); terug op oude nest zijn Giano Bonam (Zilvermeeuwen), Etkin Zivkara (DWS) en Dion Adema (VSV).

  Indeling 3de klasse A
  DEM; HIJS; IJmuiden; Kagia (uit Lisserbroek); Kon. HFC; Overbos; Pancratius; SCW; United/DAVO; VEW; VVA/Spartaan; FC VVC en ZSGOWMS. Op 22 september start ons eerste elftal met een uitwedstrijd in Badhoevedorp tegen Pancratius; op 29 september komt DEM naar Zeewijk. Verder programma is nog niet bekend.

  Overige seniorenteams
  Het tweede elftal van trainer Marco Adema draaide bijna het hele seizoen aan de top mee, maar moest op het einde van de competitie afhaken voor het kampioenschap. De nacompetitie duurde slechts een wedstrijd.
  Halverwege het seizoen werd het derde elftal uit de competitie genomen. De reden: de overstap van het zondagvoetbal naar het zaterdagvoetbal gaf voor vele spelers i.v.m. ploegendiensten te veel problemen.
  In Hollandia 2 uit Hoorn had het vierde elftal een heel grote concurrent om de eerste plaats. Op de laatste speeldag verloor het team van de leiders Cees van der Voort en Henk Ooms haar duel in Hoorn waardoor Hollandia 2 de kampioen werd.

  Ons vrouwenteam
  Ons vrouwenelftal zat in het begin van de competitie in de wachtkamer om aan de competitie mee te kunnen doen. Door de overstap van een groot aantal A-junioren van SVIJ startte voor dit vrouwenelftal in oktober jl. de competitie. De resultaten waren wisselvallig met tot het gevolg aan het einde van het seizoen een middenmootpositie. Voor de aanstaande competitie is de selectie met een drietal vrouwen uitgebreid.

  Vriendschappelijk wedstrijden eerste elftal Stormvogels
  MidWest Cup (voormalig Haarlems Dagblad Cup):
  Dinsdag 21 augustus, 20.00 uur Stormvogels-Hoofddorp zo.
  Dinsdag 4 september, 20.00 uur Zandvoort-Stormvogels.
  Dinsdag 11 september, 20.00 uur Stormvogels-Hillegom zo.

  Zilveren Trawler Toernooi
  Op zaterdag 25 augustus a.s. zal het Zilveren Trawler Toernooi gehouden worden. Aan dit toernooi doen Velsen, VSV en IJmuiden mee samen met hun O19-teams, die om 11.00 uur het spits afbijten.

  KNVB-beker
  Stormvogels hoeft voor de wedstrijden in haar poule dit seizoen niet ver te reizen. Het programma ziet er als volgt uit:
  1 september, aanvang 14.00 uur Beverwijk-Stormvogels; 8 september, aanvang 14.30 uur Stormvogels-Wieringerwerf en 15 september, aanvang 14.30 uur Stormvogels-SVIJ.
  Alleen de poulewinnaar plaatst zich voor de volgende ronde van de KNVB-beker.

  Bij het ter perse gaan van dit nieuwsblad was het competitieprogramma van het eerste elftal nog niet bekend.

  De VRIENDEN
  Zoals u weet ondersteunen de Vrienden met de ontvangen donaties gevraagd en ongevraagd de vereniging, van de jongste jeugd tot en met de senioren.
  Het aantal vrienden blijft aardig op peil door de actieve werving van nieuwe vrienden door Dieter van Laar en vooral good-old Jan van de Stelt.

  Donaties
  De ledenlijst telt 88 vrienden aan het einde van het seizoen 20017-2018, één vriend minder het seizoen daarvoor.
  Van klein aantal is nog geen betaling ontvangen en heeft er één volgens afspraak een dienst in plaats van een betaling geleverd. Aan donaties € 4.125 is ontvangen en leverde het tanken bij tankstation Koks (PEUT) ook nog eens € 81 op. Aan dat laatste is jammer genoeg een eind gekomen.
  Uiteraard streven we erna om alle betalingen binnen te krijgen.

  Uitgaven
  Ons uitgangspunt is om meer voor de jeugd te betekenen. Dit seizoen is voor het eerst de bijdrage (€ 1370) aan ondersteuning van de jeugd groter dan die aan de algehele vereniging (€ 1100). Beide fikse bijdragen die bijzonder welkom zijn.
  Daarnaast hebben we bijdragen geleverd aan een nieuwe ijskast voor de kantine, het trainingskamp van de selectie in Spanje, de stichting sponsoring, de kerstbingo, een bijdrage aan de fooienpot van de kantine en sponsering van een wedstrijdbal. En hebben wij als attentie taarten bezorgd bij de accommodatie ploeg.
  Verdere uitgaven betroffen de kosten van de attenties bij ‘lief en leed’, kantoorbehoeften en bank.

  Om Stormvogels niet direct te duperen als er wat gebeurt met de Vrienden, houden wij al alle jaren een reserve aan. Deze reserve is genoeg om nog een jaar lang aan onze verplichtingen te voldoen.

  Wij hopen U dit seizoen wederom als lid te mogen begroeten en verzoeken u om uw bijdrage van € 50 over te maken naar rekening NL48 INGB 0006 7307 62 t.n.v. de Vrienden van Stormvogels. Mocht u liever contant betalen op Zeewijk aarzel dan niet om een kwitantie te vragen.
  Misschien kent u nog iemand in uw omgeving die Stormvogels een warm hart toedraagt en wil toetreden tot de Vrienden.

  Mocht U besluiten de "Vrienden" niet meer financieel te ondersteunen, dan respecteren wij dat. In dat geval vragen wij u even een berichtje te geven in de vorm van een telefoontje, brief of email (dietervanlaar@quicknet.nl).


  Bestuur
  Het bestuur van de Vrienden wordt gevormd door:
  Dieter van Laar, Ben Broek, Willem Jongsma, Philip Zwaan, Ton Vlot en Hans de Boer.

  Met sportgroeten en tot spoedig ziens op Zeewijk.


  Het bestuur van de Vrienden.

  NB: door vakanties zijn de bijdragen van de voorzitter en de jeugdcommissie jammer genoeg komen te vervallen.

  Nagekomen informatie
  Een bericht van het bestuur van Stormvogels vorige week:
  De vereniging heeft afgelopen week twee nieuwe "hufterproef"-doelen op het hoofdveld laten plaatsen en tevens twee extra doeltjes voor de jeugd aangeschaft. De totale kosten bedragen rond de €5.000.
  Het bestuur zag zich plotseling geplaatst voor deze onvoorziene investering.
  De Vrienden hebben gemeend het bestuur direct te helpen en hebben een bijdrage overgemaakt van €1000.
  Het bestuur van Stormvogels bedankt de Vrienden heel hartelijk voor de bijdrage. Dat komt de vereniging goed van pas.

   

  Bankrek NL48INGB0006730762
  t.n.v. Vrienden van IJ.V.V. Stormvogels- IJmuiden

rfwbs-slide