• Nieuwsbrief januari 2020 

   

  Overzicht senioren (Dieter van Laar voorzitter Vrienden)

  Het eerste elftal
  Heeft Stormvogels de juiste weg ingeslagen? Op een wedstrijd na heeft Stormvogels het eerste gedeelte van de competitie 2019-2020 er op zitten en de kardinale vraag is: ‘Heeft Stormvogels de laatste vijf wedstrijden de juiste weg ingeslagen.’ Hierbij wordt gekeken naar de positieve resultaten van deze laatste vijf wedstrijden en die waren juist om de strijd om de tweede periodetitel.

   

  Voor aanvang van de competitie was het team van de trainer Sjaak Lettinga en nieuwbakken hulptrainer Bert van Duijvenbode op twee fronten, t.w. de KNVB-beker en de MidWest Cup, heel positief bezig. In de poule won Stormvogels de drie wedstrijden om de KNVB-beker, maar de eerste wedstrijd in het knockoutsysteem gingen de IJmuidenaren in Amsterdam tegen Wartburgia met 2-0 kopje onder. Uit de drie wedstrijden om de MidWest Cup behaalde de Vogels 7 punten en plaatste zich daardoor voor de achtste finales met als tegenstander Zwanenburg. Tegen deze zondag derdeklasser werd met 75 procent tweede elftalspelers een 3-1 overwinning geboekt. Hierdoor werd de kwartfinales bereikt. 

   

  De eerste competitiewedstrijd was thuis tegen de zaterdagamateurs van Kon.HFC. Stormvogels liet duidelijk zien, dat de goede resultaten in de voorbereiding geen eendagsvlieg waren, want het team van Sjaak Lettinga boekte een eclatante 7-0overwinning op de Haarlemmers. Echter, een wedstrijd later werd onverdiend gelijk gespeeld tegen DEM en vervolgens gingen de drie wedstrijden daarna alle verloren. Na eindelijk een overwinning geboekt te hebben, werd een week later in Haarlem, vooral door scheidsrechterlijke dwalingen, een onverdiende 3-2-nederlaag geleden tegen koploper Olympia Haarlem. Dit team pakte de eerste periodetitel (8 duels), terwijl Stormvogels met 10 punten op de achtste plaats eindigde.

   

  Door trieste familieomstandigheden nam assistent-trainer Bert van Duijvenbode tot aan de winterstop van trainer Lettinga het stokje over en met heel veel succes. Alle vier de wedstrijden voor de strijd om het tweede periodekampioenschap werden gewonnen, samen met Olympia Haarlem gaat Stormvogels aan de leiding. De Haarlemmers doen echter niet meer mee met de strijd om een periodekampioenschap. Met nog 5 duels te gaan staat Stormvogels 2 en 3 punten voor op respectievelijk DEM en IJmuiden. Momenteel staat Stormvogels in de reguliere competitie op een vijfde plaats en kijkt wat betreft de resterende 13 wedstrijden positief naar boven. De eerste wedstrijd na de winterstop is al gewonnen.
   

   

  Het tweede
  Voor aanvang van de competitie had de grootste Stormvogels-optimist het niet kunnen voorspellen: Stormvogels 2 is de trotse koploper in haar klasse voor de winterstop. Het team van trainer Marco Adema met zijn assistent Brian van Laar gaat trots aan kop met 30 punten uit 11 wedstrijden en een doelsaldo van 55 voor en 18 tegen. AFC 5 en IJmuiden 2 hebben een ruime afstand van respectievelijk 6 en 10 punten.

   

  De eerste wedstrijd na de winterstop werd tegen Overbos 2 met 2-1 verloren. Maar beide concurrenten verloren eveneens. Ondanks de nederlaag worden de resterende wedstrijden positief tegemoetgezien. In poule van KNVB-beker werd het tweede winnaar, maar tegen de reserves van Odin’59 werd thuis een 0-7-nederlaag geleden.
   

   

  Vrouwen
  De vrouwen hebben tot op heden een heel slecht competitieverloop wat betreft het aantal gespeelde wedstrijden, t.w. 5 wedstrijden en dat gerekend over ruim drie maanden. Gemiddeld nog geen 2 per maand. Het was dus voor de meiden onmogelijk in hun wedstrijdritme te komen.

   

  Eén team was te sterk voor haar klasse en ging het hogerop proberen, terwijl een aantal teams moesten stoppen vanwege personele problemen. Hierdoor bleven slechts 8 teams over. In vergelijking met het vorige seizoen waren de prestaties van het team van trainer Serge Jongejan minder, uit de 5 gespeelde duels werden 9 punten behaald met als resultaat een middenmootpositie.

   

  Deze maand staan er vanaf 18 januari gelukkig 3 wedstrijden op rij op het programma en het is dan ook te hopen, dat er dit jaar een normaal competitieverloop voor de dames zal zijn. Trainer Serge Jongejan heeft bekend gemaakt i.v.m. werkzaamheden te moeten stoppen.

   

  Trainingskampen
  Zowel de vrouwen als de mannen hebben begin januari behoorlijk aan teambuilding in Spanje gedaan.

   

  De selectie van trainer Lettinga sloeg met 28 man van donderdag 2 tot en met maandag 6 januari een trainingskamp op in Benalmadena (Andalusië - Zuid-Spanje). Er werden in die vier dagen drie getraind, een voetvolleybaltoernooi georganiseerd en midgetgolf beoefend. Tevens werd er vriendschappelijk gespeeld tegen een derdeklasser uit het oosten des land. Voor en na de rust traden twee verschillende teams aan en omdat topscorer Patrick Krop in Nederland was achter gebleven, kwam Stormvogels niet tot scoren. Wel moesten er twee doelpunten worden geïncasseerd.

   

  De vrouwen verbleven van vrijdag 3 tot en met maandag 7 januari in Valencia. Aldaar werd er drie keer getraind en werd er een thuisduel van Valencia, met doelman Jasper Gillissen bezocht. Valencia won overigens met 1-0 tegen Eibar.  Dit buitenlands bezoek draagt hopelijk na de winterstop bij, dat de resultaten van de drie teams nog beter zullen worden. 

   

  Klaar voor de tweede helft!
  (Nico Stoker trotse voorzitter, mede namens Jeugdcommissie)

   

  Alle ingrediënten wijzen erop dat we een mooie 2e helft van het seizoen in kunnen gaan.  Onze accommodatie ligt er schitterend bij met als nieuw hoogtepunt het interieur van onze tribune.  Het ziet er echt geweldig uit en biedt comfortabele zitplaatsen. Geweldig werk van onze accommodatiemedewerkers met dank aan de bijdragen van sponsor Kees van der Vlugt en de vrienden van Stormvogels. 

   

  Binnen onze jeugdorganisatie zien we het plezier ervan af spatten bij alle teams. Ook worden er leuke resultaten gehaald en zien we talentontwikkeling. Mooie kampioenschappen van de JO13-1 en MO15-1. JO16 laat ook fantastische dingen zien met als hoogtepunt dat Jan Korridon door FC Utrecht is uitgenodigd voor een aantal proeftrainingen. Iets waar we als club bijzonder trots op zijn. Het laat zien dat onze jeugdopleiding prima aan het groeien is, met veel dank aan Dave en Jack Binkhorst. Ook Willem Nat draagt daar zijn fanatieke steentje aan bij en sinds december is Sebastiaan de Lijzer aangetreden als technisch jeugdcoördinator voor onze onderbouw. 

   

  Inmiddels hebben we ook een jeugd zaalvoetbalteam in de competitie in kunnen schrijven. Met veel enthousiasme hebben zij hun eerste wedstrijden al gespeeld.

   

  Ook de samenwerking met SVIJ waarbij we nu samen twee combinatieteams hebben voetballen verloopt voorspoedig en smaakt naar meer. Met veel elan wordt de 2e helft aangevangen. 

   

  Ook onze (jeugd)activiteitencommissie zit niet stil. Mooi activiteiten in de 1e helft worden opgevolgd door een palet aan activiteiten in de 2e helft. Het Eurokozijn Paastoernooi en de lichttraining voor onze jongsten staan straks weer voor de deur, en uiteraard zal het traditionele Gerard van Es 7x7 toernooi op 23 mei niet ontbreken.

   

  Onze veteranen dames 30+ organiseren op 16 mei de eerste versie van het toernooi “Kicksen en Cocktails”. Allemaal mogelijk dankzij de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren waarbij de Vrienden zich ook altijd laten gelden.  
   
  Ook bij de senioren is de voorbereiding in volle gang geweest. Het trainingskamp voor het 1e en 2e met 52 man in Benamaldena was een groot succes. Veel inspanning dagelijks op het veld en ook de nodige ontspanning daar omheen zorgden voor een prima teambuilding. We zien met veel vertrouwen de 2e helft tegemoet. Waarbij we mee willen doen om promotie met beide teams. Ons seniorenzaalvoetbalteam draait ook lekker en met veel plezier en enthousiasme werken zij hun programma af.


  Dan ons vrouwenteam. Ondanks een wat tegenvallend competitieverloop (niet door resultaten, maar door het uitvallen van tegenstanders) houden zij de moed erin. Hun voorbereiding in Valencia was meer dan geweldig. Een prachtprestatie van deze vrouwen die, net als de mannen, met acties geld bijeensprokkelden voor deze trip. Ook de Vrienden van Stormvogels leverden daaraan een mooie bijdrage. Dus u ziet, we zijn helemaal klaar als vereniging voor een uitdagende en boeiende 2e helft met dank aan alle vrijwilligers en sponsoren.

   

  De VRIENDEN
  Uit bovenstaande bijdragen blijkt de positieve en sportieve sfeer die bij Stormvogels heerst.  En het is duidelijk dat de bijdrage van de Vrienden aan de totale vereniging in vruchtbare aarde valt. Dankzij uw donatie als Vriend is dat mogelijk. We hopen daarmee nog lang door te kunnen gaan.
   
  De voorzitter van de Vrienden is druk bezig met het werven van nieuwe vrienden. Tot nu toe heeft hij 8 nieuwe vrienden aangebracht, we staan nu op totaal 83 vrienden. Misschien kent u nog iemand in uw omgeving die Stormvogels een warm hart toedraagt en wil toetreden tot de Vrienden.  
   
  Met sportgroeten en tot spoedig ziens op Zeewijk.

   

  Het bestuur van de Vrienden.
  (info- en contactadres: dietervanlaar@quicknet.nl)

   

   

  Het bestuur van de Vrienden wordt gevormd door:
  Dieter van Laar, Ben Broek, Willem Jongsma, Philip Zwaan, Ton Vlot en Hans de Boer.

   

  Bankrek NL48INGB0006730762
  t.n.v. Vrienden van IJ.V.V. Stormvogels- IJmuiden

rfwbs-slide