• Nieuwsbrief januari 2019

  Verloop senioren eerste competitiehelft Seizoen 2018-2019
  (Dieter van Laar, voorzitter Vrienden)

  Het eerste elftal
  Bij het ter perse gaan van deze nieuwsbrief heeft ons vlaggenschip van trainer Sjaak Lettinga de eerste competitiehelft er op zitten. De uitwedstrijd van 19 januari jl. tegen United/DAVO, 2 ?? 1 gewonnen, was de laatste van de eerste competitiehelft. Op de maand oktober na presteerde Stormvogels goed tot heel goed. De twee wedstrijden in de maand september werden beide gewonnen, maar in de maand oktober werden slechts twee punten uit vier wedstrijden gehaald. Tegen VVA/Spartaan en IJmuiden, beide uitwedstrijden, werd gelijk gespeeld, terwijl de thuiswedstrijden tegen de laagvliegers SCW en HYS verloren gingen. Maar liefst 10 verliespunten waren voor Stormvogels in die troosteloze maand een feit. Na 3 november pakte Stormvogels de draad weer goed op: uit 6 wedstrijden werden 14 punten behaald. Hierbij zat het gelijke spel tegen koploper Kagia dat op Zeewijk haar eerste twee punten van de competitie verloor. Ruime zeges waren er op Zeewijk tegen Kon. HFC (4-1) en ZSGOWMS (5-0).

  In die 12 competitiewedstrijden scoorden de IJmuidenaren 27 keer (gezien de vele gemiste kansen een te laag aantal) en kregen 16 doelpunten tegen. De eerste 9 wedstrijden stond Germain Ebbeling onder de lat; de laatste 3 duels was Floris Serné (afkomstig van VSV) de sluitpost. De ongelukkigste spelers dit seizoen zijn Rowan van Eijk, Etkin Zivkara en Huseyin Yilmaz, die allen langdurig geblesseerd zijn. Hopelijk zijn zij dit jaar weer inzetbaar.

  Uit 12 wedstrijden sprokkelde Stormvogels 22 punten bij elkaar met als gevolg een mooie vierde plaats. Topscorer is Thomas Scholten met 9 doelpunten, gevolgd door Gregory van Nieuwkoop met 5.

  Samen met IJmuiden, Kagia en DEM gaat Stormvogels aan de leiding (beter doelsaldo) in de strijd om de tweede periode. De achterstand op koploper Kagia bedraagt 10 punten, dus m.a.w. alles zal door de jongens van Sjaak Lettinga in het werk gesteld moeten worden een periodetitel te pakken. En dat zal moeten lukken, want na een vierdaags verblijf in Benidorm begin deze maand is de accu voor de 100 procent opgeladen.

  Samen met SVIJ, Beverwijk en Wieringermeer zat Stormvogels in de strijd om de KNVB-beker in een poule en werd winnaar. Echter, door een versterkt Odin’59 2 werd het team van Sjaak Lettinga uit de beker geknikkerd.

  Het tweede elftal
  De prestaties dit seizoen van ons tweede elftal voldoen nog niet helemaal aan de verwachtingen, want met 19 punten uit 9 wedstrijden staat het team van trainer Marco Adema op een vijfde plaats. Wel met 1 wedstrijd minder gespeeld door een gestaakte wedstrijd waarin ze met 0 - 2 voorstaan. Deze wedstrijd moet nog worden uitgespeeld en indien ze die winnen staan ze door een beter doelsaldo op de 1e plek.
  De huidige stand (op plek 5) is duidelijk niet naar de zin van trainer Adema: "Wij zijn ingedeeld in een klasse met niet alleen tweede elftallen, maar ook met derde, vijfde en zelfs een zesde elftal. De meeste wedstrijden worden geleid door
  clubscheidsrechters. Thuis geeft dit geen problemen, maar bij de uitwedstrijden gebeuren soms rare dingen. We moeten dan ook alles in het werk stellen zo snel mogelijk te promoveren."
  Hopelijk stimuleren deze wijze woorden van hun trainer de spelers van ons tweede elftal tot nog betere successen de tweede competitiehelft.
  Na de eclatante overwinning vorige maand op Vriendenschaar 2 heeft het tweede de volgende bekerronde bereikt.

  Het derde elftal
  Ons derde elftal is met 21 punten uit 11 wedstrijden op de vierde plaats terug te vinden. In hun klasse is Beverwijk 2 de
  trotse ongeslagen koploper.

  Het vrouwenelftal
  Ongekende weelde: onze vrouwen zijn ‘Herbstmeister’ geworden. Met 25 punten uit 10 wedstrijden bezetten de dames van trainer Serge Jongejans de eerste plaats. Met op de tweede plaats hun collega-dames van Zandvoort, die 21 punten uit 9 wedstrijden hebben bij elkaar gesprokkeld.
  Zaterdag 26 januari a.s. staat thuis om 12.00 uur de wedstrijd tegen Zandvoort op het programma. Een mooi affiche vóór de thuiswedstrijd van ons vlaggenschip tegen VEW. Kom niet alleen de heren, maar ook de dames aanmoedigen: van 12.00 tot 16.15 uur. U kunt dan genieten van een mooie en spannende voetbalmiddag op ons gezellige sportpark Zeewijk.

  We zijn klaar voor de tweede helft!
  (Nico Stoker voorzitter IJ.V.V. Stormvogels)
  Ook dit seizoen leert ons dat de overstap naar het zaterdagvoetbal met z'n allen een hele goede is. Onze slogan "meer op zaterdag" is inderdaad meer op zaterdag. Veel meer binding, samenhang tussen spelers, begeleiding en vrijwilligers bij jeugd en senioren. De groeiende onderlinge binding is waar te nemen wanneer je tijdens trainingen en wedstrijddagen rondloopt. Ik kan daar persoonlijk van getuigen. Gewoon af en toe, maar liefst elke zaterdag natuurlijk, een dagje Stormvogels doen. Bij de jeugd gaat de ingezette lijn gestaag door. Ons credo "Plezier, Binding en Prestatie" zien we wekelijks in onze praktijk. Zowel bij trainingen, wedstrijden als bij de verschillende activiteiten. Het plezier is groot, mede veroorzaakt door de wijze waarop onze technisch jeugdcoördinator Dave Binkhorst samen met Jack dit alles leidt. Ik noem hier ook graag in één adem het grote succes van de Willem Nat voetbalschool op de vrijdagmiddag en de carrouseltraining voor onze jeugd op woensdagmiddagen.
  En wat te denken van ons, inmiddels vermaarde, activiteiten voor jeugd en senioren. Onze beider activiteitencommissies laten zich van hun beste kant zien. De eerste helft van het seizoen liet dit alweer zien en voor de tweede helft staat nog veel meer op onze lijst. Zij leveren een onbetaalbare bijdrage aan de uitstraling en de binding binnen Stormvogels. Ons vrijwilligersbeleid spint ook garen bij de verbinding op zaterdag. Het is beter behapbaar geworden en we zien ook het enthousiasme bij ouders groeien om hun steentje bij te dragen. Het vertrouwde familiegevoel is aan het terugkeren bij Stormvogels.
  Qua accommodatie zijn we ook niet te vergelijken met welke andere verenging binnen de gemeente Velsen. Het sportpark, onze kantine en kleedkamers zijn fantastisch en inmiddels wordt via onze stichting sponsoring en onze vrijwilligers gewerkt aan een plan om de tribune te renoveren, zodat deze in september 2019 (exact 50 jaar na opening) weer spic en span is.
  Uiteraard hebben wij als verenging een gezonde financiële basis, mede dankzij onze geweldige sponsoren en de vrienden van Stormvogels. Zij verschaffen ons de middelen om samen met onze vrijwilligers dit alles te kunnen realiseren.
  De eerste helft van dit seizoen heeft ons gesterkt in de overtuiging dat wij met z'n allen op de goede weg zijn en hebben, ook sportief voor onze vertegenwoordigende elftallen, alle vertrouwen in de komende tweede competitiehelft. We zijn er helemaal klaar voor. En uiteraard zijn we ook klaar voor de verdere toekomst. In de laatste ledenvergadering gaf ik het volgende aan. Vorig jaar voorspelde ik een toekomst van een gezonde, weer groeiende en bloeiende vereniging. Regionaal en met een eigen gezicht. En volgens mij zijn we op weg daarnaartoe. De slogan "meer op zaterdag" is zondermeer waar. De onderlinge binding is groeiende en het echte verenigingsgevoel komt terug. Jeugd en senioren ontmoeten elkaar en helpen elkaar bij activiteiten en steunen elkaar bij de wedstrijden. Als bestuur hebben wij, in eendrachtige samenwerking met de stichting sponsoring, ook een aantal doelen aangescherpt. Zo gaan wij, zoals al gemeld, onze jeugdopleiding kwalitatief versterken en zijn wij opzoek naar een verdere professionalisering van onze technische organisatie. Daartoe zoeken wij een parttime technisch coördinator die namens het bestuur verantwoordelijkheid draagt voor de totale technische organisatie en de uitvoering daarvan. De kosten t.b.v. beide doelen worden gedekt door een verschuiving van onze investering in de seniorenselecties in combinatie met het verwerven van extra sponsorinkomsten. Ontwikkelingen staan nooit stil en het bestuur van Stormvogels kijkt ook naar overmorgen. Ik bedank eenieder voor zijn, haar bijdrage aan dit alles.

  Overzicht jeugdafdeling 1e seizoenshelft18/19
  (Michiel Langbroek en Robert Engels Jeugdvoorzitters IJ.V.V. Stormvogels)
  Bij het schrijven van dit overzicht bedenken wij ons dat de 1e seizoenshelft echt voorbij is gevlogen! Voor je het doorhebt staat koning winter voor de deur en gaat de bekende winterstop weer in. Een mooi moment om even terug te kijken op de afgelopen maanden. Michiel en ikzelf zijn blij en positief over de 1e seizoenshelft. We merken langzaamaan dat de jeugdafdeling op de koers komt te liggen die wij als vereniging voor ogen hebben.
  In onze jongste Guppen afdeling begint de groei die we aan het meemaken zijn duidelijk zichtbaar te worden en steeds meer jonge Messi’s en Lieke’s in spé weten de weg naar ons sportpark te vinden. De jongste teams doen het uitstekend en fijn en gaaf is ook om te zien dat er enorm veel plezier wordt gemaakt door de mannen en de meiden. Dit vinden wij natuurlijk het allerbelangrijkste!
  Lachende gezichten op zaterdagmorgen op en langs het veld is voor ons een signaal dat we op de goede weg zijn.
  Dit komt ook door alle vrijwilligers die zich altijd met volle 100% inzetten en er zo veel mogelijk aan doen om dingen voor elkaar te krijgen. We merken door de groei die we langzaamaan meemaken dat ook de vraag naar vrijwilligers groeit. Dit is natuurlijk hartstikke mooi en wij hopen dat meer vrijwilligers zich aanmelden om de club maar vooral onze voetballertjes te ondersteunen.
  De categorie van JO-10 tot JO-15 is uitstekend bezig. Ook hier is veel plezier aanwezig en aan de hand van onze
  jeugdtrainers wordt deze categorie elke training weer een beetje beter gemaakt. Zo goed zelfs dat Voetbalclub AZ zich weer gemeld heeft voor een speler die binnenkort gaat meetrainen bij deze BVO. Voor ons niet geheel vreemd daar vorig seizoen ook al diverse spelers werden gescout en gevraagd om bij AZ en zelfs Ajax te komen meetrainen. Een teken dat de jeugdtrainers erg goed bezig zijn en onze TJC, onder leiding van Dave Binkhorst, dit uitstekend coördineert. Blij zijn we dan ook dat Dave recent heeft aangegeven voorlopig bij ons te blijven om zijn werkzaamheden te blijven continueren.
  Ook moeten we natuurlijk even stilstaan bij ons meidenteam! Dit team dat vorig jaar is begonnen heeft inmiddels de overstap gemaakt naar het "grote" veld en doen het fantastisch!
  Onder leiding van trainer Cor hebben de meiden zich probleemloos aangepast van de 7x7 vorm naar de 11x11 en draaien mee in de top van hun competitie. Een super prestatie!
  Wij zijn erg blij om te zien dat ook bij de meiden de groei gestaag is ingezet en we hopen deze afdeling in de nabije toekomst te gaan uitbreiden.
  Ons oudste jeugdteam heeft het zwaar. Nadat afgelopen seizoen diverse spelers zijn doorgeschoven naar de seniorenselectie hebben trainers Jeff en Pascal aardig moeten reorganiseren. Dit relatief jonge team werkt elke week kei- en keihard om aansluiting te vinden in de Hoofdklasse en wij zijn ervan overtuigd dat de punten vanzelf komen.
  Afgelopen maanden hebben er ook weer tal van evenementen plaatsgevonden voor onze jeugd met absolute uitschieter de inmiddels beroemde Halloweentocht.
  Tevens zijn wij een samenwerking aangegaan met SportSupport Velsen en organiseren wij clinics voor basisscholen om
  de jeugd uit de buurt enthousiast te maken voor het voetbalspelletje.
  Kortom, het gaat de goede kant op maar we zijn er nog lang niet. Onze jeugdafdeling zal zich blijven inzetten om verder te groeien en de lach op onze spelers en speelsters te behouden.
  Want voetbal is plezier. En plezier maken, is het belangrijkste wat er is!

  De VRIENDEN
  Uit bovenstaande bijdragen spat het plezier, het optimisme en de positieve en sportieve sfeer die bij Stormvogels heerst. Ook bij de Vrienden ervaren we dit. Het is al een aantal malen voorgekomen dat de koffiekamer tijdens de rust vrijwel vol zat!
  En het is duidelijk dat de bijdrage van de Vrienden aan de totale vereniging in vruchtbare aarde valt. Dankzij uw donatie
  als Vriend is dat mogelijk. We hopen daarmee nog lang door te kunnen gaan.

  Met sportgroeten en tot spoedig ziens op Zeewijk.

  Het bestuur van de Vrienden.
  (info- en contactadres: dietervanlaar@quicknet.nl)

   

  Het bestuur van de Vrienden wordt gevormd door:
  Dieter van Laar, Ben Broek, Willem Jongsma, Philip Zwaan, Ton Vlot en Hans de Boer.

   

  Bankrek NL48INGB0006730762
  t.n.v. Vrienden van IJ.V.V. Stormvogels- IJmuiden

rfwbs-slide