• Nieuwsbrief september 2020 

   

  Overzicht seizoen 2019-2020

   

  Het Corona-virus was een ongekend grote spelbreker van het seizoen 2019-2020. Terwijl twee-derde van de competitie er op zat, zette de KNVB de competitie 2019-2020 vanwege het corona-virus op slot.
  Op 14 maart jl. werden zowel in het betaalde als in het amateurvoetbal op last van de KNVB alle competities stilgelegd.

   

  Het eerste elftal
  Op 7 maart behaalde het EERSTE ELFTAL de tweede periodetitel door in een thriller op sportpark Zeewijk ADO’20 met 2-1 te verslaan.
  Voor het begin van de wedstrijd tegen ADO’20 had IJmuiden de beste papieren voor deze titel en DEM was de outsider.
  Omdat de aanvangstijd tegen ADO’20 een half uur later stond gepland, kon het team van trainer Sjaak Lettinga rustig de kat uit de boom kijken:
  - IJmuiden verloor van FC Castricum
  - DEM won van HYS.
  Na 2 x 45 minuten stond bij Stormvogels tegen ADO’20 een gelijke stand op het scorebord en op dat moment zou de titel door een beter doelsaldo naar DEM gaan.
  Echter, in de 96ste minuut verzilverde topscorer Patrick Krop een voorzet van Brian Ezeoke, na een snelle ingooi van Stijn van der Voort, en bezorgde de Vogels de tweede periodetitel.
  Dit was overigens het 20ste doelpunt van Patrick. Het feestgedruis van het periodekampioenschap was amper getemperd of een domper van jewelste volgde: de KNVB moest een paar dagen later beslissen de competitie definitief stil te leggen waardoor deze periodetitel totaal geen waarde meer had.

  De ouverture van het seizoen was zeer overtuigend met een 7-0-overwinning op Kon.HFC, maar uit de vier volgende wedstrijden werd slechts 1 punt behaald.
  Daarna herpakte de Vogels zich en in de resterende 11 wedstrijden werden slechts twee nederlagen geleden tegen Olympia Haarlem, de gedoodverfde kampioen. Olympia Haarlem eindigde met 47 punten uit 17 wedstrijden op de eerste plaats. Achter vv IJmuiden en DEM bezette Stormvogels een vierde plaats met 32 punten uit 17 wedstrijden en een doelsaldo van 40 voor en 20 tegen (de minste tegendoelpunten in haar klasse).

   


  Ondanks het feit, dat de KNVB had aangekondigd het komend seizoen met dezelfde elftallen in hun klassen uit te komen, zijn er in de 3de klasse A twee wijzigingen: ZCFC en Angstgegner SCW nemen de plaats in van de veteranen van De Flamingo’s en EVC.

   

   

  De overschrijvingen voor het seizoen 2020-2021 zien er als volgt uit:
  Naar een andere vereniging: doelman Germain Ebbeling (Schoten); Stijn van der Voort (Velsen); Rowan van Eijk (SVIJ); Danny Blok (De Volewijckers) en Niels Anker (VSV zo.). Huseyin Yilmaz is gestopt.
  Naar Stormvogels: doelman Bas Veen (EDO); Aron Apetz (Schoten); Deho García (Aalsmeer) en Melle Springer (Telstar).
  Opnieuw verlengde hoofdtrainer Sjaak Lettinga zijn contract en hij wordt geassisteerd door Marco Adema omdat Bert van Duijvenbode de overstap heeft gemaakt naar ADO’20.


  Het tweede elftal
  De trainers Marco Adema en Brian van Laar hadden een zeer succesvol seizoen met het tweede elftal, want na 15 wedstrijden waren er 39 punten bij elkaar gesprokkeld, zes punten meer dan AFC 5.
  Voor het bestuur de gelegenheid een verzoek bij de KNVB in te dienen om te mogen promoveren en dit verzoek werd gehonoreerd.
  Stormvogels 2 komt komend seizoen uit in de reserve tweede klasse uit en heeft o.a. AFC2 (i.p.v. AFC 5) en Zandvoort 2 als tegenstander.
  Rocco de Vos neemt de plaats van trainer Marco Adema in.

   

  Vrouwen
  De vrouwen kunnen terugkijken op een heel waardeloos verlopen competitie.
  Niet alleen door de Corona-virus, maar vooral door zeer lage aantal gespeelde wedstrijden. Terwijl de meeste teams 11 tot 13 wedstrijden hebben gespeeld, kwamen de vrouwen niet verder dan 8 wedstrijden. De middenpositieplaats met 15 punten gaf daarom een zeer vertekend beeld.


  Met 29 punten uit 13 duels ging FC Zaandam aan de leiding, gevolgd door FC Castricum met 28 uit 11.
  Het komend seizoen is Melvin Dröge bereid gevonden de vrouwen de fijne kneepjes van het voetbalspel bij te brengen.
  Wij wensen Melvin en de charmante dames heel veel succes voor het komend seizoen en dat zij bijna elke zaterdag het veld in mogen gaan voor een wedstrijd.


  Zeehaven Zilveren Trawler-toernooi
  Op zaterdag 22 augustus jl. organiseerde Stormvogels haar traditionele Zilveren Trawler-toernooi. Tegen Velsen speelde Stormvogels met 1-1 gelijk. Maar omdat het team van trainer Jan Nederburgh de strafschoppen beter nam, kreeg Stormvogels VSV za. als tegenstander om de derde plaats. Stormvogels won dit duel met 4-0. Velsen werd winnaar van het toernooi door IJmuiden te verslaan.

   

  Wedstrijdprogramma
  Het wedstrijdprogramma van Stormvogels senioren 1 en 2 en de vrouwen voor de KNVB-beker staat op de website van Stormvogels.
  Voor de reguliere competitie start Stormvogels senioren 1 op 19 september thuis tegen HCSC, een week later gevolgd de derby tegen IJmuiden uit; op 3 oktober komt Reiger Boys naar Zeewijk.
  Het totale programma staat op de website Hollandse Velden, 3de Klasse A zaterdag West 1 en uiteraad op de Voetbal.nl app.

   

  D. van Laar (voorzitter van de Vrienden)

   

   

   

  Stormvogels: De grote uitdagingen

  Hoe gewone dingen opeens heel bijzonder blijken te zijn. Deze Coronaperiode drukt ons met de neus op de feiten. Zaken die vanzelfsprekend waren en waar je nooit over na dacht zijn opeens een issue. Gewoon je sport bedrijven, een leuke wedstrijd bezoeken, een evenement organiseren. Het was er even niet vanwege de dreiging van COVID-19. En inmiddels mogen we mondjesmaat en met strenge maatregelen een start maken. Het is volstrekt logisch, immers ons aller gezondheid en veiligheid staat voorop. Maar het is toch wel even wennen. Voor jullie maar ook voor ons als bestuur. Hoe ver ga je? Waar trek je als club en als persoon de grens? We staan dagelijks voor andere afwegingen, binnen de club maar ook privé.

   

  Ik kan jullie vertellen dat wij, tot nu toe, als club gezond uit de crisis zijn gekomen. En dat bedoel ik ook letterlijk. Ons zijn geen ernstige gevallen van besmetting en vreselijke ziekte binnen de verenging bekend als gevolg van COVID-19 en dat is maar gelukkig. Ook financieel zijn we er goed uitgesprongen. We hebben niet stil gezeten en gebruik gemaakt van de voorzieningen die het Rijk en de Gemeente, maar ook de KNVB en NOC NSF hebben aangereikt. Daarmee hebben we een groot omzetverlies aan kantine inkomsten kunnen goedmaken. Dit gekoppeld aan veel minder kosten vanaf maart maakt dat we er goed uitspringen over het afgelopen seizoen.

   

  De grootste uitdaging komt echter vanaf nu. Door de economische klap voor bedrijven zullen onze sponsorinkomsten lager uitpakken in het komende seizoen. Dat geldt uiteraard ook voor onze kantine inkomsten, immers minder omvangrijke evenementen. Dit alles terwijl onze kosten nu wel gewoon zijn en zelfs nog iets toenemen vanwege de extra maatregelen die we moeten nemen, terwijl de overheidsvoorzieningen niet meer voor ons gelden den, want we zijn weer in bedrijf. Daarmee zitten we niet bij de pakken neer. We beschikken immers over een gezonde (financiële) buffer. Met dank ook aan jullie als vrienden van Stormvogels, dat kunnen we niet genoeg benadrukken.

   

  We denken na over een nieuw elan en zijn begonnen om ons clubgebouw verder op te knappen en te verfrissen. Met hulp van sponsoren en onze vrijwilligers is de bestuurskamer het afgelopen half jaar vernieuwd en ook de tribune. De kap komt als laatste nog aan de beurt.

   

  Ook investeren wij verder in onze jeugdopleiding. Verbreding en verdieping is daarbij aan de orde. De Willem Nat voetbalschool blijft natuurlijk en
  Sebastiaan de Lijzer is onze nieuwe technisch jeugdcoördinator. Deze oud keeper van ons eerste elftal liep al even warm en is nu deze uitdaging aangegaan.
  Ook professionaliseren wij onze organisatie verder. Mevrouw Sandra Heida-Sechi is aangetrokken als Verenigingsmanager. Zij vormt de spin in het web tussen leden, vrijwilligers, bestuur en commissies.

   

  Met Sandra hebben wij een zeer betrokken en gedreven functionaris in huis. Zij was al actief als aanjager van de commissie Jeugdactiviteiten. Daarnaast zijn er vernieuwingen in het Bestuur en in de jeugdcommissie waardoor we kwalitatief en kwantitatief op sterkte zijn.

   

  Onze activiteiten en evenementen voor senioren en jeugd zetten wij onverminderd voort, alleen wat kleinschaliger van aard gegeven de COVID-19 maatregelen. Daarmee zullen het wel meer evenementen worden.

   

  De aftrap is al groots met het Zeehaven Zilveren Trawlertoernooi, het Koert Heilig jeugdtoernooi en het Willem Haasnoot toernooi voor overige senioren. Jullie zien, stilzitten is er niet bij en we vergeten niet degenen die ons te vroeg ontvallen zijn. Uiteraard wordt er ook volle kracht gewerkt aan de voorbereidingsperiode zodat we met jeugd en senioren los kunnen bij de start van de competitie. Uiteraard onder voorbehoud dat wij verlost blijven van de effecten van een tweede golf Corona. Laten we met z’n allen ons zoveel als mogelijk houden aan de afspraken dan hebben we kans op een “normaal” voetbalseizoen.

   

  Ik wens jullie allemaal dat je gezond blijft en een mooi en sportief nieuw seizoen bij Stormvogels

   

  Nico Stoker (voorzitter)

   

   

   

   De VRIENDEN

   

  Het is duidelijk dat de bijdrage van de Vrienden aan de totale vereniging goed van pas komt. Dankzij uw donatie als Vriend is dat mogelijk. We hopen daarmee nog lang door te kunnen gaan.
  Zoals u weet ondersteunen de Vrienden met de ontvangen donaties gevraagd en ongevraagd de vereniging, van de jongste jeugd tot en met de senioren. 

   

   

  Donaties seizoen 2019-2020
  Aan donaties is € 3.900 ontvangen
  Uitgaven seizoen 2019-2020
  Allereerst de grote jaarlijkse bijdragen:
  - de structurele bijdrage aan de algehele vereniging € 1.100.
  - aan de jeugdafdeling € 1.100.
  - bijdrage opkappen zittribune € 1.500.

   

  Daarnaast hebben we bijdragen geleverd o.a. aan het meisjesteam, de stichting sponsoring en sponsoring van een wedstrijdbal. En hebben wij als attentie taarten bezorgd bij de accommodatie ploeg.

   

  Wij hopen U dit seizoen wederom als ‘vriend/vriendin’ te mogen begroeten en hebben de nota voor uw donatie met deze Nieuwsbrief meegestuurd.
  Als u stopt dan gaarne een bericht naar onze voorzitter.
  Degene die al betaald hebben, ontvangen vanzelfsprekend geen nota.

   

  Misschien kent u nog iemand in uw omgeving die Stormvogels een warm hart toedraagt en wil toetreden tot de Vrienden. Meldt dit aan bij onze voorzitter Dieter van Laar.

   

  Vanwege COVID-19 maatregelen, kunnen we voorlopig niet gezellig koffiedrinken in de commissiekamer tijdens de rust.

  Met sportgroeten en tot spoedig ziens op Zeewijk.

   

   

   

   

  Het bestuur van de Vrienden.
  (informatie en contactadres: dietervanlaar@quicknet.nl)

   

   

   

   

   

  Het bestuur van de Vrienden wordt gevormd door:
  Dieter van Laar, Ben Broek, Willem Jongsma, Philip Zwaan, Ton Vlot en Hans de Boer.

   

   

   

   

  Bankrek NL48INGB0006730762
  t.n.v. Vrienden van IJ.V.V. Stormvogels- IJmuiden

rfwbs-slide