• Uitstekende seizoenstart Stormvogels tegen HCSC

  In de thuiswedstrijd tegen het Helderse HCSC heeft Stormvogels een eclatante zege van 5-1 geboekt en een betere seizoenstart heeft Stormvogels zich niet kunnen bedenken. Met goed combinatiespel drong het team van trainer Sjaak Lettinga haar tegenstander constant terug op eigen helft en indien de Helderse keeper Marlon Coco niet in bloedvorm had verkeerd en Stormvogels niet te nonchalant met haar kansen was omgesprongen, dan hadden er dubbele cijfers op het einde van dit duel op het scorebord verschenen.

  Reeds in de tweede minuut kreeg Melle Springer, afkomstig van Telstar en een heel grote aanwinst voor de Vogels, een grote kans voorgeschoteld. Met een heel mooie beweging zette hij zijn tegenstander op het verkeerde been en verscheen hij alleen voor doelman Coco die zich in de baan van het schot wierp.

  In de negende minuut verliet Gregory van Nieuwkoop geblesseerd (knie) het veld en zijn vervanger werd Joachim Aukes die op een goed gespeelde wedstrijd in het centrum van de verdediging kan terugzien. Tot halverwege de eerste helft vielen er, ondanks het veldoverwicht, weinig wapenfeiten aan IJmuidense kant te vermelden. HCSC stelde alles in het werk de Vogels uit haar ritme te halen en ook de geroutineerde scheidsrechter Carel Jacobs kreeg het druk met het uitdelen van vrije schoppen, vooral aan Helderse kant.

  In de 22ste minuut verscheen de actieve José Leone op aangeven van Springer alleen voor doelman Coco, die opnieuw het schot kon blokkeren. Een minuut later werd Patrick Krop de diepte ingestuurd en nadat hij in volle ren doelman Coco had omspeeld, kreeg de bal te veel vaart waardoor er alleen voor Krop een voorzet van zijn voet richting doel kwam; zonder succes overigens.

  Drie minuten later opnieuw een honderd procent kans voor Krop: na een voorzet van Leone verlengde Springer de bal waardoor Krop de bal keihard kon inschieten, maar met een katachtige reactie bracht Coco ten koste van een hoekschop opnieuw redding.

  HCSC kon weinig tegenover het geweld van Stormvogels zetten; sporadisch, o.a. uit een hoekschop, kon enig gevaar gesticht worden.

  Na een half uur rende In volle vaart verdediger Dennis Klepper, die de moeilijke taak had zijn voorganger Stijn van der Voort te doen vergeten en dat heel bekwaam heeft gedaan, richting achterlijn, maar zijn voorzet werd echter door niemand begrepen.

  Een doelpunt kon niet uitblijven en die kwam in de 39ste minuut: nieuweling Aron Apetz, afkomstig van Schoten, slingerde de bal vanaf links in de trechter voor het HCSC-doel en via aardig wat voeten legde Krop de bal terug op Springer die op pl.m. 20 meter staande eindelijk doelman Coco met een harde schuiver in de uiterste hoek kon passeren, 1-0.

  De kogel was door de kerk, want een minuut later legde Krop de bal met zijn hoofd panklaar voor de voeten van Leone die met een keihard schot van korte afstand het net liet bollen, 2-0. Een minuut voor de thee opnieuw een combinatie tussen Leone en Krop die rakelings naast schoot.

  De tweede helft bleef Stormvogels domineren en na acht minuten stuurde Leone op rechts Springer in de diepte en via de voet van HCSC-verdediger Leon Bregman vloog de bal in het Helderse doel, 3-0.

  In de 69ste minuut paste trainer Lettinga twee wissels toe: Mats Berghuis en Deo Sinduhije (Aalsmeer) namen de plaats in voor Berry Willemse (vier minuten daarvoor geel) en Apetz. Vijf minute later stond de verdediging van Stormvogels een beetje te slapen en na een combinatie tussen twee invallers, t.w. Djezz Separa en Gianni Sirvania kon laatstgenoemde daar gebruik van maken, 3-1.

  De koek bij Stormvogels was lang nog niet op: negen minuten voor tijd omspeelde Krop doelman Coco heel subtiel om vervolgens de bal in een leeg doel te schieten, 4-1.

  Vijf minuten voor tijd was doelman Coco opnieuw Krop de baas door zijn keiharde inzet met zijn vuisten weg te stompen; de bal belandde vervolgens voor de voeten van vleugelverdediger Rick van Westen en met een diagonale harde schuiver bracht hij de eindstand op 5-1.

  De eerste klap is een daalder waard! Hopelijk kan Stormvogels haar goede vorm ook volgende week op sportpark Schoonenberg etaleren in de derby tegen vv IJmuiden. Maar dan staat het team van trainer Sjaak Lettinga een andere tegenstander te wachten. Dat is buiten kijf!

   

  HET TWEEDE
  Als debutant in de reserve tweede klasse deed ons tweede elftal goede zaken door EVC 2 met 5-0 te verslaan. Voor de thee scoorden Thomas Scholten en Kay Keus; de tweede helft brachten Melle Zaaijer, Ahmad Alrefi en Djenairo Jubitana de eindstand op 5-0.

   

  HET DERDE
  We hebben gelukkig weer een derde elftal en deze enthousiaste jongens die het gras opvreten, hadden meteen een valse start: de tegenstander had een paar Corona-gevallen in haar team.

   

  DE VROUWEN
  De vrouwen, die wel de wei in konden, hadden ook een valse start, want de jonge vrouwen van Onze Gezellen waren duidelijk een maatje te groot: 0-5.

  Ondanks deze nederlaag zag trainer Melvin Droge positieve dingen: ,,De dames hebben goed gespeeld met regelmatig goed combinatievoetbal. Het jonge team van Onze Gezellen was echter veel te sterk voor ons”.

   

  Dieter van Laar

rfwbs-slide