• Uitstekend herstel Stormvogels na geleden nederlaag tegen Olympia

Na de 1-3-thuisnederlaag een week geleden tegen Olympia Haarlem geleden heeft Stormvogels zich opnieuw in een thuiswedstrijd, nu tegen  SC Castricum,  door een 5-1-overwinning uitstekend hersteld. Doordat het tempo van het team van trainer Patrick Krop zo goed  als de gehele wedstrijd  een stuk hoger was, werd  Stormvogels de gehele wedstrijd de bovenliggende partij; op alle fronten waren de IJmuidenaren heer en meester.

In de ziekenboeg zit Joey Wolthuis (lies); hij kreeg bezoek van Niels Stoker (rug).

Door de afwezigheid van Stoker verhuisde Gregory van Nieuwkoop van het middenveld naar het centrum van de verdediging alwaar hij samen met Joshua Jansen een rots in de branding waren; Thomas Scholten werd op het middenveld geposteerd.

Reeds binnen twee minuten werd de score geopend door Stormvogels. Vanaf links gaf de zeer goed op dreef zijnde linksback Rick van Westen een voorzet die voor de voeten van Brian Ezeoke belandde. Ezeoke bedacht zich niet en vanaf pl.m. 12 meter schoot hij de bal keihard diagonaal achter doelman Lars Beukers, 1-0.

Stormvogels bleef na de openingstreffer domineren, maar creëerde zich vijftien minuten daarna geen kansen meer. Na 15 minuten kreeg Castricum haar eerste kans, maar spits Elario Zweet schoot over. Dit deed Melle Springer twee minuten later eveneens door na een voorzet van Ezeoke het doel met zijn hoofd hoger in te schatten dan de officiële afmetingen.

Halverwege de eerste helft moest doelman Beukers alles uit de kast halen op een inzet van Bas Scholten. Vijf minuten later ranselde dezelfde doelman de bal na een inzet van broer Thomas de bal uit de hoek.

Toch leek Castricum op gelijke hoogte te komen: 12 minuten voor rust speelde Joshua Jansen de bal te zacht terug op zijn doelman waardoor spits Zweet het leder kon bemachtigen en doelman Veen vervolgens het nakijken gaf. Echter, assistent-grensrechter Roel Duivenvoorden had voor de actie van Jansen terecht buitenspel geconstateerd.

Vijf minuten voor rust verliet de uitstekend spelende middenvelder Kay Keus het veld met een liesblessure; zijn opvolger werd Mats Berghuis.

Tegen de verhouding in kwam Castricum in de derde minuut van de tweede helft op gelijke hoogte. Na een voorzet van Bart Kornblum passeerde Menno Buijnsters doelman Veen subtiel, 1-1.

Binnen vijf minuten kwamen de Vogels weer aan de leiding, want na een afgeslagen aanval passeerde Van Westen met een harde dreun doelman Beukers voor de tweede keer, 2-1. Nadat Thomas Scholten rakelings had overgeschoten, wist Milan van Essen na een solo de bal halverwege de tweede helft beheerst via de paal in het Castricumse doel te werken, 3-1.

Met nog 20 minuten op de klok ging trainer optimaal gebruik maken van de nieuwe regel van vijf invallers: Thomas en Bastiaan Scholten, Ezeoke en Stijn van der Voort doken onder de douche en werden vervangen door Deo Sinduhije, Berry Willemse, José Leone en Dennis Klepper.

Twee invallers wisten negen minuten voor tijd de marge op drie te brengen. Nadat Leone zijn kopbal weggebokst zag worden door doelman Beukers, kwam de afvallende bal voor de voeten van Willems, 4-1.

Het slotakkoord was voor Van Nieuwkoop die met zijn hoofd een voorzet van Springer verzilverde, 5-1.

Na afloop van de wedstrijd werd Rick van Westen bij monde van Arie Strijland (vrouw Simone en Gre Iskes van Xanadu waren balsponsor) gekroond tot de Man of the Match).

Zaterdag a.s. wordt om 15.00 uur DEM in Beverwijk een tegenstander waar duidelijk rekening mee moet worden gehouden.

Overige teams

De tegenstander van ons TWEEDE, Zaandam 2, kon geen elftal op de been brengen. Zaterdag a.s. is AFC 2 in Amsterdam de tegenstander.

In Haarlem won het DERDE met 1-3 van Haarlem/Kennemerland 4. Zaterdag a.s. is Velsen 3 de tegenstander. Samen met SC Castricum gaat Stormvogels 3 met 9 punten uit 3 wedstrijden aan de leiding in hun klasse.

De VROUWEN hadden evenals het tweede een tegenstander, DSOV 2, die met personele problemen worstelde. In Haarlem is Onze Gezellen zaterdag a.s. de volgende opponent.