• Stormvogels zet ook RKAVIC om de beker aan de dijk

  De tweede poulewedstrijd om de KNVB-beker speelde Stormvogels in Amstelveen tegen vierdeklasser zaterdagvoetbal RKAVIC. Deze vereniging, die zowel een zaterdag- als een zondagtak had, was in de jaren 1980 tot 1990 een bolwerk in zowel Amstelveen als Amsterdam; de zondag- zowel als de zaterdagtak speelde op dat moment eerste klasse. Nu hebben ze alleen nog maar een zaterdagtak in de vierde klasse.

  Voor het eerste elftal werden de spelers geselecteerd uit de Nordin Wooter Academy, een voetbalschool die werd geleid door de oud-Ajax-speler.

  Stormvogels kwam al vrij snel op voorsprong door de nieuwe aanwinst Milan van Essen, 1-0. De tweede goal werd na zes minuten gemaakt door Jos Jansen uit een corner van de in een goede vorm verkerende Joey Wolthuis, 2-0. Stormvogels had de eerste helft sowieso het beste van het spel en het werd 0-3 door een vrije trap van Wolthuis. De 0-4 kwam van invaller Kay Keus die de geblesseerde Michael Shao verving. Zonder de geblesseerde Thomas en Bas Scholten en de afwezige Floris Serné en Melle Springer speelde Stormvogels een hele goede eerste helft.

  De tweede helft speelde Stormvogels een te laag tempo en daar kon RKAVIC gebruik van maken, 1-4. Twee invallers, t.w. Deo Sinduheije en Mats Berghuis, stonden aan de basis van doelpunt nr. 5, want uit een hoekschop kopte Berghuis de bal achter de RKAVIC-doelmam, 1-5. Door een strafschop te benutten bracht RKAVIC de eindstand op 2-5.

  Zaterdag a.s. speelt Stormvogels haar laatste poulewedstrijd in Amsterdam-West tegen VVA/De Spartaan, die eveneens haar twee wedstrijden heeft gewonnen. Omdat het doelsaldo van de IJmuidenaren een stuk beter is, is een gelijk spel voldoende om door re kunnen bekeren.

  Het tweede won door o.a. een mooi doelpunt van Aron Apetz met 2-1 van EVC 2 en moet zaterdag a.s. in het palingdorp winnen van Volendam 3 om door te gaan in de KNVB-beker.

  Het derde werd geconfronteerd met een tegenstander (Odin’59 8) die af moest bellen i.v.m. te weinig spelers.

  De vrouwen verloren ruim hun bekerwedstrijd van IJmuiden: 6-2.

  Marco Adema en Dieter van Laar

rfwbs-slide