• Stormvogels wint tweemaal binnen vier dagen met ruime cijfers van buurman SVIJ

  Het vorig seizoen speelde ons zaterdagteam twee wedstrijden tegen buurman SVIJ en beide duels werden in de reguliere competitie met 1-0 verloren van het team van trainer Peter Barzilay. Afgelopen week kwamen beide teams elkaar opnieuw tegen in Velsenoord bij een toernooi van de plaatselijke FC en vier dagen later thuis bij SVIJ; nu werden beide wedstrijden ruim gewonnen door een zeer vernieuwd Stormvogels die duidelijk in een opbouwfase zit.

  Nu de bijna voltallige selectie van onze voormalige zondagsenioren over is gestapt naar onze zaterdagafdeling en een aantal spelers van buitenaf zijn gekomen, is dit eerste elftal op papier een heel stuk sterker geworden, maar hoe sterk dat momenteel is, kan nog door niemand gezegd worden. Waarom? Trainer Sjaak Lettinga heeft tot op heden de meeste fitte en aanwezige spelers van zijn 42-koppige spelers een kans gegeven en dat impliceert dat hij bijna elke wedstrijd met een heel verschillend team de wei in ging.

  Op dinsdag 29 augustus jl. deden SVIJ en Stormvogels mee aan het door FC Velsenoord georganiseerd toernooi en het lot besliste dat de twee Zeewijk-buren de strijd tegen elkaar moesten aangaan. Stormvogels had niet zoveel moeite met SVIJ en door doelpunten van Joey Wolthuis (2x), Danny Blok, Thomas Scholten en Brian Ezeoke werd een 5-1-overwinning geboekt. Bij een 4-0-tussenstand schoot Joel Stange in eigen doel.

  Twee dagen later verloor Stormvogels de finale tegen VSV-zaterdag met maat liefst 4-0 en nu opnieuw met een op de meeste plaatsen gewijzigd team. VSV werd door deze overwinning winnaar van het door FC Velsenoord georganiseerde toernooi; Stormvogels werd dus tweede.

   

  Zaterdag 2 september jl. speelde een team bestaande uit spelers van de voormalige zaterdag- en zondagselectie en wat nieuwe spelers voor de eerste ronde van de KNVB-beker (in deze poule zitten nog twee ploegen uit Alkmaar, t.w. AFC'34-zaterdag en Alcmaria Victrix-zaterdag) en won met maar liefst 1-7, maar deze uitslag mag zeer geflatteerd genoemd worden gezien de vele kansen die SVIJ miste (onder meer door vele reddingen van Stormvogels-doelman Germain Ebbeling werd er slechts eenmaal gescoord) en de vele fouten, vooral voor de rust, die de SVIJ-goalie Joey de Jong maakte.

  Trainer Sjaak Lettinga trad met bijna hetzelfde elftal aan als vier dagen eerder tegen SVIJ.

  De eerste twintig minuten had SVIJ een optisch overwicht en het team van Barzilay creëerde zich vele kansen, maar door goed keeperswerk van doelman Ebbeling kwam SVIJ niet tot scoren. Jim Berghuis en Fatih Aksu liepen in die fase tegen een gele kaart op. Na 17 minuten nam SVIJ de leiding. Op het middenveld ontving Mita Wesseling de bal en in sneltreinvaart passeerde hij een aantal spelers om vervolgens doelman Ebbeling het nakijken te geven, 1-0.

  Drie minuten later liet SVIJ-doelman De Jong de bal los en daardoor was het voor Tom van Mierlo een koud kunstje de gelijkmaker aan te tekenen, 1-1. In de 23ste minuut bracht Van Mierlo Stormvogels aan de leiding omdat De Jong opnieuw in de fout ging, 1-2. Vier minuten later belandde vanaf links een voorzet van verdediger Aksu over de grabbelende handen van doelman De Jong op de lat om vervolgens voor de voeten van Wago Matitashvilli te belanden, 1-3. Dit was tevens de ruststand.

  Bijna een half uur in de tweede helft controleerde Stormvogels de bekerderby en in de 73ste minuut was het opnieuw Ton van Mierlo die zijn hattrick maakte; na een voorzet van de aanvallend ingestelde verdediger Aksu met daarna opnieuw een paar verdedigingsfouten van SVIJ-verdedigers scoorde hij zijn vierde doelpunt, 1-4.

  Met nog een kwartier op de klok werd Stormvogels-aanvaller Joey Wolthuis binnen de beruchte lijnen door Jeffrey Heine neergelegd, met als gevolg de tweede gele kaart voor de SVIJ-verdediger en een onberispelijk goed genomen strafschop van Tom van Mierlo bracht de stand op 1-5.

  Nadat SVIJ opnieuw een paar reële kansen had gemist, wist Stormvogels in blessuretijd nog tweemaal tot scoren te komen: invaller Mitchell Bruinink (goede kapper!) kon zijn eerste doelpunt voor ons vlaggenschip maken en een minuut later bepaalde Joey Wolthuis met een mooi afstandsschot de eindstand op 1-7.

  De uitslag was geflatteerd, gezien de gemiste kansen en blunders aan SVIJ-kant.

  Zaterdag a.s. speelt Stormvogels thuis tegen AFC'34-zaterdag, dat met 2-5 van Alcmaria Victrix verloor, haar tweede bekerduel; een week later is Alcmaria Victrix-zaterdag in Alkmaar de tegenstander; beide duels vangen om 14.30 uur aan. Alleen de poulewinnaar gaat over naar de volgende bekerronde, het zogenaamde knock-outsysteem.

  Dieter van Laar

   

rfwbs-slide