• Stormvogels wint moeizaam van laagvlieger HCSC

In het thuisduel tegen laagvlieger HCSC uit Den Helder heeft Stormvogels een moeizame 2-1-overwinning geboekt. Dat HCSC het Stormvogels moeilijk zou gaan maken, daar zag het de eerste twintig minuten absoluut niet naar uit, maar gaande de wedstrijd kreeg het team van trainer Ben Visser meer grip op de wedstrijd en vooral de spelers Encho Margaritha en Fotigul Camara lieten zien over voetbalkwaliteiten te bezitten.

Bij afwezigheid van trainer Sjaak Lettinga hanteerde Bert van Duijvenbode de scepter en ten opzichte van veertien dagen geleden had hij aardig wat mutaties in zijn team: Berry Willemse zat een schorsing uit en was luidruchtig op de tribune aanwezig; Joey Wolthuis nam plaats op de bank, naast Rowan van Eijk, en na een blessure was Danny Blok weer fit genoeg. Verder stond de eeuwige wissel Huseyin Yilmaz in de basis en was Thomas Scholten afwezig. Saillant detail: Rick van Westen, normaal linkerverdediger, werd omgeturnd tot linkerspits, een positie waar hij zich niet zo op zijn gemak voelde.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Dirk-Jan van der Elst nam Stormvogels het initiatief en drong HCSC terug op eigen helft, maar uitgespeelde kansen werden er niet gecreëerd. In de negende minuut belandde de bal na een vrije schop van Danny Blok op de arm van aanvoerder Bart van der Steen, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in.

Binnen een kwartier nam Stormvogels de leiding: uit een corner van de actieve Yilmaz belandde de bal voor de voeten van Danny Blok en vanaf 14 meter krulde hij de bal subtiel over doelman Marcel Bruul, 1-0.

Na dit doelpunt zakte het spel van de IJmuidenaren weg waardoor HCSC meer grip op het duel kon krijgen, maar echt gevaarlijk konden de Heldenaren ook niet worden gezien het feit, dat twee minuten in blessuretijd Margaritha het eerste schot van de kant van zijn team op het doel van Floris Serné afvuurde, maar naast schoot.

In vergelijking tot de eerste helft werd het tweede gedeelte een levendige wedstrijd met twee ploegen die de aanval opzochten en zich aardig wat kansen creëerde. Na vier minuten verscheen Patrick Krop, die nog steeds een beetje last had van zijn hamstring, alleen voor doelman Bruul die als een brulaap zich in de baan van het schot gooide. In de 56ste minuut blokte Stijn van der Voort een harde inzet van Margaritha en voorkwam daardoor de gelijkmaker, die in de lucht hing. Drie minuten later had Stormvogels een engeltje op de lat zitten, want een pegel van Clifton raakte keihard de paal.

Met een afstandsschot van 18 meter stelde middenvelder Joachim Aukes halverwege de tweede helft doelman Bruul behoorlijk op proef ; een minuut later nam Krop geen risico met zijn hamstring en liet zich vervangen door Joey Wolthuis.

José Leone, net in het veld gekomen voor Van Westen, werd op links in de diepte gestuurd, maar faalde in de afwerking; in dezelfde minuut opnieuw een kans voor Leone, die keurig netjes doelman Bruul omspeelde, maar vervolgens zijn diagonale inzet naast zag gaan.

De slotminuten werden hectisch: nadat twee minuten voor tijd Van der Voort de bal van de lijn had gehaald, zag Leone even later uit een van zijn ooghoeken, dat doelman Bruul een kilometer voor zijn doel stond en vijf meter op de helft van zijn tegenstander staande schoot hij de bal heel subtiel over doelman Bruul in het verlaten doel, 2-0.

KAT IN HET BAKKIE voor Stormvogels met nog twee minuten te gaan, maar die theorie ging niet op, want voor HCSC werd het alles of niets en dat resulteerde in de 90ste minuut in de aansluitingstreffer van Gorissen, 2-1.

Scheidsrechter Van der Elst had voor zijn verjaardag een Pontiac-klokje gekregen en dat uurwerk noteerde elke seconde dat er niet gevoetbald werd zodat er nog vijf hachelijke minuten voor Stormvogels gespeeld moesten worden; van alles werd er door HCSC geprobeerd de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar met veel kunst- en vliegwerk wist de IJmuidense verdediging stand te houden. Even voor tijd kreeg student in de rechten Jose Leone opnieuw een kans die in rook opging, maar gezien zijn sublieme doelpunt zeven minuten eerder werd hij na afloop terecht door al zijn medespelers op het veld en door zijn moeder er buiten geknuffeld. De eerste drie punten van de strijd om de tweede periode (9 wedstrijden) waren binnen!

Door deze nederlaag belandde HCSC samen met Reiger Boys en Beverwijk met 4 punten uit 9 wedstrijden op de onderste plaats. Gezien het goede spel van de mensen uit de marinestad is het onbegrijpelijk, dat zij zo laag staan.

Zaterdag a.s. is om 14.00 uur Beverwijk aan de andere kant van het Noordzeekanaal de volgende tegenstander; van onderschatting mag absoluut geen sprake zijn.

HET TWEEDE

Op 16 november jl. speelde Stormvogels 2 een inhaalwedstrijd tegen laagvlieger Overbos 2 en het team van trainer Marco Adema werd pas in de tweede helft wakker na een 0-3-ruststand.
    José Leone zorgde voor de 1-3; de aansluitingstreffer kwam van de voet van Stijn van der Voort en vrije-trappenspecialist Niels Anker zorgde voor de gelijkmaker. In de slotseconde wist Stormvogels 2 toch nog de felbegeerde drie punten te bemachtigen door een doelpunt van Fernando Alphenaar, 4-3. Door deze heel moeizame overwinning is Stormvogels weer de koploper geworden in haar klasse.

Een  week later was Legmeervogels 3 de tegenstander van Stormvogels 2 en in dit doelpuntrijke duel scoorde Jeroen Klepper of Ozan Kutlu (de geleerden zijn het er nog niet over eens wie scoorde) de openingstreffer, 1-0. Uit een mooi genomen vrije schop vergrootte Niels Anker de voorsprong en nadat Legmeervogels 3 de stand had gelijk gemaakt, zorgde Fernando Alphenaar voor een 3-2-ruststand, Kutlu en Anker zorgden voor een 5-2-stand en nadat de voetballers uit Uithoorn de stand hadden verkleind, scoorde Alphenaar twee doelpunten, 7-3, een hattrick dus. Een Stormvogels-verdediger hielp de arme Legmeervogels-spelers door in eigen doel te schieten, 7-4.