• Stormvogels-vrouwen tonen veerkracht
    (Verslag Stormvogels VR1 - FC Zaandam VR1 van 21 september jl.)

Na een teleurstellend begin van het seizoen in de bekercompetitie was het de hoogste tijd om te starten in de competitie waar het infeite allemaal omdraait.

Vanaf de start was Zaandam scherper dan de meiden van Stormvogels, met twee snelle spitsen waren ze vanaf de eerste minuut zeer gevaarlijk.  Onze verdedeging kon hier geen grip op krijgen en bezweek al snel onder de druk van Zaandam en krijgt binnen 20 min 3 goals om de oren. Na de drie goals laat Zaandam zich wat inzakken, met een ruime voorsprong konden zij wat kracht sparen door alleen te gaan verdedigen. Hierdoor komt Stormvogels meer in hun spel en gaan ze eindelijk voetballend spelen. Langs de zijlijn bouwen de meiden een goed voetballend spel op en zo kan Quinty Verdikt haar eerste doelpunt maken.  Door het goede samenspel krijgen de dames van Stormvogels meerdere kansen waardoor Zaandam iets geïrriteerder ging voetballen. Na een goede voorzet van Lotte kon Quinty nog de 3-2 maken net voor rust.

In de rust zijn de meiden het erover eens, dat ze veel feller de duels moesten aangaan, korter op de spitsen moesten spelen en beter verdedigen om de snelheid uit het spel van Zaandam te halen. Zo gezegd, zo gedaan, dat zou je zeggen.

Het was nu de beurt aan Stormvogels om sterker en scherper te  beginnen aan de tweede helft. Zaandam kwam niet meer in haar spel, door goed en kort verdedigen van Kimberley Kortekaas, het snel handelen van het middenveld zorgde  er voor dat we veel meer kansen kregen. Vervolgens stapelen de kansen zich op en met een knappe individuele actie van Chloë van Nieuwkoop, die masr liefst 6 man voorbij ging, scoorde ze haar eerste goal van het seizoen. Na 10 min liet  Chloë helzelfde kunstje zien en baande zich weer een weg door de verdediging van Zaandam om de winnende treffer te maken!

Achteraf kunnen we trots zijn om van een 0-3 achterstand toch nog de winst te pakken; jammer dat we 30 minuten nodig hadden om beter te gaan voetballen, maar het belangrijkste is dat de eerste drie punten binnen zijn.