• Onder bijna tropische omstandigheden werd zaterdag 26 augustus jl. voor de 21ste keer op het oergezellige en drukke sportpark Zeewijk het Zilveren Trawler-toernooi gehouden en voor de tweede keer kwam Stormvogels als winnaar van haar eigen georganiseerde toernooi uit de bus. In 2007 werd toen nog de fusieclub StormvogelsTelstar eveneens de beste van dit nu jaarlijks terugkomend toernooi, dat nu in tegenstelling tot de voorgaande edities een regionaal karakter had gekregen en waaraan voor de eerste keer de A-junioren van Velsen, VSV, IJmuiden en Stormvogels ook hun steentje bijdroegen.

  In de jaren 1962 tot 1964 slaagde De Kennemers er in de Zilveren Trawler driemaal op rij te winnen en krachtens de toenmalige reglementen mochten de Beverwijkers dit waardevolle kleinood in hun prijzenkast vol trots plaatsen. Daarmee was meteen een einde aan dit toernooi gekomen ware het niet, dat in het jaar 2000 de heren wijlen Cor Vrolijk en Chris B. van der Zwan het bestuur van De Kennemers een heel goed bod deden waardoor na 36 jaar de Zilveren Trawler IJmuiden weer als thuisbasis kreeg. In datzelfde jaar werd een doorstart gemaakt met dit maritieme toernooi.

  Stormvogels had in haar eerste wedstrijd het zaterdagteam van VSV als tegenstander en na een 2-0-ruststand boekte het team van trainer Sjaak Lettinga een 3-1-overwinning. Voor Stormvogels scoorden Wago Matitaishvilli en Fernando Alphenaar (2x); Remco Knol wist het net voor VSV te vinden.

  IJmuiden nam het op tegen het tweede elftal van Velsen en het team van Anthony Correia had in de van Velsen afkomstige Henk Swier een echte goaltjesdief; Swier nam alle drie de doelpunten voor zijn rekening en door de 3-0-overwinning werd IJmuiden in de finale de tegenstander van Stormvogels.

  In die finale stonden twee bijna andere teams tegenover elkaar en dit duel werd met 4-0 door Stormvogels gewonnen. Job Kujten opende de score, gevold door twee doelpunten van Tom van Mierlo; Richie Boye bepaalde de eindstand op 4-0.

  Door een doelpunt van Daan Seppenwoolde behaalde Velsen een 1-0-overwinning op VSV en eindigde daardoor op de derde plaats.

  Door de finale met 3-0 van Velsen te winnen werden de A-junioren van Stormvogels de trotse winnaar bij de A-junioren.
  Na afloop van het toernooi ontving de Stormvogels-selectie uit handen van Stormvogels-voorzitter Nico Stoker een mooie ingelijste foto van de Zilveren Trawler plus een goed gevulde enveloppe, beschikbaar gesteld door de sponsors.

  Op 19 augustus speelde Stormvogels haar eerste oefenwedstrijd van dit seizoen tegen Bloemendaal; dit duel eindigde in een 1-1 gelijk spel, met een doelpunt van Joshua Jansen.

  Voor de Haarlems Dagblad Cup werd op 25 augustus op Zeewijk tegen Badhoevedorp aangetreden. Door doelpunten van Tom van Mierlo en Brian Ezeoke, beiden tweemaal, en Wago Matitaishvilli en Bjorne Slobbe werd een eclatante 6-2-overwinning geboekt.


  Dieter van Laar

rfwbs-slide