• Stormvogels verliest van gedoodverfde kampioen Olympia Haarlem

  De vijf voetbalanalisten van het Haarlems Dagblad/IJmuider Courant hadden afgelopen week reeds voorspeld, dat Olympia Haarlem de gedoodverfde kampioen wordt van de 3de klasse A zaterdagvoetbal West 1 en dat Stormvogels op de tweede plaats zal eindigen. Wat betreft Olympia Haarlem, daar zullen deze belegen en wijze heren zo goed als honderd procent gelijk in krijgen gezien het heel geroutineerde en goede spel dat door de ploeg van de jonge trainer Barry Tjeertjes op de mat tegen Stormvogels gelegd werd. Wat betreft Stormvogels: het vertoonde spel in de beker- en de eerste twee competitiewedstrijden was van dien aard, dat het team van trainer Patrick Krop een goede gooi kan maken naar een periodekampioenschap of zelfs naar een tweede plaats.

  Na een 1-2-ruststand wonnen de Haarlemmers met 1-3. En als je bedenkt, dat bij alle drie de tegendoelpunten een verdedigingsfout aan Stormvogels-kant aan vooraf ging, moet je achteraf diep teleurgesteld zijn. Maar dat mag niet: Olympia Haarlem had een heel goed team op de been gebracht tegen Stormvogels en van haar overwinning valt niets af te dingen. De return van dit duel is overigens pas in mei 2022 als laatste wedstrijd van de huidige competitie.

  In vergelijking met een week eerder had trainer Patrick Krop aardig wat mutaties: langs de lijn stond Joey Wolthuis (lies); zijn linkerspitspositie werd door Bastiaan Scholten ingenomen, maar hij voelde zich op die positie NIET als een vis in het water. Verder zaten Thomas Scholten en Gregory van Nieuwkoop (licht geblesseerd) op de bank en zij werden vervangen door Kay Keus, die een goede wedstrijd speelde, en Berry Willemsen.

  In de tweede minuut gaf  centrumspits Youssef  Blel, afkomstig van Jong Volendam en Quick Boys, zijn visitekaartje af door een afstandsschot af te vuren. Met zijn vingertoppen kon doelman Bas Veen de bal over de lat tikken. In de elfde minuut het eerste kansje aan Stormvogels-kant: een afstandsschot van Brian Ezeoke belandde in de handen van de kleine doelman Vincent Hofman.

  in de veertiende minuut kwam de Haarlemse fusieclub op voorsprong: na een hoge voorzet vanaf rechts greep doelman Bas Veen finaal mis door de bal door zijn handen te laten glippen waardoor het voor spits Blel vanaf vier meter een makkie was de bal in het doel te koppen, 0-1.

  Halverwege de eerste helft zette Stormvogels een mooi aanval op via Bastiaan Scholten die vanaf links een verre voorzet gaf en ver voorbij de tweede paal stond Ezeoke klaar om met een harde schuiver doelman Hofman te verschalken die echter redde.

  Opnieuw door een fout aan de IJmuidense kant kwam Olympia Haarlem in de 26ste minuut op een 0-2-voorsprong. Op het middenveld schoof Jansen, die overigens een heel goede wedstrijd als centrumverdediger speelde, de bal in de voeten van Edo Knol (o.a. ex-Telstar) die meteen een dieptepass richting Blel verzond die heel beheerst doelman Veen voor de tweede keer passeerde.

  Stormvogels ging meteen op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het fysiek sterke centrumduo Arjen Boelens en Max Ossendrijver plus linkervleugelverdediger Jermano Lo-Fo-Sang (o.a. ex-AFC en ex-FC Volendam) gaven geen krimp; eveneens de vele aanvallende impulsen van Stijn van der Voort strandden.

  Op slag van rust maakte Jansen zijn fout goed door met een schot, via de knie van Boelens, doelman Hofman het nakijken te geven; ruststand 1-2.

  Deze late aansluitingstreffer gaven de IJmuidenaren hoop voor een beter resultaat in de tweede helft, maar deze hoop geen in de vijfde minuut van de tweede helft finaal in rook op. En opnieuw ging een verdedigingsfout hier aan vooraf, want na een vrije schop kon Knol, geheel vrijstaand, de bal inkoppen, 1-3.

  Na dit doelpunt probeerde Stormvogels de bakens te verzetten, maar liep zich steeds stuk op de hechte Haarlemse verdediging. Halverwege de tweede helft verliet verdediger Niels Stoker geblesseerd het strijdtoneel en hij werd vervangen door Van Nieuwkoop. Vijf minuten later verlieten Bas Scholten en Rick van Westen het veld; hun vervangers waren Dennis Klepper en Aron Apetz.

  Met een katachtige redding wist doelman Veen erger voorkomen voor zijn team door een honderd procent kans van Blel uit zijn doel te ranselen. Aan Stormvogels-kant schoot Ezeoke rakelings naast. 10 minuten voor tijd ontving invaller Hugo ter Hedde van Olympia zijn tweede gele kaart van de goed leidende scheidsrechter  Gino D’Onorio.

  Volgende week zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen SC Castricum, dat slechts 1 punt tot op heden heeft behaald.

  OVERIGE TEAMS

  In Amsterdam had het TWEEDE, met doel Floris Serné in haar gelederen, een heel late wedstrijd en na een doelpuntrijk duel werd met 5-4 verloren van WVHEDW 5. Stormvogels nam de leiding door Zach die ook de 2-2 liet aantekenen; Jose Leone bracht Stormvogels weer aan de leiding en net voor rust bij een 3-3-stand miste Zach een strafschop. WVHEDW 5, bestaande uit oud-eerste-elftalspelers, nam na de rust een 5-3-voorsprong alvorens Achmad Alrevi de eindstand op 5-4 bepaalde. Een onverdiende nederlaag voor het tweede gezien het veldspel.Zaterdag komt Zaandam 2 naar Zeewijk.

  Thuis won het DERDE met 3-2 na een 2-1-ruststand van VVH/Velserbroek. Doelpunten: Gruijters twee- en Miedema eenmaal. In Haarlem is Kennemerland/Haarlem 4 de volgende tegenstander.

  De VROUWEN leden in Kudelstaart tegen RKDES een 2-0-nederlaag. DSOV 2 komt zaterdag a.s. naar IJmuiden.

   

rfwbs-slide