• Stormvogels uit de beker gegooid door Ajax 2

  Na overtuigend winnaar van haar poule geworden te zijn, werd Stormvogels dinsdag 12 oktober jl. in de eerste wedstrijd van het knock-outsysteem gekoppeld aan Ajax 2 (hun eerste komt uit in de derde divisie) en omdat de Amsterdammers het iets betere van het spel had, werd een (geflatteerde) nederlaag van 4-2 geleden.

  De zes wissels van afgelopen thuiswedstrijd tegen SC Castricum stonden nu allen in de basis. Dit, omdat trainer Patrick Krop een paar licht geblesseerden had en een aantal spelers rust gaf voor het zeer belangrijke duel van zaterdag a.s. tegen DEM.

  Door Achraf el Aslouni nam Ajax 2 na acht minuten de leiding. Tien minuten later was de stand weer gelijk: met een mooi schot over doelman Zandwijken bracht Deo Sinduhije de stand weer in evenwicht, 1-1. Tot aan de rust golfde het spel over en weer, maar er werd niet meer gescoord.

  Reeds in de derde minuut van de tweede helft namen de Amsterdammers opnieuw de leiding door Kenneth Misa Daro; even daarna zorgde Anouar Moussi de marge twee werd, 3-1.

  De tussenstand werd verkleind door Jose Leone, die een strafschop benutte, 3-2. Stormvogels ging hierna op zoek naar de gelijkmaker en miste een grote kans op 3-3.

  Terzo Stemerdink maakte diep in de tweede helft aan alle illusies een einde door voor de vierde keer doelman Floris Serné het nakijken te geven en de eindstand op 4-2 te bepalen.

  Dieter van Laar

   

rfwbs-slide