• Stormvogels stelt reeds in eerste helft zege veilig op Kon.HFC

  In de thuiswedstrijd tegen Kon.HFC heeft Stormvogels haar 4-1-overwinning in de eerste helft reeds veilig kunnen stellen. Met aanvallend en goed combinatievoetbal werd de veste van de ‘Koninklijke’ 45 minuten lang in de eerste helft constant onder druk gezet en gezien de vele gemiste kansen was de 4-0-ruststand aan de te zeer lage kant te noemen. De tweede helft lieten de IJmuidenaren de teugels behoorlijk vieren; zij kwamen zelf niet tot scoren en dat lukte Kon.HFC wel eenmaal.

  Trainer Sjaak Lettinga kon in dit zeer belangrijke duel over een bijna fitte selectie beschikken. Alleen Rowan van Eijk stond geblesseerd langs de kant, terwijl Danny Blok na een wekenlange schouderblessure op de reservebank kon plaatsnemen.

  Binnen een minuut waren reeds twee opgelegde kansen aan Stormvogels-kant te noteren: op het scorebord stonden pas 30 seconden toen Berry Willems de bal, staande 10 meter vanaf het vijandelijke doel, te gehaast van zijn voet liet springen, gevolgd een halve minuut later door  een afzwaaiende kopbal van Thomas Scholten. Drie keer is scheepsrecht moet Etkin Zivkara in de tweede minuut gedacht hebben, want na een rush van de opnieuw zeer actieve en aanvallend ingestelde verdediger Stijn van der Vooort belandde de bal vanaf rechts voor de voeten van de centrumspits en met een droge knal werd doelman Pim Quaars voor het eerst het nakijken gegeven, 1-0.

  Vijf minuten later ontving Zivkara de bal vanuit de IJmuidense achterlinie en na een fel gevecht wist hij zich van Tijn Kaagman te ontworstelen om vervolgens met een vernietigend schot doelman Quaars voor de tweede keer het nakijken te geven, 2-0.

  En nadat Willemse halverwege de eerste helft een verre pass van Roy Schoorl ontving en zijn vizier opnieuw niet op 100 procent had, was het Gregory van Nieuwkoop in de 25ste minuut die een verre pass van Kay Keus wel met een magnifiek doelpunt kon bekronen, 3-0.

  De koek was nog niet op voor de blauwwitten, want twee minuten later wist Van Nieuwkoop zijn tweede treffer te noteren door een assist van opnieuw Van der Voort te verzilveren, 4-0.

  Negen minuten voor tijd wist de kleinste man van het veld, t.w. Joshua Jansen, na een hoekschop van Glenn Bruinsma doelman Quaars met een harde kopbal behoorlijk op de proef te stellen. Stormvogels bleef de aanval daarna opzoeken en met nog bijna 55 minuten op de klok, leek de equipe van trainer Feike Prins rijp voor de sloop, maar zover kwam het niet. Hoofdoorzaak was de enkelblessure van Zivkara, die hij vijf minuten voor rust opliep na een fel duel met een van de Kon.HFC-verdedigers. Hij moest zich laten vervangen door Brian Ezeoke.

  De tweede helft was het dominante of het fris-van-de-leverspel van de IJmuidenaren ver te zoeken waardoor Kon.HFC niet meer onder druk kwam te staan. Na twee minuten claimde een zestal spelers van Kon.HFC een strafschop na een handsgeval van een van de Stormvogels-verdedigers, maar deze protesten werden door scheidsrechter Mahmood Bakridi terecht weggewuifd.

  In de 55ste minuut mocht Danny Blok na zijn schouderblessure de plaats innemen van Willemse, gevolgd negen minuten later door de wissel tussen Van Nieuwkoop (kuitblessure) en Ozan Kutlu.

  In vergelijking tot de eerste helft werd het duel nu een gelijkwaardige strijd en halverwege de tweede helft kon het team van trainer Prins de achterstand door toedoen van Maarten van Rijckevorsel iets verkleinen, 4-1. Plichtmatig speelde Stormvogels daarna de laatste 20 minuten van dit twee-gezichtenduel uit.

  Zaterdag a.s. wacht Stormvogels op sportpark Zeewijk een heel sterke tegenstander, want dan komt koploper Kagia, die na 8 wedstrijden nog geen puntverlies heeft, naar IJmuiden.

   

  Het TWEEDE had thuis een niet zo sterke tegenstander in Odin’59 2 en na een 2-0-ruststand werd het uiteindelijk een eclatante 7-1-overwinning. Voor de rust scoorden José Leone en Fernando Alphenaar; na de thee volgden Joey Wolthuis, opnieuw Alphenaar en Leone, Mats Berghuis en Thierry Schilder dit goede voorbeeld. Schilder is afkomstig van Marken, maar was tot drie weken geleden geblesseerd.

   

  Het DERDE en de VROUWEN hadden een uitwedstrijd die zij ook ruim winnend konden afsluiten tegen respectievelijk  HBC 2 (1-5) en VVC (2-6).

  Dieter van Laar

rfwbs-slide