• Stormvogels ronde verder in de MidWest Cup

  Stormvogels heeft de volgende ronde van de MidWest Cup bereikt. Uit speelde de IJmuidenaren met 4-4 gelijk tegen BSM en thuis won het met 5-0 van Onze Gezellen. Omdat HBC za. zich uit deze cup had teruggetrokken, werd Stormvogels met 4 punten uit 2 wedstrijden winnaar van haar poule en gaat nu met totaal 32 teams in een knock-outsysteem uitmaken wie de MidWest Cup gaat winnen.

  Op 31 augustus jl. speelde Stormvogels haar eerste wedstrijd om de MidWest Cup in Bennebroek tegen BSM, uitkomende in de vierde klasse van het zondagvoetbal. Na een spannende pot voetbal werden de punten eerlijk verdeeld: 4-4. De doelpunten aan IJmuidense kant werden gemaakt door Berry Willemse (2x), Bas en Thomas Scholten.

  Op 5 oktober jl., na twee (Onze Gezellen en HBC za.) uitgestelde wedstrijden, werd het duel tegen zondag vierdeklasser eindelijk opnieuw vastgesteld. Trainer Patrick Krop had een elftal met heel veel spelers die nog geen basisplaats hadden weten te verkrijgen het veld ingestuurd. Ook aan Haarlemse kant deden vele invallers mee.

  Met hoog tempo zette Stormvogels haar tegenstander onder druk en binnen 6 minuten stond een 2-0-stand op het scorebord. Doelpuntenmakers: Jose Leone en Aron Apetz.

  Door Joey Meijer leek Onze Gezellen iets terug te doen, want nadat hij bij een uitval de uit zijn doel komende keeper Floris Serné had gepasseerd, schoot hij de bal op de paal i.p.v. in het lege doel. Via een strafschop zorgde Thomas Scholten voor een 3-0-ruststand.

  Na de rust lag het tempo een stuk lager en omdat een kwartier voor tijd de hemelpoort finaal werd opengezet, werd voetbal bijna onmogelijk gemaakt.

  Met een afstandsschot, dat als voorzet bedoeld was, bracht Ezeoke met een grandioos mooi doelpunt de stand op 4-0. Een eindstand van 5-0 op het scorebord te staan omdat Apetz in de slotfase zijn twee doelpunt maakte.

  Dieter van Laar

rfwbs-slide