• Stormvogels plaatst zich simpel voor de volgende bekerronde

  Gezien de uitslagen van de drie bekerwedstrijden heeft Stormvogels zich simpel kunnen plaatsen voor de volgende bekerronde, oftewel het KNVB-bekerknock-outsysteem.
  Na op 2 september jl. bij SVIJ met 1-7 gewonnen te hebben, was een week later AFC'34-zaterdag de tegenstander op Zeewijk en door doelpunten van Job Kuijten en Tom van Mierlo plus twee doelpunten, gescoord door AFC'34-verdedigers, won het team van trainer Sjaak Lettinga met 4-1.

  Zaterdag jl. trad Stormvogels in Alkmaar tegen Alcmaria Victrix-zaterdag aan en omdat deze teams beide wedstrijden in hun poule hadden gewonnen, zou de winnaar zich voor  de volgende bekerronde plaatsen. En dat werd Stormvogels door een verdiende 2-4-overwinning te behalen; Bjørn Slobbe scoorde tweemaal en Brian Ezeoke en Fernando Alphenaar vonden eenmaal het net.

  Stormvogels behaalde 9 punten met een doelsaldo van 15 voor en 4 tegen; met 5 doelpunten werd Tom van Mierlo topscorer.

  Stormvogels deed ook aan de Haarlems Dagblad Cup mee en nadat met 6-2 van Badhoevedorp werd gewonnen, werd vervolgens een grote nederlaag van 0-5 geleden tegen HBC-zondag. Door doelpunten van Jasper Post (2x) en Gregory van Nieuwkoop werd in Haarlem een 1-3-overwinning op HYS geboekt. HBC werd ongeslagen poulewinnaar; Stormvogels eindigde op de tweede plaats en doordat de IJmuidenaren een niet zo goed doelsaldo hebben, plaatsen zij zich hoogstwaarschijnlijk niet als 'beste tweede' bij de laatste zestien van dit toernooi.

  Trainer Lettinga en zijn technische staf startten dit seizoen met 40 selectiespelers, maar  Yves Wirjosemito heeft zich af moeten melden: hij hoopt als rapper een muzikale carrière te gaan maken en heeft daardoor geen tijd meer voor de voetbalsport. Tevens heeft de grote selectie een paar langdurig geblesseerde spelers onder wie Joey Wolthuis; vorige week liep hij in de wedstrijd tegen SVIJ (overigens een 2-3-nederlaag) onder de 23 een heel vervelende enkelblessure op en zal een lange tijd nodig hebben zich te herstellen; door een hamstringblessure is Jari van Westen wekenlang uitgeschakeld. Beide heren heel veel herstel met het herstel!

  In negen wedstrijden (Zilveren Trawlertoernooi meegerekend) hebben alle spelers een kans gehad zich in de picture te spelen bij trainer Sjaak Lettinga en zijn staf. Voor hen was het puzzelen geblazen en of alle stukjes nu op de juiste plaats zijn gevallen, moet zaterdag a.s. blijken, want dan begint eindelijk de competitie. In een uitwedstrijd is Robinhood in Amsterdam de tegenstander. Robinhood werd op 1 juli 2015 als opvolging van SC Voorland opgericht en heeft een Surinaamse achtergrond. Hun sportpark ligt aan de Multatuliweg in Amsterdam-West.

  Dieter van Laar

rfwbs-slide