• Stormvogels overtuigend naar volgende bekerronde

  Zeer overtuigend is Stormvogels eerste geworden in haar poule in de strijd om de KNVB-beker door al haar drie wedstrijden te winnen; het doelsaldo van 22 voor en 4 spreekt boekdelen. Topscorer werd Milan van Essen met vijf, gevolgd door Joey Wolthuis en Brian Ezeoke met vier doelpunten.

  VVA/Spartaan was in Amsterdam-West de laatste tegenstander van het team van trainer Patrick Krop en de Amsterdammers hadden eveneens beide bekerduels gewonnen; het doelsaldo was een stuk slechter.

  Met goed voetbal waren de IJmuidenaren de eerste 20 minuten heer en meester en na een assist van Brian Ezeoke opende Milan van Essen de score, 0-1. Door het benutten van een strafschop kwam VVA/Spartaan op gelijke hoogte. Stormvogels kromde haar rug en nog voor de thee bezorgde Joshua Jansen een niet te missen kans aan Ezeoke, 1-2.

  In een tijdsbestek van 20 minuten wist Stormvogels in de tweede helft vier maal tot scoren te komen: opnieuw op aangeven van Ezeoke wist Van Essen zijn tweede doelpunt te maken, 1-3; na een prachtige solo bepaalde Melle Springer de stand op 1-4; een prima steekpass van Rick van Westen zorgde er voor dat Wolthuis zijn doelpuntje meenam, 1-5.

  Het slotakkoord was voor Gregory van Nieuwkoop, die met zijn hoofd de eindstand bepaalde op 1-6.

  Zaterdag a.s. start de competitie en in Heemskerk is ADO’20 de eerste tegenstander.

  Het TWEEDE speelde uit tegen Volendam 3, uitkomend in de res. eerste klasse, en overduidelijk waren de wijdbroeken een paar maatjes te groot, want na een 0-0-ruststand werd uiteindelijk met 7-0 verloren. Daardoor is het tweede uit de beker geknikkerd. Zaterdag a.s. Is Jong Holland op Zeewijk de tegenstander.

  Het DERDE gaat wel door in de beker, want door een 3-2-overwinning op Odin’59 8 werd er niet verloren in haar poule. Zaterdag a.s. is Odin’59 7 in Heemskerk de opponent.

  De VROUWEN hebben ook hun derde duel om de beker verloren. Thuis was DSS 5 met 0-5 te sterk. Zaterdag a.s. begint de competitie en dan komt DSS 4 naar Zeewijk. Voor het team van trainer Dennis Tijl is het te hopen, dat de resultaten nu beter worden.

  Marco Adema en Dieter van Laar

rfwbs-slide