• Stormvogels naar finale nacompetitie

  Stormvogels heeft zich door een zeer verdiende overwinning van 2-0 op Olympia Haarlem geplaatst voor de finale van de nacompetitie. Zaterdag a.s. ontmoet de ploeg van de zeer succesvolle trainer Patrick Krop EVC uit Edam dat met 4-1 van EDO won.

  De Edammers eindigde in de derde klasse B op een tweede plaats en pakte de tweede periodetitel. Vier ploegen zullen zaterdag a.s. gaan strijden om drie plekken in de tweede klasse. Dit zijn: Jonathan (Zeist) tegen Desto (Vleuten) en EVC tegen Stormvogels.

  Door een 4-0-overwinning op Amstelveen/Heemraad (derde periodewinnaar en op een vierde plaats in de derde klasse B geƫindigd) is Stormvogels een ronde verder gekomen in de nacompetitie. Na twee minuten kwam het team van trainer Patrick Krop reeds aan de leiding door Milan van Essen met een kopbal uit een corner en ver in de eerste helft bepaalde Sebastiaan Scholten de ruststand op 2-0. De steeds beter in vorm komende Melle Springer zorgde voor treffer nummer drie, terwijl

  invaller Jose Leone de eindstand op 4-0 bepaalde.

  Doordat Olympia Haarlem in Zaandam met 0-4 van FC Zaandam won, stond dinsdagavond jl. het duel Stormvogels-Olympia/Haarlem op het programma.

  Dit zeer belangrijke duel, door bijna 600 toeschouwers bijgewoond, werd door Stormvogels gedomineerd en het was onbegrijpelijk dat de IJmuidenaren met de rust niet tot scoren waren gekomen. Kansen waren er voor Milan van Essen, Melle Springer, opnieuw Van Essen die zijn kopbal van de lijn gehaald zag worden en een keiharde kopbal van Brian Ezeoke, op magnifieke wijze gered door doelman Danny van der Giezen, met hulp van de lat.

  Het eerste deel van de tweede helft probeerde Olympia Haarlem Stormvogels onder druk te zetten, maar de ijzersterke IJmuidense verdediging gaf geen krimp. Halverwege de tweede helft kwam Stormvogels eindelijk op voorsprong door een diagonale kopbal van Ezeoke, 1-0. Een kwartier later ging Springer op de solotoer en nadat hij drie tegenstanders van zich had afgeschud, werd doelman Van der Giezen subtiel voor de tweede keer gepasseerd, 2-0. Hierna speelde het collectief sterk voor de dag komende Stormvogels de wedstrijd (10 minuten extra tijd) zeer gecontroleerd uit.

  Het finaleduel tegen EVC wordt op het terrein van   , aanvang 14.30 uur,  gespeeld. De winnaar promoveert naar de tweede klasse; de verliezer speelt eveneens op een neutraal terrein tegen de verliezer van Jonathan tegen Desto. De winnaar promoveert ook naar de tweede klasse.

   

  Zaterdag 18 juni a.s., om 14.30 uur, wordt de finale van de nacompetitie tussen EVC en Stormvogels gespeeld op het terrein van Telstar in Velsen-Zuid.

   

  Dieter van Laar

rfwbs-slide