• Stormvogels na zege op NiTA naar tweede ronde

  In de eerste ronde van de nacompetitie was osv NiTA uit Nieuwer ter Aa, gelegen in de buurt van Breukelen, de tegenstander van Stormvogels en na een 2-0-ruststand trok het team van trainer Patrick Krop terecht met 4-0 aan het langste eind. In dit zeer belangrijke duel stonden Stijn van der Voort en Gregory van Nieuwkoop, beiden met een knieblessure, aan de kant.

  Zaterdag a.s. zal het tweede nacompetitieduel gespeeld worden tegen Olympia’25 uit Hilversum, dat in verlenging met 3-1 van Loosdrecht won. Een analyse van dit duel wees uit, dat Olympia’25  een stuk hoger aangeslagen moet worden dan NiTA. En opnieuw een thuiswedstrijd voor de Vogels.

  Binnen een minuut gaf Stormvogels haar visitekaartje af toen na een solo de snelle en behendige Jan Koridon het strafschopgebied binnenvloog, de bal te veel voor zich uitspeelde en vervolgens een klein zetje kreeg, dat terecht weggewuifd  werd door de goed leidende scheidsrechter Ario Hemkes.

  Drie minuten later is het toch raak: op links werd een snelle Stormvogels-aanval opgezet en via vier schijven belandde de bal op rechts voor de voeten van Melle Springer, die met een  droog afstandsschot NiTA-doelman Stan de Wit het nakijken gaf, 1-0.

  Na deze openingstreffer werd het publiek getrakteerd op een uitstekende pot voetbal waarbij beide ploegen een hoog tempo hanteerde. Stormvogels domineerde op een aantal minuten na het spel en dat resulteerde halverwege de eerste helft in doelpunt nummer 2: na een mooie actie van Jan Koridon werd clubtopscorer Milan van Essen in stelling gebracht en op bekwame wijze moest doelman De Wit de bal uit het net halen. Na dit doelpunt zakte het hoge tempo en bleven de IJmuidenaren  het spel controleren. Ruststand 2-0.

  Wat NiTA-trainer Sjoerd Molleman zijn spelers in de rust had voorgeschoteld, valt te raden: zo snel mogelijk de aansluitingstreffer op het scorebord te toveren. En dat was niet tegen dovemansoren, want vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Hemmes trok NiTA  in de aanval. De Stormvogels-verdediging werd onder druk gezet, maar de vier verdedigers hielden het hoofd koel. Daardoor konden de NiTA-aanvallers Jan Karssemeijer en Eric Versloot zich alleen beperken tot afstandsschoten die alle bekwaam door doelman Bas Veen gestopt werden.

  In de 57ste minuut viel definitief het doek voor  NiTA: een keihard schot van Van Essen kreeg doelman De Wit niet onder controle waardoor het voor Bas Scholten, ondanks het warme weer, een koud kunstje was de stand naar 3-0 te tillen.

  Na deze derde treffer besloot trainer Krop  vanaf minuut 66 om de zoveelste minuut te gaan wisselen en  totaal vijf spelers mochten opdraven. Vier minuten later probeerde Karssemeier het opnieuw met een schot van afstand, maar doelman Veem was opnieuw op zijn qui vive.

  Na een leuke combinatie tussen Jan Korridon en Van Essen kreeg Brian Ezeoke een niet te missen kans en met een ouderwetse punter bracht hij de stand op 4-0. De laatste 20 minuten speelde Stormvogels zeer gedisciplineerd de bal rond en de eerste overwinning van de nacompetitie was ruime hootsbeennfeit.

  Trainer  Patrick Krop bracht de tweede helft de navolgende spelers in het veld:  Thomas Scholten, Katy Keus, Max Dobber, Auoun Koridor en José Leone, respectievelijk gewisseld voor: Milan van Essen, Niels Stoker, Melle Springer, Dennis Klepper en Jan Koridon.

  Zaterdag a.s. komt Olympia’25 naar Zeewijk: aanvang 14.30 uur.

  Dieter van Laar

rfwbs-slide