• Stormvogels mocht NIET van Beverwijk winnen

  In het uitduel tegen Beverwijk is Stormvogels overduidelijk geconfronteerd geworden met de Wet van Murphy: ,,Als iets verkeerds gaat, zal het ook verkeerd gaan.” Bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wesley Honsbeek was de stand 2-2 en gezien het veel betere spel met vele gecreëerde  kansen van de IJmuidenaren gaf deze eindstand totaal niet het juiste beeld weer van dit duel.

  Bij de Beverwijkers verkeerde doelman Pascal du Maine in een heel grote vorm en heeft zijn team behoed voor een grote nederlaag. Dik in blessuretijd, bij een 2-2-stand, ranselde hij o.a. in stijl na een keihard schot van Thomas Scholten de bal uit de kruising.

  In de tweede helft, bij de stand van 0-1, gaf invaller Deo Sinduhije een hoge voorzet die keurig ingekopt werd door Kay Keus, maar om onbegrijpelijke redenen ging dit feest niet door omdat de scheidsrechter door een Beverwijk-speler erop gewezen werd dat voor de voorzet gegeven was hij de bal had getoucheerd en dan moet hij, volgens een nieuwe regel, het spel dood leggen en aanvangen met een scheidsrechtersbal (Murphy).

  Even daarna, nog bij een 0-1-achterstand, mocht Melle Springer een strafschop nemen, die door doelman Du Maine gestopt werd, maar omdat hij voor de bal was geschoten naar voren was gelopen, kreeg Springer een herkansing, maar nu Schoot hij tegen de lat (Murphy). En zo waren er nog meer Murphy-gevallen.

  Driekwart van deze IJmond-derby speelde zich af op de helft van Beverwijk.

  Trainer Sjaak Lettinga had t.o.v. het duel tegen IJmuiden drie dagen geleden Thomas Scholten op het middenveld geposteerd en op de linkerspitsplaats mocht Aron Apetz zijn kunsten laten zien; Joachim Aukus zat op de bank.

  Binnen vijf minuten waren er reeds twee kansen te noteren, aan beide kanten een: in de derde minuut verscheen Ferdi Samat voor doelman Floris Serné die met zijn voet redding kon brengen; twee minuten later zette Stormvogels een aanval op die via vele schijven liep en voor de voeten van Springer belandde, maar op 11 meter afstand schoot hij over.

  Na een Beverwijkse aanval in de 13de minuut ging een handsbal van een van de spelers finaal voorbij aan de scheidsrechter waardoor Dave Mello mocht doorgaan en zijn inzet op de paal zag belanden en vervolgens stond Glenn Buisman in de rebound klaar zijn team aan de leiding te brengen.

  Voor Beverwijk-trainer Ference Broek paste dat vroege doelpunt mooi in zijn plan: met man en macht ging zijn team verdedigen en met lange ballen werd geprobeerd de enige spits Mello In stelling te brengen Via mooi combinatievoetbal zocht Stormvogels constant de aanval op, maar het was een grote opgave een gat in de muur te vinden. Linksback Rick van Westen werd de tweede linkerspits en in de 19de minuut zag hij zijn inzet gekeerd door doelman du Maine.

  Na een afgeslagen aanval van de Vogels vloog de bal over 50 meter richting de snelle en bonkige spits Mello die in doelman Serné zijn meerdere moest erkennen.

  Stormvogels bleef de Beverwijkse veste onder druk zetten, maar doelman du Maine wenste niet te capituleren op inzetten van José Leone en Krop.

  Binnen vijf minuten in de tweede helft leek Stormvogels op gelijke hoogte te komen toen Sinduhije, in het veld gekomen voor Dennis Klepper, een hoge voorzet richting Keus gaf en met een ferme kopstoot werd doelman Du Maine eindelijk gepasseerd. Zoals reeds gememoreerd ging dit feest niet door.

  In de 60ste minuut volgde de eveneens reeds gememoreerde gemiste strafschoppen van Springer. Halverwege de tweede helft constateerde de scheidsrechter opnieuw hands aan Beverwijk-kant binnen de beruchte lijnen en onberispelijk schoot Krop bal langs doelman du Maine, 1-1. Vanaf de gelijkmaker begon Beverwijk weer te voetballen waardoor er over en weer kansen de laatste 25 minuten volgden: Buisman zag doelman Serné redden op zijn inzet; na een overtreding op Van Westen moest du Maine opnieuw handelend optreden op een keihard genomen diagonaal schot van Krop; invaller Odair José Dos Santos stiftte de bal over doelman Serné, maar Joshua Jansen kon redding brengen door de bal voor de lijn weg te halen; met een verre pas stuurde Scholten spits Krop in de diepte en opnieuw was doelman Du Maine de winnaar; een vrije schop op 25 meter van Krop belandde op de lat en  een voorzet van Van Westen werd in plaats van voor achter Krop en Scholten geplaatst.

  Twee minuten in blessuretijd werd Leone binnen de beruchte lijnen onderuitgehaald en opnieuw was het Krop die doelman du Maine onberispelijk het nakijken gaf, 1-2.

  Twee minuten later was de stand opnieuw gelijk: na een afgeslagen Beverwijkse aanval stond Glenn Pirovano in de vierde minuut van de blessuretijd klaar de bal in het Stormvogels-doel te jagen, 2-2. Na dit doelpunt werd Raymond van Baalen vanwege verbaal geweld richting douche gestuurd.

  Toch wilde Stormvogels meer en in de zesde minuut van de blessuretijd vuurde Scholten een keihard schot richting kruising af, maar opnieuw was het doelman du Maine die het leder op katachtige manier uit de kruising ranselde.

  Stormvogels mocht dit duel absoluut NIET winnen! 

  Zaterdag a.s. komt United/DAVO naar Zeewijk.

   

  HET TWEEDE
  In Nieuw Vennep trad het tweede aan tegen VVC 2 en na een dubbelblanke ruststand werd de eindstand 1-1. Doelpunt: Joey Wolthuis

   

  HET DERDE speelde in Egmond met 2-2 gelijk tegen St. Adelbert 2 en de VROUWEN verloren in Heiloo met 6-3 tegen De Foresters.

   

  Dieter van Laar

   

rfwbs-slide