• Stormvogels krijgt na de rust VSV definitief op de knieën

  Voor aanvang van de derby tussen Stormvogels en VSV voorspelde Stormvogels-trainer Sjaak Lettinga, ondanks het op papier grotere klassenverschil, een moeilijke wedstrijd voor zijn team: ,,Ik verwacht veel strijd en inzet en tevens lelijk voetbal. Wie vanmiddag het hardst wil werken, gaat er met de overwinning vandoor." En wat betreft het lelijke voetbal, daar had hij de eerste helft helemaal gelijk in. Maar de hartverwarmend inzet compenseerde die helft alles.

  In het begin liet een beter Stormvogels zien en nadat Thomas Scholten voor de IJmuidenaren voorlangs schoot en even daarna Jan van de Rijt voor VSV een doorkopbal van Max Hummel rakelings overschoot, nam Stormvogels 13 minuten de leiding. Vanaf links, ver buiten het strafschopgebied, liet Brian Ezeoke een voorzet los, maar de bal zeilde over de te ver voor zijn post staande VSV-keeper Jeffrey Thomassen het doel in en dat betekende de 1-0.

  Na de openingstreffer ging Stormvogels te weinig voetballen en werd VSV feller in de duels. Daarin werd het team van Sjaak Lettinga afgetroefd wat na bijna 20 minuten in de gelijkmaker resulteerde. Na een korte combinatie in het IJmuidense strafschopgebied schoot Kars Lugthart de bal met een harde schuiver langs doelman Germain Ebbeling, 1-1.

  Hierna volgde een moeizame partij voetbal waarbij Stormvogels een aantal keren goed weg kwam. Er konden wel een paar kleine kansen over en weer genoteerd worden, maar het spel was en bleef pover. Vlak voor de thee eindelijk een mooie Stormvogels-aanval en met een schitterende actie van Thomas Scholten, die zijn man uitkapte om vervolgens de bal onhoudbaar langs doelman Thomassen te schieten waarmee hij de ruststand op 2-1 bracht.

  Dit doelpunt bleek voor VSV de genadeklap, want na de rust konden de 250 toeschouwers genieten van een herboren Stormvogels. Vanaf het begin werd er fel gespeeld en kwam eindelijk de betere kwaliteit tot uiting. Vrij snel na de rust scoorde Tom van Mierlo de 3-1 door een goede aanval over de linkerkant feilloos af te ronden. Daarna waren er nog meer kansen voor een veel beter Stormvogels, maar het duurde echter tot 20 minuten voor tijd: Brian Ezeoke strafte toen een fout van de verdediging van VSV af met een hele mooie stift over keeper Thomassen, 4-1.

  In het resterende kwartier had Stormvogels naar een grotere uitslag kunnen uitlopen, maar het vizier stond niet meer op scherp. De invallers Gregory van Nieuwkoop, Husyin Yilmaz en Fatih Aksu konden daar ook geen verandering in brengen.

  Zaterdag is in Rijssenhout SCW om 14.30 uur de volgende tegenstander. Tot op heden heeft SCW nog geen punt kunnen behalen, daarom mag deze ploeg niet onderschat worden.

  Nico Stoker en Dieter van Laar

rfwbs-slide