• Stormvogels is Pancratius pas in de slotfase de baas

In Badhoevedorp tegen Pancratius behaalde Stormvogels in de slotfase haar eerste overwinning van het seizoen 2018-2019. Deze 1-2-zege kwam tot stand na een matige eerste helft, waarin het team van trainer Sjaak Lettinga een te laag tempo hanteerde en weinig inzet toonde; de tweede helft was Stormvogels een stuk feller, creëerde zich vele kansen en scoorde tweemaal. Dus een wedstrijd met twee gezichten.

Lettinga stuurde de navolgende spelers het veld in: Germain Ebbeling, Stijn van der Voort, Gregory van Nieuwkoop, Joshua Jansen, Rick van Westen, Thomas Scholten, Danny Blok, Glenn Bruinsma; Kay Keus, Brian Ezeoke en Fernando Alphenaar. Twee spelers, t.w. Rick van Westen en Kay Keus, kwamen het afgelopen seizoen nog voor de A-junioren uit.

De eerste tien minuten was Pancratius tweemaal gevaarlijk met lange en doorgekopte ballen en de Badhoevedorpers hadden hiermee in de 13de minuut succes toen Stormvogels niet goed stond en Danny Hijzelendoorn doelman Germain Ebbeling met een kopbal kon passeren waarmee hij zijn team op een 1-0-voorsprong kon brengen. Even daarvoor werd Fernando Alphenaar in het strafschopgebied onderuit getrokken, maar de leidsman gaf geen thuis.

Na deze openingstreffer bleef Pancratius op alle mogelijke manieren verdedigen om voor de rust de nul te houden; de IJmuidenaren werden geconfronteerd met een tegenstander die het spel liep te vertragen en tevens met pesterijen en treiteren. Met succes, want de Badhoevedorpers hielden de nul tot de rust.

Na de thee lukte hen dat niet meer, want omdat Stormvogels ging feller voetballen en creëerde zich daardoor wat kansjes; Pancratius kon zich alleen maar beperken tot verdedigen en vertragen tot de 68ste minuut. Nadat Roy Schoorl en Taoufik Dardouh in het veld waren gekomen voor Van Westen en Alphenaar kwam er meer snelheid in het elftal van Lettinga en viel de gelijkmaker. Een harde voorzet van Kay Keus dreigde achter te gaan of in de handen van de lange keeper te belanden, maar gedragen door de wind kwam het leder op de binnenkant van de paal terecht en viel het voor het doel waar Brian Ezeoke klaar stond om de bal in het lege doel te lopen, 1-1.

Na deze gelijkmaker kreeg Stormvogels meer vertrouwen en wist uiteindelijke het betere spel van de hele wedstrijd om te zetten in echte kansen. Na diverse corners en vrije trappen viel de bal in de kluts in een overvol doelgebied om uiteindelijk werkte de sterke Gregory van Nieuwkoop vlak voor tijd de verdiende 2-1 binnen. Jaiteh Lamin was daarvoor ingevallen voor Keus en wist met zijn snelheid de verdediging van Pancratius behoorlijk lastig te maken.

In de de laatste minuten had Stormvogels via Dardouh en Lamin nog zeker op 1-4 moeten komen, maar door iets te zelfzuchtig optreden werden de totaal vrij staande medespelers niet gevonden. Uiteindelijk toch complimenten voor de vechtlust in de tweede helft en het geloof dat er meer in zat, werd beloond. Een lastige horde uit is genomen.

Zaterdag a.s. komt opnieuw een lastig elftal naar Zeewijk en wel DEM. Het team van trainer Ron Bouman heeft zich versterkt met een aantal spelers van de zondagselectie en van buitenaf.