• Stormvogels heeft zich goed voorbereid op seizoen 2020-2021

  Medio maart jl. werd door de KNVB vanwege de Corona-perikelen besloten het seizoen 2019-2020 vroegtijdig te laten beëindigen en daardoor speelde het team van trainer Sjaak Lettinga haar eerste wedstrijd vijf maanden later, t.w. op 13 augustus jl.

  Van een zestal spelers moest Stormvogels afscheid nemen; tegenover dit vertrek konden de IJmuidenaren vier spelers begroeten: doelman Bas Veen (EDO); Melle Springer (Telstar); Deo Sinduhije (Aalsmeer) en Aron Apetz. Tevens heeft een aantal junioren zich aan de selectie laten toevoegen.

  Trainer Lettinga zag zijn ‘hulpje’ Bert van Duijvenbode de overstap naar ADO’20 maken; zijn plaats werd ingenomen door Marco Adema. Hierdoor zijn Rocco de Vos en Brian van Laar de technische mensen van ons tweede elftal geworden.

  Voordat op 19 september a.s. ons eerste elftal de competitie start met een thuiswedstrijd tegen HCSC, zijn aardig wat wedstrijden gespeeld geworden door onze selectie:

  Op 20 augustus werd slechts een wedstrijd werd tijdens het Hannie Spronk-toernooi gespeeld bij v.v Velsen en wel tegen VSV zo. Dit duel werd met 2-1 verloren en een speler van VSV schoot de bal in eigen doel.

  Op 22 augustus werd op sportpark Zeewijk het Zilveren Trawler-toernooi georganiseerd. Tegen vv Velsen werd met 1-1 (doelpunt Thomas Scholten) gelijk gespeeld en omdat Velsen de strafschoppen beter nam, moest Stormvogels het tegen VSV za. opnemen om de strijd om de derde plaats. Door doelpunten van Melle Springer, Berry Willemse, Aron Apetz en Brian Ezeoke werd een 4-0-zege geboekt.

   

  KNVB-BEKER

  De eerste wedstrijd om de KNVB-beker was op 29 augustus thuis tegen Hoofddorp za. en de punten bleven door een 3-0-overwinning op Zeewijk. Doelpuntenmakers: Patrick Krop, na een assist van Aron Apetz, 1-0; Berry Willemse, na een assist van Dennis Klepper, tekende voor de 2-0 en na een assist van Melle Springer bracht Jose Leone de eindstand op 3-0.

  Een week later was Wijk aan Zee in deze mooie badplaats de tegenstander en daar werd de tweede overwinning geboekt van 1-3. De doelpunten werden gemaakt door: José Leone, 1-0, voorzet Berry Willemse; 2-0 na voorzet van Jan Koridon scoorde Aron Apetz, gevolgd daarna opnieuw Apetz. Eindstand 1-3.

  De laatste wedstrijd was in Hoorn tegen derdeklasser Always Forward en dit team had eveneens beide duels gewonnen. Dit duel eindigde in de bekende brilstand van 0-0 en omdat het team uit Hoorn een beter doelsaldo heeft, gaan zij verder in de KNVB-beker. Stormvogels bleef daardoor met lege handen achter.

  Ons tweede elftal behaalde slechts een punt uit twee wedstrijden en is kansloos daardoor de volgende ronde te halen.

  Onze vrouwen deden het nog slechter, want zij verloren twee duels.

   

  MIDWEST CUP

  Op 13 augustus jl. werd de eerste wedstrijd om de MidWest Cup in Bennebroek tegen BSM afgehandeld en door doelpunten van Gregory van Nieuwkoop, Joey Wolthuis en Jan Koridon, uitkomend voor onze JO17, werd een 0-3 - overwinning geboekt.

  De tweede wedstrijd om de Mid West Cup was thuis tegen Amstelveen/Heemraad en met 4-3 werd een tweede zege geboekt. Doelpunten in dit doelpuntrijke duel: Deo Sinduhije zorgde er voor, dat Ezeoke de 1-0 op zijn naam bracht; 2-1 eigen doelpunt, assist Ezeoke; 3-1 Jan Koridon en na een assist van opnieuw Ezeoke bracht Ahmad Alrefi de eindstand op. 4-3.

  De laatste wedstrijd was op Zeewijk tegen het Amsterdamse Ankaraspor, maar omdat de tegenstander te weinig spelers had, is dit duel tot 29 september a.s. uitgesteld.

  Stormvogels heeft zich verzekerd voor de volgende ronde om deze beker.

   

  In ogenschouw nemende dat ons trainerskorps de meeste van bovenstaande duels heel veel spelers de kans heeft gegeven zich te etaleren, kan van een een goed verlopen voorbereiding gesproken worden.

   

  Ik wens alle teams, van klein tot groot, heel veel succes met de competitie 2020-2021 en dat alle wedstrijden heel sportief mogen verlopen.

  Dieter van Laar

   

rfwbs-slide