• Stormvogels doet heel goede zaken door HYS te verslaan

In Haarlem-Zuid heeft Stormvogels heel goede zaken gedaan door HYS met 0-2 te verslaan. Ten eerste heeft Stormvogels duidelijke revanche genomen op de smadelijke 2-5-thuisnederlaag van 27 oktober jl. en ten tweede door deze overwinning steeg Stormvogels van de vierde naar de tweede plaats en laat daardoor DEM en Pancratius achter zich op twee en IJmuiden op vier punten. Stormvogels heeft in feite niets met IJmuiden te maken, omdat het team van trainer Anthony Correia reeds een periodekampioenschap heeft gewonnen. Daarom zijn er twee plaatsen te vergeven voor een periodekampioenschap en met nog zes wedstrijden te gaan, hebben DEM, Pancratius en het team van trainerSjaak Lettinga, die hoogstwaarschijnlijk technisch directeur bij onze dochter SC Telstar gaat worden als opvolger van de 69-jarige Piet Buter, daar het meeste recht op. Lettinga zal overigens volgend seizoen naast  deze nieuwe werkzaamheden bij Telstar de hoofdtrainer bij Stormvogels blijven.

In het duel tegen HYS is Stormvogels beide helften de bovenliggende ploeg geweest en de 0-2-overwinning had een stuk groter kunnen uitvallen wanneer de IJmuidenaren niet te nonchalant met hun kansen waren omgesprongen. Daar had Joey Wolthuis niet zo last van, want evenals vorige week wist hij tweemaal te scoren en werd hij opnieuw matchwinner. Overigens kon trainer Lettinga weer een beroep doen op de vorige week geschorste Thomas Scholten en Berry Willemse. Stormvogels startte met een geheel nieuwe voorhoede, t.w. op rechts José Leone, in de spits de grieperige Thomas Scholten en op links Joey Wolthuis.

Het in degradatiegevaar verkerende HYS wist tijdens het lopende seizoen twee nieuwkomers te begroeten, t.w. Enriko Jagernath en Ogulcan Sadiroglu, maar beide debutanten moesten vroegtijdig geblesseerd het veld verlaten en daar was hun trainer Simon Evers niet zo blij mee. Toch kreeg HYS in de zevende minuut de eerste kans van de wedstrijd, maar deze werd door Mustafa Bekin onbenut gelaten. Tien minuten later mocht clubtopscorer Thomas Scholten een strafschop nemen en daarmee kon hij zijn totaal op 12 brengen. Echter, Scholten zag zijn schot vanaf 11 meter gestopt worden door doelman Mert Bayik, maar Joey Wolthuis was er daarna als de kippen bij Stormvogels op voorsprong te brengen, 1-0. Dit werd tevens de ruststand.

De tweede helft wilde Stormvogels haar score snel verdubbelen en daarna nog verder uitbreiden, maar bij o.a. Scholten en Leone stond het vizier niet op scherp. Nadat ongeveer een kwartier spelen de IJmuidense doelman Floris Serné het veld moest ruimen met een liesblessure en zijn vervanger Germain Ebbeling werd, kwam HYS in de 70ste minuut met 10 man te staan omdat Ogulcan Sadiroglu rood kreeg.

Drie minuten later wist Wolthuis zijn tweede doelpunt te maken: na een voorzet van Danny Blok nam hij de bal in een keer op zijn slof en als een kanonskogel vloog de bal het net in, 2-0. Daarna nog twee wissels: Leone werd vervangen door Etkin Zivkara en Ozan Kutlu kwam in het veld voor Wolthuis. Het laatste kwartier slaagde Stormvogels  er niet in de score te verhogen, dit ondanks de gemiste kansen.

Zaterdag is in Amsterdam-West ZSGOWMS de volgende tegenstander. Thuis werd tegen de Amsterdammers met 5-0 gewonnen, maar de laatste tijd laat ZSGO de Amsterdamse oude kaas niet meer zo van hun boterham eten.

Het DERDE elftal won met 5-1 van VSV 3. Doelpuntenmakers: Nick van Kampen en Ronald van der Lugt ieder twee- en Jasper van der Linden eenmaal.