• Stormvogels boekt verdiende 3-2-zege op FC VVC

Opnieuw boekte Stormvogels op sportpark Zeewijk, nu tegen FC VVC uit Nieuw Vennep, een heel belangrijke en moeizame, maar verdiende overwinning (3-2) en blijft daardoor op twee fronten in de race voor een plaats in de nacompetitie. Na twee keer een achterstand weggewerkt te hebben (ruststand 1-2), slaagde het team van trainer Sjaak Lettinga er een kwartier voor tijd in door een heel goede inzet en mentaliteit te tonen de overwinning voor zich op te eisen door een benutte strafschop van Etkin Zivkara, 3-2.

DEM speelde gelijk en daarom is het nu reeds zeker, dat Stormvogels minimaal de derde plaats aan het eind van het seizoen kan behalen, maar die plaats biedt momenteel nog geen zekerheid aan de nacompetitie mee te kunnen doen. Momenteel staan de IJmuidenaren op de tweede plaats en die zullen zij die laatste drie wedstrijden (7 mei a.s. kampioen Kagia uit Lisserbroek uit; VVA/Spartaan thuis en SCW uit) moeten kunnen behouden, want dan verschaffen zij zich via de tweede plaats een heel goede uitgangspositie voor de nacompetitie.

De eerst vijf minuten van de eerste helft waren voor Stormvogels en werden er een paar kansjes gecreëerd. Hierna ging Stormvogels te gemakzuchtig spelen en FC VVC kon daar in de 25ste minuut van profiteren: over links werd Stormvogels overlopen waardoor het team van trainer Rick van IJzendoorn door Patrick Duarte de leiding wist te nemen, 0-1.

Na dit tegendoelpunt pakte Stormvogels de draad meteen weer op en vier minuten later belandde een mooie voorzet van Thomas Scholten voor de schietgrage voeten van Joey Wolthuis en de stand was weer gelijk.

Diep in de eerste helft raakte Danny Blok geblesseerd en hij moest vervangen worden door José Leone, die niet meteen inzetbaar was omdat zijn shirt nog in de kleedkamer hing. Er volgden wat omzettingen: Scholten, die een heel goede wedstrijd speelde, verhuisde naar het middenveld en Leone werd rechterspits. Maar terwijl hij nog op zijn shirt stond te wachten, profiteerde FC VVC van de man-meersituatie: een mislukte voorzet van Rezgar Kadmin vloog over de opnieuw goed keepende Floris Serné in de kruising waardoor de ruststand drie minuten voor tijd 1-2 werd.

Na de thee verscheen een heel fel Stormvogels in het veld en binnen 11 minuten was de stand weer gelijk doordat Scholten met een schitterend schot de bal precies in de kruising kon prikken, 2-2. Stormvogels bleef na de gelijkmaker feller spelen, creëerde zich wat kansen, maar had geluk, dat Duarte de paal raakte.

Een kwartier voor tijd trok Stormvogels toch nog de overwinning naar zich toe. Wolthuis werd de diepte ingestuurd, zette goed door en binnen de beruchte lijnen werd hij overduidelijk vastgehouden waardoor de scheidsrechter niets anders doen dan Stormvogels een strafschop te geven, die door Zivkera verzilverd werd, 3-2. Hij werd meteen vervangen door Gregory van Nieuwkoop, een paar minuten later gevolgd door de wissel tussen de moegestreden Wolthuis en Taoufik Dardouh.

De laatste 10 minuten ging FC VVC op zoek naar de gelijkmaker waardoor Stormvogels voorin veel ruimte kreeg, maar niets kon doen met de geboden kansen. Door deze overwinning boekte Stormvogels de vijfde overwinning op rij. De komende twee weken is er geen programma vastgesteld en vanaf 11 mei wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd in Lisserbroek tegen kampioen Kagia, dat met 1-7 won van Overbos De dames De dames verloren met 0-1 van koploper Zandvoort. Na een slechte en nerveuze wedstrijd van beide kanten scoorde vrouwtje Paap een paar minuten voor rust het enige en beslissende doelpunt.

Met 39 punten uit 15 wedstrijden gaat Zandvoort aan de leiding, gevolgd door Stormvogels met 31 punten uit 13. Er zijn totaal 18 wedstrijden te spelen, dus er is nog van alles mogelijk door inzet en passie te tonen.