• Snelle stormvogels hadden tegen de reigers meer voetbalgogme

  In het duel tussen twee visetende vogels kwamen de IJmuidense stormvogels een stuk beter voor de dag dan de reigers en met een 5-3-nederlaag vlogen deze hoog-op-de-poten-staande-vogels chagrijnig terug naar hun nest in Heerhugowaard.

  Vorige week kwam de gedoodverfde kampioen Olympia Haarlem naar Heerhugowaard en pas in de slotminuten moest Reiger Boys capituleren. Dit gaf de Heerhugowaardse burger moed en heel optimistisch vond men, dat er in IJmuiden buiten vis ook nog eens drie punten te behalen waren. Reeds bij de rust werd hun optimisme getemperd door een 3-0-tussenstand; na de thee liet Stormvogels de teugels behoorlijk vieren waardoor de Reiger Boys driemaal het net konden vinden en omdat het team van trainer Sjaak Letttinga dit tweemaal deed, werd de eindstand 5-3. Het totaal aantal doelpunten uit twee wedstrijden kwam door deze uitslag voor de Vogels op 10! Jammer dat er geen publiek aanwezig kon zijn in verband met de Corona-perikelen, want dan hadden zij kunnen genieten van een lekkere pot voetbal met 8 doelpunten; nu was de entourage door de regen en door de afwezigheid van publiek zeer treurig en was de kantine leeg. Het is dan ook te hopen, dat deze maatregelen slechts drie weken zullen duren.

  De opstelling in vergelijking tot veertien dagen geleden was op een plaats veranderd: de geblesseerde Gregory van Nieuwkoop werd op de centrumverdedigersplaats vervangen door Kay Keus die het heel goed deed op deze voor hem onwennige positie.

  In de vijfde minuut is de eerste kans voor Stormvogels: de opnieuw zeer actieve José Leone werd door Dennis Klepper op rechts in de diepte gestuurd, maar zijn keiharde inzet vloog voorlangs.

  Stormvogels kreeg vanaf de tiende minuut meer grip op de wedstrijd en in de 13de minuut verscheen Patrick Krop na een combinatie met Melle Springer, de strateeg op het middenveld, alleen voor doelman Jorrit Stoop die met zijn voet redding kon brengen. Deze redding was uitstel van executie, want twee minuten later was het toch raak. Op rechts werd Leone de diepte ingestuurd en in volle ren vloog hij het strafschopgebied binnen, maar zijn voorzet werd door Jordy Wijdenes tot hoekschop verwerkt; Springer nam deze vervolgens kort richting Krop die de bal hoog voor het doel kon slingeren precies op het hoofd van Keus en met een keiharde kopbal werd Stoop voor het eerst het nakijken gegeven, 1-0.

  Met een hoog tempo bleef Stormvogels haar tegenstander onder druk zetten en kleine tot grote kansen volgden elkaar op. Halverwege de eerste helft belandde een voorzet op het hoofd van Krop, maar zijn vizier was nog niet afgesteld.

  Vanaf rechts was Stormvogels heel gevaarlijk en na vele schijven belandde in de 30ste minuut de bal voor de voeten van Leone die Springer, staande tussen vele verdedigers, bediende en met een harde schuiver verraste hij doelman Stoop die de natte bal niet onder controle kon krijgen, 2-0.

  Negen minuten later was de vizier van Krop afgesteld, want na een hoekschop van linkerspits Aron Apetz bracht hij met zijn hoofd de ruststand op 3-0.

  Door een blessure bleef Rick van Westen achter in de kleedkamer en hij werd vervangen door Deo Sinduhije die als rechtsbuiten omgeturnd werd tot rechtsback en dit goed deed.

  Een riante voorsprong van 3-0 en in het achterhoofd de op woensdag a.s. vastgestelde derby tegen IJmuiden waren de hoofdredenen, dat Stormvogels in de tweede helft wat gas terugnam en daar profiteerde Reiger Boys in de achtste minuut na rust van. Op aangeven van Floyd Groet passeerde Jordy Wijdenes doelman Floris Serné, 3-1.

  Na ruim een kwartier maakte Thomas Scholten zijn rentree door Apetz te vervangen. In de 64ste minuut vergrootte de Vogels haar voorsprong: een heel verre uittrap van doelman Serné werd een prooi van Leone die door Luuk Pel in de ogen van de jeugdige en goed leidende scheidsrechter Jordy Schaft een overtreding op hem maakte; vanaf 18 meter schoot Krop de bal door de muur en langs een verbouwereerde doelman Stoop, 4-1. Zeven minuten later een snelle rush van Leone richting vijandelijk doel en vanaf 10 meter belandde zijn diagonale schot in het zijnet.

  Met ruim een kwartier op de klok ontving invaller Daan Prins een voorzet van Diederik Luiken en zijn inzet trof doel omdat doelman Serné de natte bal liet glippen, 4-2. Vijf minuten later kreeg Leone loon naar werken door een verre dieptepass van Sinduhije met een krachtig diagonaal schot af te ronden, 5-2. Een paar minuten later kwam Joachim Aukes in het veld voor Berry Willemse.

  Het slotakkoord was voor Reiger Boys: met een afstandsschot bracht Dave van Dekken de eindstand een minuut voor tijd op 5-3.

  Woensdagavond a.s. om 20.00 uur staat de derby IJmuiden-Stormvogels op het programma en zaterdag om 16.00 uur de uitwedstrijd tegen Beverwijk. Beide duels zijn zonder publiek.

  MIDWEST CUP

  Stormvogels is in de strijd om de MidWest Cup poulewinnaar geworden. De laatste wedstrijd op Zeewijk tegen Ankaraspor uit Amsterdam eindigde in 3-3. José Leone opende de score en Djehairo Jubitana verdubbelde de voorsprong, 2-0. Nadat Ankaraspor op gelijke hoogte was gekomen, nam Stormvogels opnieuw een voorsprong na een goed genomen strafschop van Brian Ezeoke. Het laatste woord was aan de Amsterdammers, 3-3.

  HET TWEEDE
  In een thuiswedstrijd nam Stormvogels 2 het op tegen het Amsterdamse ASV Arsenal 2, staande in de middenmoot. Voor het eerst dit seizoen leed het tweede schipbreuk door met 0-2 te verliezen. Na een 0-0-ruststand namen de Amsterdamse tricolores een terechte 0-2-voorsprong.

  Zaterdag a.s. is de reis naar Nieuw Vennep om aldaar aan te treden tegen FC VVC 2.

  HET DERDE
  Terwijl de meeste teams in de klasse van Stormvogels 3 reeds drie wedstrijden hebben gespeeld, wacht dit team met smart haar eerste wedstrijd te kunnen spelen. Tegenstander FC Velsenoord 2 had een paar Corona-patiënten in haar gelederen.

  Zaterdag a.s. is St. Adelbert 2 in Egmond de tegenstander. Overigens onder voorbehoud. Laten we wat dat betreft positief blijven denken dat het wel door mag gaan.

  DE VROUWEN
  In tegenstelling tot het derde speelde de vrouwen haar derde wedstrijd en wel thuis tegen Blauw Wit Wormerveer. Na een 0-1-achterstand scoorde Lotte Tijl de 1-1 en dit werd tevens de eindstand.

  Zaterdag a.s. is de Foresters in Heiloo de tegenstander van de dames.

  Dieter van Laar

   

rfwbs-slide