• Corona-virus ongekend grote spelbreker van het seizoen 2019-2020

  Terwijl tweederde van de competitie er op zat, zette de KNVB de competitie 2019-2020 op slot omdat het te gevaarlijk was voor de gezondheid voor de spelers door de zeer besmettelijke Corona-virus wedstrijden te organiseren. Op 14 maart jl. werd zowel in het betaalde als in het amateurvoetbal op last van de KNVB de competities stilgelegd.

  Een week daarvoor behaalde ons EERSTE ELFTAL de tweede periodetitel door in een thriller op sportpark Zeewijk ADO’20 met 2-1 te verslaan. IJmuiden had voor deze titel de beste papieren en DEM was de outsider. Omdat de aanvangstijd tegen ADO’20 een half uur later stond gepland,

  kon het team van trainer Sjaak Lettinga rustig de kat uit de boom kijken: IJmuiden verloor van FC Castricum en DEM won van HYS. Na 2 x 45 minuten stond een gelijke stand op het scorebord en op dat moment zou de titel door een beter doelsaldo naar DEM gaan.

  Echter, in de 96ste minuut verzilverde topscoret Patrick Krop een voorzet van Brian Ezeoke, na een snelle ingooi van Stijn van der Voort, en bezorgde de Vogels de tweede periodetitel. Dit was overigens het 20ste doelpunt van Patrick en met kop en schouder stak hij over een groot aantal medespelers uit die drie of vier keer hadden gescoord.

  Het feestgedruis van het periodekampioenschap was amper getemperd of een domper van jewelste volgde: de KNVB moest een paar dagen later beslissen de competitie definitief stil te leggen waardoor deze periodetitel totaal geen waarde meer had.

  Door een 7-0-overwinning op Kon.HFC was de ouverture van het seizoen zeer overtuigend voor Stormvogels, maar uit de vier wedstrijden die volgden werd slechts 1 punt behaald. Daarna herpakten de Vogels zich en uit de resterende 11 wedstrijden werden slechts twee nederlagen geleden en die waren onverdiend te noemen tegen Olympia Haarlem, de gedoodverfde kampioen, die met 47 punten uit 17 wedstrijden op de eerste plaats eindigde. Achter vv IJmuiden en DEM bezette Stormvogels een vierde plaats met 32 punten uit 17 wedstrijden en een doelsaldo van 40 voor en 20 tegen (de minste tegendoelpunten in haar klasse).

  Ondanks het feit, dat de KNVB had aangekondigd het komend seizoen met dezelfde elftallen in hun klassen uit te komen, zijn er in de 3de klasse A twee wijzigingen: ZCFC en angstgegner SCW nemen de plaats in van de veteranen van De Flamingo’s en EVC.

  Overschrijvingen
  Naar een andere vereniging: doelman Germain Ebbeling (Schoten); Stijn van der Voort (Velsen); Rowan van Eijk (SVIJ) en Danny Blok (De Volewijjckers). Huseyin Yilmaz is gestopt.

  Naar Stormvogels: doelman Bas Veen (EDO); Aron Apetz (Schoten); Deho García (Aalsmeer); Melle Springer (Telstar).

  Opnieuw verlengde hoofdtrainer Sjaak Lettinga zijn contract en wordt geassisteerd door Marco Adema omdat Bert van Duijvenbode de overstap heeft gemaakt naar ADO’20.

   

  Het tweede
  De trainers Marco Adema en Brian van Laar hadden een zeer succesvol seizoen met het tweede elftal, want na 15 wedstrijden werden er 39 punten bij elkaar gesprokkeld, zes punten meer dan AFC 5. Voor het bestuur de gelegenheid een verzoek bij de KNVB in te dienen te mogen promoveren en dit verzoek werd gehonoreerd.
  Stormvogels 2 komt komend seizoen in de res.tweede klasse uit en heeft o.a. AFC2 i.p.v. AFC 5 en Zandvoort 2 als tegenstander.

  Rocco de Vos neemt de plaats van Marco Adema als trainer over.

  Vrouwen
  De vrouwen kunnen terugkijken op een heel waardeloos verlopen competitie. Niet alleen door de Corona-virus, maar ook door het veel te laag aantal gespeelde wedstrijden. Terwijl de meeste teams 11 tot 13 wedstrijden hadden gespeeld, kwamen de dames niet verder dan 8 wedstrijden. De middenpositieplaats met 15 punten was daarom een zeer vertekend beeld. Met 29 punten uit 13 duels ging FC Zaandam aan de leiding, gevolgd door FC Castricum met 28 uit 11.

  Het komend seizoen heeft Melvin Droge zich bereid gevonden de vrouwen de fijne kneepjes van het voetbalspelletje bij te brengen. Wij wensen Melvin en de charmante dames heel veel succes het komend seizoen toe en dat zij bijna elke  zaterdag het veld in mogen gaan voor een wedstrijd.

   

  Zeehaven Zilveren Trawler-toernooi
  Op zaterdag 22 augustus jl. organiseerde Stormvogels haar traditionele Zilveren Trawler-toernooi. Tegen Velsen speelde het team van trainer Sjaak Lettinga met 1-1 gelijk, maar omdat het team van trainer Jan Nederburgh de strafschoppen beter nam, kreeg Stormvogels VSV za. als tegenstander om de derde plaats; Stormvogels won dit duel met 4-0.

  Velsen werd winnaar van het toernooi door IJmuiden te verslaan. Ook bij de vrouwen won Velsen de drieluik.

   

  KNVB-beker:
  Programma KNVB-beker:

  29 augustus, 12.00 uur: Stormvogels 2-Jong Holland 2; 14.30 uur: Stormvogels-Hoofddorp; vrouwen, 12.30 uur: Stormvogels-Nieuw Sloten.

  Zaterdag 5 september, 14.00 uur, vrouwen: Sp. Krommenie-Stormvogels; 14.15 uur: WV-HEDW 4-Stormvogels 2; 14.30 uur: Wijk aan Zee-Stormvogels.

  Zaterdag 12 september, 12.00 uur: Stormvogels 2-SC Castricum 2; vrouwen: Devo’58-Stormvogels; 17.00 uur: Always Forward-Stormvogels.

   

  Reguliere competitie:
  Stormvogels start op 19 september thuis tegen HCSC, gevolgd een week later tegen IJmuiden uit; op 3 september komt Reiger Boys naar Zeewijk.

  Voor het totale programma verwijs ik u naar Hollandse Velden, 3de klasse A zaterdag West 1.

   

  Dieter van Laar

   

rfwbs-slide