• Oud- bestuurslid en Erelid Jan Tol overleden.

  Afgelopen weekend bereikte ons het droeve bericht dat Jan Tol, 85 jaar, is overleden.  In zijn actieve periode als speler was Jan een grote kracht op het middenveld van onze eerste elftal. Op vrij jonge leeftijd maakte hij zijn debuut als speler in een fantastisch elftal met  namen als Piet Kraak, gebroeders Snoeks, Jan Luppens, Freek Venus. Mede dankzij zijn tomeloze inzet en zijn voetbalvermogen was Jan een lange periode basisspeler in ons vertegenwoordigende team. Later was hij nog behoorlijk actief als veteraan ook.

  Na zijn actieve periode werd Jan Tol vrijwilliger bij Stormvogels.  En niet zomaar één. Net als in zijn actieve voetbalcarrière was hij bloedfanatiek. Als voorzitter elftalcommissie, bestuurslid technische zaken en als elftalleider van het eerste team van de zondag stond hij ook buiten het veld zijn mannetje.  Goudeerlijk en spijkerhard, duidelijk en met gevoel voor humor deed hij zijn taken. Hij heeft dit gedurende tientallen jaren gedaan. Waarbij hij met veel plezier en vaak ook met gevoel voor cynische humor deze hobby bedreef. Daarin gesteund door zijn vrouw Fem, die ook veel op de club vertoefde.  Jan is over die  periode, in combinatie met zijn betekenis als speler van het eerste elftal terecht onderscheiden als ere lid van IJVV Stormvogels.

  De afgelopen jaren zagen wij hem minder bij zijn club, omdat zijn gezondheid hem parten speelde. Wel kwam hij af en toe nog langs en dan kon hij vol trots aan de stamtafel zitten en verhalen over zijn mooie periode bij Stormvogels met ons delen. Ook de viering van het 100 jarig bestaan van zijn cluppie heeft hij vol trots actief meebeleefd.  Stormvogels is Jan Tol, en zijn naasten, veel dank verschuldigd. Wij herinneren ons Jan Tol als een veelzijdig, fanatiek en zeer betrokken lid van de IJVV Stormvogels en zijn er trots op dat hij bij ons heeft gespeeld en gewerkt. Wij condoleren Fem, Nando en Jan-Kees en hun naasten met dit grote verlies en wensen hen veel sterkte toe.

  De crematie zal plaatsvinden  op donderdag 26 april 17.00 uur te Westerveld Driehuis

   

  Namens bestuur , vrienden, sponsoren, medewerkers, vrijwilligers en leden IJVV Stormvogels

  Nico Stoker (voorzitter)

rfwbs-slide