• "Ome Ko" Kaldenbach overleden.

  Dit weekend bereikte ons het verdrietige bericht dat Ko Kaldenbach is overleden. "Ome Ko" zoals velen hem kenden was een zeer gedreven, inspirerende en uitstekende jeugdvoorzitter in de jaren 60-70-80 van de vorige eeuw. Hij voerde de scepter binnen de snel groeiende jeugd van Stormvogels op zijn eigen wijze. Er waren vele honderden jeugdleden en hij kende ze allemaal van naam. Hij was een fenomeen en zeer belangrijk voor de ontwikkeling van Stormvogels in die groeiperiode.

  Samen met moeder Emmy en de familie Langbroek organiseerde hij ook vele jaren lang de jeugdkampen in Stroe op een veld van Staatsbosbeheer. Een week lang sloegen we daar onze tenten op en werd de jeugd daar bezig gehouden op een geweldige wijze. De oude schaapskooi en de groepskeuken en de bossen van Stroe staan in het geheugen van vele leden gegrift.

  "Ome Ko" was ook een groot inspirator voor mijzelf. Hij was een heel mooi en goed voorbeeld over hoe je vrijwilliger kunt zijn. met veel passie en recht door zee. Hij stimuleerde mij, en vele anderen, om ook actief te zijn voor ons mooie cluppie. Met nimmer aflatende inzet en altijd aanwezig gaf hij daarvan zelf het voorbeeld. Het is niet in geld uit te drukken wat hij heeft betekend voor Stormvogels en de jeugd daar. Zeer terecht heeft hij indertijd ook het erelidmaatschap ontvangen.

  Ik zelf en wij als club zijn hem en zijn familie veel dank verschuldigd. Nu is er, na een rijk leven, een eind gekomen voor onze "Ome Ko". Wij condoleren moeder Emmy, zijn kinderen, (achter)kleinkinderen en wensen hen veel sterkte bij dit grote verlies.

  "Ome Ko" Een behouden vaart!

  namens Bestuur, leden en vrienden van IJVV Stormvogels

  Nico Stoker

   

rfwbs-slide