• Oefenen tijdens winterstop

Tijdens de winterstop heeft het eerste elftal een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Bij bijna alle wedstrijden deden een heel groot aantal tweede-elftalspelers mee.

Begin januari jl., tijdens het trainingskamp in Zuid-Spanje, werd met 2-0 verloren van VVG 25, een derdeklasser zondag uit Gaanderen. Op de keeper (Serné) na hebben 21 Stormvogels-spelers deelgenomen aan dit oefenduel.

Op 11 januari speelde het eerste elftal thuis tegen DSS uit Haarlem, uitkomend in de vierde klasse zondagvoetbal. Afspraak was dat beide selectieteams aan zouden treden, maar DSS kon geen tweede elftal op de been brengen. Daardoor gingen opnieuw 22 spelers over de twee helften het veld in en in de slotminuten werd José Leone de matchwinner.

Op 14 januari jl. was Leone eveneens goed op schot, want in het duel om de MIDWEST Cup (achtste finales) scoorde hij tegen zondagderdeklasser Zwanenburg tweemaal; met een uitstekend schot opende hij in de 18de minuut de score en met een afstandsschot kwam Zwanenburg 10 minuten voor rust op gelijke hoogte.

In de tweede helft kwamen vijf verse spelers het veld in en met een sterke wind in de poepert scoorde Diego Maures Neves reeds na drie minuten, na een assist van Leone, de 2-1. Een kwartier voor tijd bepaalde Leone de eindstand op 3-1. Driekwart van het tweede kreeg van trainer Lettinga de kans zich te bewijzen.

Zaterdag 18 januari jl. was op Zeewijk FC Lisse 2 de tegenstander en omdat de vriendschappelijke wedstrijd van het tweede tegen tegen Onze Gezellen tot dinsdag was uitgesteld, had trainer Lettinga opnieuw de beschikking op een heel groot aantal spelers.

Binnen een minuut kwam FC Lisse 2 aan de leiding, maar een minuut later had José Leone zijn antwoord klaar, 1-1. Nadat de Lissenaren opnieuw een voorsprong hadden genomen, wist Thomas Scholten met een wereldgoal de ruststand op 2-2 te bepalen.

In de tweede helft pakte Huseyin Yilmaz zijn doelpunt mee en hij bracht hiermee de eindstand op 3-2.

Dat José dit jaar behoorlijk schotvaardig is, is niet zo verwonderlijk: elk doelpunt door hem gemaakt levert 10 euro op - sponsor is papa Leone. Het saldo staat momenteel op € 40,-, bestemd voor een heel mooie jas!

Zaterdag a.s. komt de Flamingo’64 uit Alkmaar naar Zeewijk en speelt het tweede in Hoofddorp tegen Overbos 2.