• Oefen-, MidWest Cup-, bekerwedstrijden enz.

  Op zaterdag 18 augustus jl. speelde een heel grote selectie in Heemskerk tegen het tweede elftal van Odin’59 een oefenwedstrijd. Dit duel werd duidelijk door trainer Sjaak Lettinga en zijn technische staf gebruikt om zoveel mogelijk spelers te zien voetballen, want maar liefst 22 spelers werden er door hen gebruikt: de tweede helft kwamen 11 nieuwe spelers opdraven. Stormvogels verloor het oefenpotje met 3-1; het enige doelpunt werd gemaakt door Stein van der Voort MidWest Cup (uitgeschakeld).

  Op dinsdagavond 21 augustus jl. was Hoofddorp, uitkomend in de tweede klasse van het zondagvoetbal, de tegenstander. Dit omgezette uitduel werd gespeeld in het kader van de MidWest Cup ofte wel de voormalige Haarlems  Dagblad Cup. Door doelpunten van Bjorne Slobbe en Colin Meijer nam Stormvogels een 0-2-voorsprong. Echter, Noah Manti maakte daarna in de tweede helft een glaszuivere hattrick voor Hoofddorp waardoor zijn team met 3-2 kon winnen. Stormvogels speelde de tweede helft opnieuw met 11 nieuwe spelers.

  Dinsdag 4 september jl. was in Zandvoort de long van die naam, en nu uitkomend in de tweede klasse, tegenstander van Stormvogels. Vijf kwartier hield het goed spelende team van trainer Sjaak Lettinga stand. Vanaf 11 meter schoot Danny Blok na vermeend hands na ruim een kwartier de Vogels op een 0-1-voorsprong. Door o.a. twee doelpunten van de snelle en invaller Bud Water en een van Nigel Berg won Zandvoort uiteindelijk na de thee met 3-1.

  De derde tegenstander was op 11 september jl. eersteklasser Hillegom en de ploeg van trainer Stefan Teeken had uit twee wedstrijden het volle pond behaald, terwijl de Vogels nog op hun eerste punt wachtte. Binnen twee minuten kwam Stormvogels aan de leiding door Taoufik Dardouh. Meteen kwam de hoop bij de derdeklasser een stunt uit te kunne halen tegen de eersteklasser, maar die hoop was een kwartier later vervlogen, want met snelle aanvallen werd de verdediging van de IJmuidensren tot viermaal aan toe het nakijken gegeven; ruststand 1-4. Na de thee wist Hillegom nog eenmaal het net te vinden en door deze 1-5-overwinning plaatsten de Bollenstreekbewoners zich voor de volgende ronde. Niels van Veen werd met drie doelpunten topscorer. In dit duel miste Stormvogels te veel dragende spelers.

   

  Hannie Spronk-toernooi
  Opnieuw nam Stormvogels dit jaar aan het Hannie Spronk-toernooi bij Velsen deel. Op donderdag 23 november was tweedeklasser EDO de tegenstander en de Haarlemmers wonnen dit eerste duel met 0-4.

  Op zondag 26 augustus was VSV de tegenstander en dit duel eindigde in

  een 3-3 gelijk spel. Doelpuntenmakers waren Lamin Jaiteh (2x) en

  Thomas Scholten. Stormvogels benutte daarna de strafschoppen beter en eindigde daardoor op de derde plaats.

  Zilveren Trawler Toernooi IJmuiden, Velsen 2 en VSV namen ook dit jaar aan het Zilveren Trawler Toernooi deel, samen met de O19 teams van deze verenigingen. Stormvogels won haar eerste wedstrijd met 5-0 van Velsen 2. Doelpunten werden gescoord door José Leone en Fernando Alphenaar, ieder 2, en Ozan Kutlu. De strijd om de eerste plaats was IJmuiden de tegenstander en na twee keer een half uur spelen was de stand gelijk, 1-1. Doelpuntenmaker: Taoufik Dardouh. Omdat Stormvogels de strafschoppen beter benutte en de uitslagen van O19, werd Stormvogels voor de tweede keer in successie winnaar van het Zilveren Trawler Toernooi.

   

  KNVB-beker (ronde verder)
  Stormvogels is samen met Beverwijk, Wieringermeer en SVIJ in een poule ingedeeld. De eerste wedstrijd was op 1 september jl. in en tegen Beverwijk (vierde klasse zaterdagvoetbal) en aldaar werd een eclatante overwinning van 1-7 geboekt. Etkin Zivkara en Fernando Alphenaar namen twee doelpunten voor hun rekening, terwijl Gregory van Nieuwkoop, Larmen Jaiteh en Danny Blok eveneens het net wisten te vinden. Een paar dagen later trok Beverwijk zich uit de KNVB-beker zodat dit duel omgezet kon worden van een beker- in een oefenduel. Rond het middaguur voor de wedstrijd kreeg Beverwijk-trainer Marco van Petersen opnieuw een paar afmeldingen waardoor hij nog een  handjevol spelers over hield en hij genoodzaakt was SVIJ af te bellen en zich terug te trekken uit de KNVB-beker. Dag eclatante overwinning voor de Vogels.

  Wieringmeer, uitkomend in de vierde klasse, was de tegenstander van Stormvogels op zaterdag 8 september. Wieringermeer had de eerste wedstrijd met 3-2 van SVIJ gewonnen.

  De eerste helft was het team van trainer Sjaak Lettinga heer en meester en de 2-0-ruststand was gezien de vele gemiste kansen een veel te lage score. Doelpuntenmakers: Fernando Alphenaar (assist Youri Boeree - ex-EDO) en Brian Ezeoke (assist Roy Schoorl).

  De tweede helft gingen de Vogels te nonchalant spelen en na 20 minuten in de tweede helft kwam Wieringermeer zelfs door grove verdedigingsfouten op gelijke hoogte, 2-2. De laatste 20 minuten herpakte Stormvogels zich en via Thomas Scholten werd de eindstand op 3-2 bepaald (twee IJmuidense spelers misten in eerste instantie finaal;  Thomas als derde speler kon hij het net wel vinden.

  De laatste wedstrijd was thuis tegen buurman SVIJ en dit duel eindige in een bloedeloos gelijk spel en was een goede weergave van het vertoonde spel. Zowel het meer voetballende vermogen, maar veel te flegmatiek spelend Stormvogels als het meer op inzet spelend SVIJ slaagden beiden teams er niet in tot scoren te komen. Ondanks dit magere resultaat bekert Stormvogels verder.

  Zaterdag a.s. begint eindelijk de competitie en staat in Badhoevedorp tegen Pancratius het eerste duel van het seizoen 2018-2019 op het spel. Aanvang 15.15 uur.

  Een week later is DEM de tegenstander op Zeewijk.

  Dieter van Laar

rfwbs-slide