• Na nederlaag krijgt Stormvogels dinsdag a.s. een herkansing

  Op ‘neutraal’ terrein, t.w. het Buko-stadion van Telstar, werd zaterdag jl. de finale van de nacompetitie gespeeld tussen EVC uit Edam en Stormvogels. In vergelijking tot vier dagen daarvoor in het duel tegen Olympia Haarlem zag het meer dan 1.000 koppige publiek een stuk minder voor de dag komend Stormvogels op een voor hen onwennig kunstgrasveld.

  Na een 0-0-ruststand ging de overwinning met 3-1 naar EVC en zij promoveerden daardoor naar de tweede klasse. Omdat er nog een promotieplaats vacant blijft, krijgt Stormvogels het veld van Legmeervogels te Uithoorn dinsdag a.s., aanvang 20.00 uur, een herkansing tegen Desto uit het Utrechtse Vleuten. De winnaar van dit duel promoveert alsnog naar de tweede klasse.

  Desto komt uit in de derde klasse D, nam de periodetitel over van kampioen EDO (U.) en eindigde op de derde plaats met 46 punten uit 26 wedstrijden met een doelsaldo van 53 voor en 43 tegen. Niet alleen in de competitie kwam Desto wisselvallig voor de dag, maar ook in de nacompetitie: dinsdag jl. verraste Desto het hoger geplaatste Houten (11 punten meer) door in een uitwedstrijd met 0-1 te winnen. Zaterdag jl. verloor het team uit Vleuten op neutraal terrein met 2-0 van Jonathan uit Zeist.

  Tegen EVC uit Edam, met een groot aantal luidruchtige supporters met fakkels overduidelijk aanwezig, was het spel van Stormvogels geen schim van de vier dagen daarvoor gespeelde nacompetitieduel tegen Olympia Haarlem. De meeste spelers hadden vooral het eerste half uur problemen (verkeerd schoeisel?) met het kunstgrasveld. De eerste kans was voor EVC toen een gevaarlijk schot in de achtste minuut rakelings naast vloog. Na een kwartier stuurde Brian Ezeoke spits Milan van Essen in de diepte, maar ten onrechte werd hij afgevlagd. Opnieuw was het Ezeoke die Van Essen in staat stelde een harde kopbal af te vuren, subliem gered door de EVC-doelman. Kansen daarna nog voor Van Essen (te zwakke schoten) en een kopbal van Ezeoke die rakelings overging. Ruststand 0-0.

  Nadat invaller Kay Keus na acht minuten de bal uit een corner rakelings had overgekopt, nam na een kwartier EVC de leiding door Ronald Schot, 0-1. Voor Stormvogels was dit tegendoelpunt de aanleiding alles meer op de aanval te gooien, maar kwam in de 74ste minuut bedrogen uit toen na verdedigingsfouten Huub van Maaren de voorsprong kon verdubbelen, 0-2.

  Met nog ruim een kwartier en de nodige blessuretijd voor de boeg, zette Stormvogels aanval na aanval op en hoekschop na hoekschop en kans en kans konden genoteerd worden. Pas een minuut voordat de officiële speeltijd verstreken was,  kon invaller José Leone de stand verkleinen, 1-2. In de tien minuten extra  blessuretijd werd het voor het team van trainer Patrick Krop alles of niets, maar na een aantal gemiste kansen werd het niets, want in minuut honderd bepaalde Quino Idsinga de eindstand op 1-3.

  Tegen Desto krijgt Stormvogels op het terrein van Legmeervogels te Uithoorn een herkansing, aanvang 20.00 uur. Ligging terrein:

  Randhoornweg 100, 1422 NE Uithoorn.

  Dieter van Laar

rfwbs-slide