• Moeizame zege Stormvogels op Robinhood

  In de Bijlmer in Amsterdam heeft Stormvogels haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2017-2018 omgezet in een moeizame overwinning van 1-2.

  Voor aanvang van dit duel was het een groot vraagteken op welk complex Robinhood voorheen SC Voorland haar thuiswedstrijden zou spelen: in Amsterdam-West, in Amstelveen of in de Bijlmer en bij navraag bleek het de Bijlmer te zijn.

  Na aardig wat wedstrijden gespeeld te hebben kwamen trainer Sjaak Lettinga en zijn staf tot de navolgende opstelling: Germain Ebbeling; Stijn van der Voort, Rowan van Eijk, Joshua Jansen, Roy Schoorl; Danny Blok, Glenn Bruinsma, Brian Ezeoke; Tom van Mierlo, Thomas Scholten en Bjorne Slobbe. Met op de bank: Sebastiaan de Lijzer, Fatih Aksu, Fernando Alphenaar, Wago Matitashvilli en Job Kuijten. Deze 16 spelers zijn een mix van de zondag- en zaterdagselectie en van spelers van buiten af. Bovendien waren Gregory van Nieuwkoop (op schoolkamp) en Joey Wolthuis (ingescheurde enkelband) afwezig.

  De eerste tien minuten was Stormvogels de betere ploeg en creëerde zich een zestal kansen, maar de Amsterdamse doelman Serge Aalse wenste niet te capituleren. Daarna tot aan de rust kreeg het spel van de IJmuidenaren een bedenkelijk niveau en dit zette zich het eerste half uur van de tweede helft door.

  Het venijn van deze wedstrijd zat duidelijk in de staart: met nog tien minuten op de klok mocht Danny Blok een vrije schop nemen en heel precies krulde hij de bal in de kruising, 0-1. Maar tot ieders verbazing kwam Robinhood op gelijk hoogte en dit doelpunt was een kopie van die van Stormvogels: nu krulde Clarence Hiwat de bal uit een vrije schop in de kruising, 1 - 1.

  Met nog vijf minuten op de klok leek Stormvogels af te stevenen op een gelijk spel. Echter, nadat de officiële tijd bijna verstreken was, rondde de bijna onzichtbare spits Tom van Mierlo een voorzet vanaf rechts van invaller Wago Matitashvilli bekwaam af, 1-2. De eerste drie punten waren binnen, maar het veldspel, behalve dat van de achterhoede, verdiende niet de schoonheidsprijs.

  Zaterdag een onvervalste derby op sportpark Zeewijk tegen VSV. De Velserbroekers kregen met 1-6 klop van een van de kampioenskandidaat, t.w. Zandvoort. Aanvang14.30 uur.

  Dinsdagavond 19 september jl. speelde Stormvogels 2 een thuisduel tegen Swift 4, op verzoek van de Amsterdammers was deze wedstrijd vervroegd. Stormvogels was in dit lichtduel heer en meester, creëerde zich heel vele kansen, maar kwam uiteindelijk tot een veel te lage overwinning van 3-1. Doelpuntenmakers: na een voorzet van Wago M. op rechts kopte Jasper Post de bal subtiel achter de Swift-doelman en bracht dezelfde doelman na een voorzet van opnieuw Wago M. de ruststand op 0-2 door de bal in zijn eigen doel te werken. Na de thee scoorde invaller Ahmed Hamsho.

   Nico Stoker en Dieter van Laar

  Visie van de trainer:
  ,,We startten onze wedstrijd furieus waarin we een aantal corners kregen en een paar mogelijkheden. Helaas kwamen we in deze niet op voorsprong, want dat was meer dan verdiend geweest.

  Na een minuut of 10 á 15 kwam de tegenstander wat beter in de wedstrijd en kwam de wedstrijd iets meer in evenwicht. Wij bleven echter de betere ploeg met de meeste dreiging in de eerste helft, maar door onze eigen slordigheden in balbezit creëerden we nog maar een aantal mogelijkheden. Verdedigend kwamen amper in de problemen en hadden de tegenstander behoorlijk in de tang.

  In de tweede helft was dit anders, Robinhood ging meer vooruit voetballen, wij bleven slordig in balbezit en naarmate de tweede helft vorderde, leek het erop dat zij over een betere conditie beschikten dan wij. Op het moment dat we op de bank dachten 'dan maar een puntje meenemen', krulde Danny vanuit een bijna onmogelijke hoek een vrije trap binnen in de 78e minuut. Voldoende voor de drie punten was het echter niet, want een geweldig direct genomen vrije trap was te machtig voor Germain: 1-1. In de blessuretijd volgde toch nog de driepunter; na een goede aanval op rechts over een aantal schijven kon Wago de bal bij Tom neerleggen, die met links de 1-2 binnenschoot en de overwinning veiligstelde.

  Een moeizame overwinning tegen een onberekenbare tegenstander die het nog veel ploegen lastig gaat maken. Ik had het idee dat de spanning van de eerste competitiewedstrijd voelbaar was, hier hielp de entourage (veld 3, blauwe lijnen op het veld voor softbal) ook niet echt bij."

  Sjaak Lettinga

rfwbs-slide