• Jos de Waard overleden

  Maandag 4 november is onze oud-voorzitter en erelid Jos de Waard, 87 jaar jong,  overleden na een kortstondig ziekbed. Jos was in de jaren 1970-1977 voorzitter van Stormvogels en in de periode daarvoor ook zeer actief als bestuurslid. Zijn kenmerk als bestuurder was vooral zijn grote deskundigheid op een breed terrein in de voetballerij. Dat bracht hem ook tot voorzitter van Telstar en bestuurslid bij de KNVB.

  Als mens was Jos zeer sociaal, nauwgezet, fanatiek en betrokken. Daarnaast was hij een realist. Zijn uitspraak in de jaren '70 na degradatie van het eerste elftal van Stormvogels was "in de 3e klasse wordt ook gevoetbald" , dat werd hem verweten maar was uitermate terecht en van een hoog realistisch gehalte. En wanneer we die uitspraak vandaag de dag zien was deze ook nog eens tijdloos! 

  In zijn periode als voorzitter was Jos van grote betekenis voor Stormvogels. Zijn visie en rust kwamen zeer van pas in een hectische periode waarbij de vereniging in een recordtempo uit het jasje groeide. Ook zorgde Jos voor zijn overstap naar het betaalde voetbal voor uiterst deskundige opvolging.  De periode daarna bleef hij tot enkele weken geleden een fervent en betrokken supporter en erelid. Hij sloeg geen thuiswedstrijd over en was een trouw bezoeker van onze ledenvergaderingen. Daarbij liet hij zijn advies nadrukkelijk horen. Jos kon mij ook zomaar tussendoor even bellen om dan even te zeggen hoeveel respect en waardering hij had voor ons als bestuur. Woorden die hij vorige week, toen ik bij hem was in de Hospice, nog even herhaalde. Ook gaf hij toen aan dankbaar te zijn voor wat de vereniging Stormvogels hem en zijn gezin heeft gebracht en tot wat hij, mede daardoor, geworden is. 

  Gelukkig heb ik hem tijdens deze ontmoeting kunnen zeggen hoeveel hij heeft gedaan en betekent voor zijn Stormvogels. En dat wij hem en zijn familie, daar zeer dankbaar voor zijn. Ook voor de periode na zijn voorzitterschap waarbij hij als zeer betrokken erelid zijn steentje heeft bijgedragen. Wanneer er lastige zaken speelde was Jos altijd bereid om zich in te zetten als onafhankelijk voorzitter of commissielid om met zijn deskundige blik, evenwichtigheid en sociale gevoel tot oplossingen te adviseren.

  Met Jos verliezen wij een echte en zeer betrokken vriend van Stormvogels. Wij condoleren Reina, Karin, Pieter en naaste familie en wensen hen veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

  Namens Bestuur IJVV Stormvogels

  Nico Stoker  (Voorzitter)

rfwbs-slide