• Joey Wolthuis bezorgt voor de derde keer op rij Stormvogels de zege

Twee wedstrijden geleden, thuis tegen United/DAVO, kwam Joey Wolthuis bij een 1-0-voorsprong in het veld en op dat moment had het team van trainer Sjaak Lettinga het heel moeilijk tegen de Haarlemmers. Maar door twee doelpunten van Wolthuis stond hij aan de basis van een 4-0-overwinning en werd hij de matchwinner. Vorige week in Haarlem-Zuid werd hij, nu beginnend in de basis, opnieuw de matchwinner door beide doelpunten tegen HYS voor zijn rekening te nemen.

En of het niet genoeg was, maakte Joey tegen ZSGOWMS in Amsterdam-West in de 83ste minuut de winnende treffer; Stormvogels won daardoor met 1-2 en voor de derde keer op rij werd zijn honger tot het maken van doelpunten gestopt en werd Wolthuis opnieuw de matchwinner.

Om de strijd om de tweede cq. derde plaats won Pancratius ook, maar DEM verloor met 4-1 van IJmuiden, dat daarmee Stormvogels een heel goede dienst bewees: beter een goede buur dan een verre vriend! Vier van de negen wedstrijden omtrent het derde periodekampioenschap zijn reeds gespeeld en aan de leiding gaan IJmuiden en Kagia (kan volgende week bij een overwinning kampioen worden) met 10 punten uit 4 duels en beide teams hebben reeds een periodetitel behaald, gevolgd door Overbos (+5) en Stormvogels (+3) met 9 uit 4 en laat zaterdag a.s. Overbos op sportpark Zeewijk de tegenstander van de Vogels zal zijn.

Traine Lettinga had niet de beschikking over de geschorste Danny Blok en de nog geblesseerde Gregory van Nieuwkoop. Daarom verdween Thomas Scholten van de spits naar het middenveld; zijn spitspositie werd ingenomen door Etkin Zivkara.

De eerste helft had Stormvogels het iets betere van het spel, maar creëerde zich een paar kleine kansjes, die niet noemenswaardig waren.

De tweede helft waren de IJmuidenaren opnieuw de betere ploeg, maar men bleef kansen missen. In de 66ste minuut nam ZSGOWMS tot ieders verbazing en tegen de verhouding in een 1-0-voorsprong door Sancho van Soelen.

Stormvogels was wakker geschud, zocht na deze openingstreffer meer de aanval op en met succes, want in de 77ste minuut ontving  Zivkara een verre pass vanuit de achterste linie die hij heel bekwaam afrondde, 1-1.

Stormvogels bleef druk uitoefenen op de veste van de Amsterdammers en zeven minuten voor tijd stopte doelman Zaid Belmahdi de bal met zijn voet waarna het leder voor de schietgrage voeten van Wolthuis belandde, 1-2. Hierna kwam Stormvogels niet meer in gevaar en ondanks het matige spel waren de drie punten binnen. En daar gaat het in feite om!

Zaterdag a.s. komt Overbos uit Hoofddorp naar IJmuiden en de inzet van dit heel spanende duel is de derde periode. Overbos, met de veel scorende spits Jasper de Bie (19 doelpunten) in haar midden, is de laatste wedstr8jden behoorlijk in vorm, dus de jongens van Lettinga moeten gewaarschuwd zijn.

HET TWEEDE

Stormvogels 2 had in Amsterdam Swift 4 als tegenstander en boekte een 1-4-overwinning. Hussein Yilmaz maakte een hattrick en het vierde doelpunt werd gescoord door Niels Anker.

HET DERDE verloor thuis met 1-3 van laagvlieger Jong Holland 3.

Zonder zelf te spelen zagen onze DAMES concurrent Zandvoort gelijk spelen. Zij staan nu vijf punten achter, maar hebben 2 wedstrijden minder gespeeld. Zaterdag 20 april a.s. is de dag van de waarheid, want dan komt Zandvoort naar sportpark Zeewijk.