• IJ.V.V. Stormvogels lijkt klaar voor het seizoen 2019-2020

  De voorbereidingen op het seizoen 2019-2020 zijn voor Stormvogels zeer gunstig verlopen. Zowel in de strijd om de KNVB-beker als die van de MidWest Cup werd Stormvogels overtuigend poulewinnaar. De resultaten van het Zilveren Trawler- en het Hannie Spronk-toernooi waren redelijk te noemen. Maar die werden gespeeld in de fase dat het trainerskorps heel veel spelers aan het werk wilde zien. In onderstaand overzicht kom ik hier op terug. We beginnen met de

  OVERSCHRIJVINGEN:
  In tegenstelling tot voorgaande seizoenen was het op het overschrijvingsfront heel rustig: twee spelers meldden zich als nieuw lid aan, terwijl 4 spelers Stormvogels verlieten. Patrick Krop en Wago Matitaishvilli, respectievelijk afkomstig van Alphense Boys en SVIJ, kwamen weer terug op het oude nest. Krop is een veelscorende spits en daar wacht ons eerste elftal reeds een paar jaar op! Tevens werd de selectie uitgebreid met 7 A-junioren: Dennis Klepper, Brian Asengo, Joachim Aukus, Mats Berghuis, Melle Zaaijer, Diego Moura Neves en Fabio Aguilar Polo.

  Vier spelers zochten hun heil bij andere verenigingen: Youri Boeree (United/DAVO), Etkin Zivkara (Monnickendam), Thierry Schilder (EVC) en Roy Schoorl (VSV za.).

  Bij ons trainerskorps een paar mutaties: na een jaar zei hulptrainer Rocco de Vos onze vereniging vaarwel; zijn vacante plaats zal door Bert van Duijvenbode, was assistent bij Marco Adema, dit seizoen worden ingenomen. Een vijftal jaren geleden maakte Brian van Laar de overstap van onze A-junioren naar de senioren en zijn heel goede voetbalcapaciteiten werden snel ontdekt door trainer Dick-Jan Ente. Echter, na een paar jaar moest Brian vanwege een heel vervelende blessure met zijn favoriete sport stoppen en daarom wil hij zich nu richten op het trainersvak. Zijn leermeester wordt Marco Adema bij ons tweede elftal.

  Op dinsdag 13 augustus jl. werd een aanvang gemaakt met de trainingen van de selectie van Stormvogels, bestaande uit 41 personen, die i.v.m. de vakantie niet allen aanwezig waren. Omdat de velden op Zeewijk er nog niet optimaal bij lagen, werd die avond uitgeweken naar het hoofdveld van sportpark Schoonenberg.

  INDELING:
  Tussen Haarlem en Den Helder, dat is de regio waar de tegenstanders van Stormvogels zich het komend seizoen bevinden. In de derde klasse A komt Stormvogels boven het Noordzeekanaal HCSC (Den Helder); Reiger Boys (Heerhugowaard); EVC (Edam); Flamingo’s (Alkmaar); Castricum; ADO’20; DEM en Beverwijk tegen, en in de regio Haarlem: IJmuiden; Kon.HFC; HYS; United/DAVO en Olympia Haarlem.

  Programma: de ouverture van het seizoen 2019/2020 is op 21 september thuis tegen Kon.HFC; 29/9 DEM uit; 5/10 IJmuiden thuis; 12/10 EVC uit; 19/10 HYS thuis.

  DISTRICT- ofte wel de KNVB-BEKER:
  Op 31 augustus speelde Stormvogels thuis tegen vierdeklasser FC Velsenoord en won met 8-2. Patrick Krop liet in dit bekerduel zien waarvoor hij naar Stormvogels was teruggekomen:  het maken van doelpunten, want hij scoorde maar liefst vijf maal. De overige doelpunten werden gemaakt door Brian Ezeoke (2x) en Wago Matitaishvilli.

  Op zaterdag 7 september stond voor de tweede maal in successie de Zeewijk-derby op het programma op het veld van SVIJ. Bijna de gehele wedstrijd was het team van trainer Lettinga de betere ploeg, maar omdat heel veel kansen, groot en klein, gemist werden, bleef de uitslag beperkt tot 1-2. Rick van Westen  opende na een kwartier de score, 0-1, en een kwartier voor tijd bracht Patrick Krop via een strafschop de stand op 0-2. Krop had daarvoor vanaf 11 meter gemist. Twee minuten voor tijd kon onze oud-jeugdspeler Melvin Huizinga de eindstand verkleinen tot 1-2.

  Schagen United, fusieclub tussen SRC en vv Schagen, was zaterdag 14 september in een uitwedstrijd de laatste tegenstander en ook de laatste poulewedstrijd werd een overwinning: 1-5. Gescoord werd er door Brian Ezeoke (2x), Kay Keus, Joey Wolthuis en Danny Blok.

  MIDWEST CUP:
  48 teams doen aan dit toernooi, voorheen de Haarlemsch Dagblad Cup, mee. Samen met BSM, SVW’27 en Amstelveen Heemraad is Stormvogels in een poule ingedeeld. Tegen Amstelveen/Heemraad wist Stormvogels door doelpunten van Kay Keus en nieuweling Patrick Krop de uitwedstrijd met 1-2 te winnen. Trainer Lettinga gebruikte in dit duel maar liefst 21 spelers.

  Op 3 september opnieuw een uitwedstrijd; nu was vierdeklasser zondag BSM in Bennebroek de tegenstander. Stormvogels had een aantal vaste spelers thuis gelaten en kwam daardoor niet verder dan een 1-1 gelijk spel. Thomas Scholten scoorde het enige doelpunt.
  Op 10 september was op sportpark Zeewijk SVW’27, uitkomend in de vierde klasse zaterdag, de laatste en zeer jonge tegenstander. Heel  brutaal had het team uit Heerhugowaard met de rust een 0-1-voorsprong genomen. In de tweede helft stelde het mix-team van Stormvogels orde op zaken en door doelpunten van Thomas Scholten, Fernando Alphenaar, Diego Mierlo Neves en Ozan Kutlu werd een 4-1-overwinning geboekt. Door deze overwinning heeft Stormvogels zich geplaatst voor de volgende ronde, het zgn. knock-outsysteem.

  OVERIGE TOERNOOIEN:
  Stormvogels nam van 22 t/m 25 augustus deel aan het eigen Zilveren Trawler Toernooi en het Hannie Spronk-toernooi bij Velsen. De trainers en assistenten zagen beide toernooien om zoveel mogelijk spelers te testen. De eerste wedstrijd van het Zilveren Trawler Toernooi moest Stormvogels haar meerdere erkennen met 2-3 in VSV zaterdag. Brian Ezeoke scoorde beide doelpunten. Tegen een combinatie-elftal van Velsen werd met 3-0 gewonnen door doelpunten van Joey Wolthuis (2x) en Rick van Westen. Een derde plaats werd daardoor een feit. IJmuiden, dat in de finale van VSV zaterdag won, ging er met de eerste prijs vandoor.

  De eerste wedstrijd van het Hannie Spronk-toernooi was VSV zondag de tegenstander en met 3-2 kwam het team uit de Velserbroek met lege handen te staan. De doelpunten kwamen van de voet cq. het hoofd van Patrick Krop; Wago M. en Brian Ezeoke. In de finale versloeg hoofdklasser Velsen de Vogels met 4-0.

  HET TWEEDE

  DISTRICTSBEKER:
  Op zaterdag 31 augustus won Stormvogels 2 in Amsterdam met 1-4 van DVVA 5. Doelpuntenmakers: Mehran Teimouri; Diego Moura Neves; Jeroen Klepperben Ozan Kutlu.

  Op 7 september moest GeuzenMiddenmeer 3 op sportpark Zeewijk met 3-1 haar meerdere erkennen in het team van Marco Adema. Fernando Alphenaar en Ozan Kutlu maakten de doelpunten.

  In Amsterdam werd de laatste poulewedstrijd gespeeld tegen AFC 4 en nu werd met 4-2 een gevoelige nederlaag geleden. De doelpuntenmakers: Mehran Reimouri en José Leone. Het tweede plaatste zich voor de volgende bekerronde.

  Op 21 september a.s. is Roda’23 2 om 12.0 uur de eerste tegenstander van het seizoen.

  Dieter van Laar

rfwbs-slide