• Hardwerkend Stormvogels zorgt voor het eerste puntenverlies koploper Kagia

Op sportpark Zeewijk heeft een hardwerkend Stormvogels koploper Kagia uit Lisserbroek haar eerste puntenverlies toegebracht, 1-1. Over de uitstekende en vermakelijke pot voetbal  had het team van trainer Sjaak Lettinga optisch het iets betere van het spel, maar in vergelijking tot de laatst gespeelde wedstrijd tegen Kon.HFC miste de IJmuidenaren duidelijk power in de voorhoede. In die wedstrijd scoorden Etkin Zivkara en Gregory van Nieuwkoop ieder tweemaal, maar beide spelers ontbraken nu bij de voorwaartsen: Zivkara stond met een enkelblessure langs de kant en Van Nieuwkoop verhuisde naar het centrum van de verdediging omdat Rowan van Eijk nog steeds geblesseerd is en Roy Schoorl tijdens de training van donderdag jl. dusdanig  geblesseerd raakte zodat hij niet fit genoeg was.

Omdat beide verdedigingen heel sterk voor de dag kwamen, werden beide doelmannen de hele wedstrijd niet al te veel op de proef gesteld. De veel scorende (13 doelpunten) Kagia-spits Thijs van der Schinkel werd het hele duel door de IJmuidense verdediging aan banden gelegd. Kagia nam voor de rust een voorsprong;  Stormvogels kwam zeven minuten voor tijd door verdediger Van Nieuwkoop langszij; daarmee liet Van Nieuwkoop zijn collega-aanvallers zien hoe er gescoord moet worden. Het was zonder kijf een doelpunt uit het hoe-het-precies-moetboekje!

De eerste kans van de wedstrijd was in de derde minuut voor Kagia. Op rechts werd Pascal Timmermans mooi vrij gespeeld en vanaf 9 meter trachtte hij met een diagonale pegel doelman Germain Ebbeling het nakijken te geven, maar met een katachtige reactie ranselde hij de bal uit het doel. Het duel ging daarna heel snel over en weer en waarbij Stormvogels vooral uit hoekschoppen heel gevaarlijke situaties voor het doel van het team van trainer Rene Ras creëerde.

Licht tegen de verhouding in nam Kagia in de 32ste minuut de leiding. Rens Lamboo mocht vanaf pl.m. 30 meter op rechts een directe vrije schop nemen en zijn diagonale keiharde schot vloog keihard in de korte hoek het IJmuidense doel in, 1-0. De Stormvogels-verdediging (muur?) en doelman Ebbeling gingen bij deze openingstreffer niet vrijuit.

De tweede helft was een kopie van het eerste part. Na een kwartier was Roy Hogewoning van Kagia bij een van de weinige kansen de weg kwijt door in kansrijke scoringspositie te staan finaal over de bal te trappen. In de 69ste minuut mocht Thierry Schilder, afkomstig van Marken en door een langdurige blessure een paar weken geleden weer wedstrijdfit verklaard, op komen draven als vervanger voor Berry Willemse, ging de rechterspitspositie bezetten en dat deed hij als debutant niet onverdienstelijk.

In de 83ste minuut besloot Van Nieuwkoop de verdediging met de nodige risico’s te gaan verlaten om zijn falende aanvallende collega’s een handje te gaan helpen en met succes! Een verre pass van achteruit van Joshua Jansen werd met het hoofd van Thomas Scholten verlengd om vervolgens in bezit te komen van Van Nieuwkoop. Op een heel mooie en subtiele manier werd de bal door Gregory aangenomen, vervolgens werd zijn tegenstander subliem uitgespeeld en op magnifieke wijze werd de bal diagonaal met heel veel precisie met een volley in het vijandelijke doel gedeponeerd, 1-1.

Na dit doelpunt werd het duel rustig uitgespeeld en werd het gelijke spel na afloop als een overwinning gevierd. Stormvogels heeft duidelijk laten zien dat het na de treurige oktobermaand (2 punten uit 4 wedstrijden) gelukkig weer op de goede weg is. Dit was overigens de eerste wedstrijd van de tweede periode.

Zaterdag staat de uitwedstrijd in Nieuw Vennep tegen FC VVC op het programma, aanvang 14.30 uur.

Kantine omgebouwd tot een ‘veelsterrenrestaurant’

‘s Avonds na afloop van de wedstrijd werd voor de derde keer in successie de kantine omgebouwd tot een ‘veelsterrenrestaurant’ en opnieuw namen een groot aantal personen, dit jaar 154, onder wie de meeste selectiespelers en een groot aantal dames plus leider en vriendinnen van ons vrouwenteam mee aan dit megadiner. Deze groep liep van 19.00 tot 23.00 uur constant heen en weer om het hun gasten zo goed mogelijk naar hun zin te maken. En dat is voor de 100 procent gelukt: er werd een overheerlijke viergangenmenu door de selectie aan hun gasten geserveerd en de superlatieven vlogen over alle tafels: ,,Schat, deze pompoenensoep kan niet tippen aan jouw tomatensoep.” Of: ,,Schat, ik heb nog nooit zo lekkere ossenhaas op mijn bord gehad.” Of: ,,Schat, de garnalen waren overheerlijk en supervers.”

En dat kan ook niet anders, want Van Es Catering en Partyservice stond garant voor het overheerlijke viergangenmenu. De koks Frenkie van Es en Tom Huizinga stonden de hele middag in de keuken alles voor te bereiden voor de avond. En met succes! Geen ingetogen woord werd er gehoord. En het aanwezige  muzikale duo, zo nu en dan bijgestaan werd door de onvervalste noten van Jari van Westen, zorgde voor een muzikale bijdrage die paste bij deze oergezellige avond, georganiseerd voor de supporters door de selectie, die hopen dat er nog een bedrag over zal blijven voor het ‘Benidorm-potje’. Naar deze badplaats vertrekt de selectie op vrijdag 3 tot maandag 7 januari a.s. Een groot nadeel in de Spaanse badplaats is, dat er niet een zo goed restaurant als op Zeewijk gevonden kan worden. Ook de goedkope Chinees kan er niet aan tippen. Daarom een tip van mijn kant: neem Frenkie en Tom mee!

Overige teams

Het TWEEDE speelde slechts 29 minuten in Uithoorn tegen Legmeervogels 3 want toen staakte de (club)scheidsrechter het duel bij een 0-2-stand. Beide doelpunten werden gemaakt door José Leone.

Het DERDE verloor in een doelpuntrijke wedstrijd  met 3-4 van Jong Hercules 3.

De DAMES wonnen met 2-0 de stadsderby tegen IJmuiden 2. Dit was overigens de vierde overwinning op rij voor het team van Serge Jongejans en de dames staan nu op een mooie derde plaats.