• DESTO laat Stormvogels achter met lege handen

  Na de heel verdiende overwinning van 2-0 op Olympia Haarlem een week geleden belandde Stormvogels samen met drie andere verenigingen in de finale van de nacompetitie met als inzet drie promotieplaatsen naar de tweede klasse.

  Met heel veel vertrouwen begon het team van trainer Patrick Krop aan deze klus; ten slotte had zijn elftal uit de laatste 18 wedstrijden slechts twee nederlagen geleden en dat was in de uitwedstrijd tegen kampioen Kon.HFC en zaterdag jl. tegen EVC.

  Na  deze laatste nederlaag werd op het terrein van Legmeervogels te Uithoorn in de herkansing tegen DESTO (Door Edel Spel Tot Ontwikkeling) uit het Utrechtse Vleuten de tweede finale dinsdag jl. gespeeld. Opnieuw was de ondergrond kunstgras en in tegenstelling tot het duel tegen EVC speelde Stormvogels nu wel wat beter op dit kunstgrasveld.

  Trainer Krop werd geconfronteerd met kleine en grote blessures (Gregory van Nieuwkoop) en daarom moest hij zijn team t.o.v. het duel tegen EVC op drie plaatsen wijzigen. Tevens had Melle Springer dusdanig veel last van zijn lies waardoor hij in de rust in de kleedkamer achterbleef. Bovendien waren de meeste IJmuidense spelers aardig vermoeid na 4 duels in korte tijd en dat waren allemaal redenen, dat Stormvogels constant op zoek was naar haar vertrouwde spel. Van een collectief geheel was de hele wedstrijd geen sprake. Toch was de eerste kans voor de IJmuidenaren: Brian Ezeoke zag zijn kopbal na een corner van Thomas Scholten net over de deklat vliegen.

  In de elfde minuut kwam DESTO aan de leiding door een kopbal van Ufuk Ozbakan na een voorzet vanaf links van de snelle en behendige Gavin Manders, een behoorlijke handenbinder voor Stijn van der Voort, O-1. In dezelfde minuut moest DESTO-doelman Niels de Bruin alles uit de kast halen op een schot van José Leone. Kansen waren er daarna voor doelpuntenmaker Ozbakan en Milan van Essen, beiden met het hoofd, maar de mooiste was voor Leone, die zijn kopbal op de kruising zag belanden. Dit was het laatste wapenfeit van de eerste helft.

  Binnen twee minuten in de tweede helft een opgelegde kans voor DESTO-speler Dyaley Kers die te gehaast de bal naast schoot. Dezelfde Kers kreeg 16 minuten later opnieuw een prachtige kans aangeboden door Manders en nu wist hij doelman Bas Veen wel met een ferme kopbal te passeren, 0-2.

  Stormvogels had hierna nog een klein half uur de bakens te verzetten, maar dit werd een onmogelijke opgave voor de IJmuidenaren omdat er totaal geen lijn meer zat in hun spel. Alleen de laatste 10 minuten, toen Stormvogels alles of niets ging spelen, kon de achterstand verkleind door een kopbal van Van der Voort, 1-2.

  Toch leek Stormvogels in de 92ste minuut op een gelijke stand te komen toen invaller Deo Sinduhije raak schoot maar op het moment suprême een paar centimeter buitenspel stond. Vier minuten later floot scheidsrechter Gino D’Onorio voor de laatste maal. Een feestend DESTO en een treurig Stormvogels achterlatend. Voor Stormvogels was het uithuilen en het volgend seizoen opnieuw in de derde klasse beginnen.

  Dieter van Laar

rfwbs-slide