• Eek Veldman overleden

  Geschokt ontvingen wij dinsdagavond jl het bericht van het overlijden van Eek Veldman.Na een kort ziekbed is hij aan de gevolgen van Corona bezweken.

  Een vriend en sponsor van Stormvogels is er opeens niet meer. Hoe gek is dat. Ondanks zijn VSV afkomst, die hij zeker niet verloochende, was Eek een vaak geziene gast bij Stormvogels. Natuurlijk in de periode dat zijn zoon Edward in de jeugd en later in het eerste elftal speelde maar ook daarna. De twisten onderling en de grappen over VSV en Stormvogels waren er altijd. Ook tussen Eek en moeder Bep. Als Blauw,  blauw, blauw is de kleur moest worden gezongen werd er altijd met een schuin oog naar Eek gekeken. Maar die liet zich niet kennen en zong natuurlijk mee.

  Naast supporter was Eek ook jarenlang sponsor. Dat hij af en toe goed kon mopperen dat weten velen van ons, maar ook zijn kleine hartje was er altijd. Nooit deed je tevergeefs een beroep op hem als er iets geregeld  moest  worden.  Ook onze accommodatieploeg deed nooit vergeefs een beroep op hem.  En tot een paar weken geleden was hij daar doordeweeks ook een trouwe gast die af en toe even mee kwam ouwehoeren, het wel en wee kon horen, een bakkie doen, wat tips achterliet en dan ging hij weer verder.

  Ook bij een van de laatste thuiswedstrijden van ons eerste was Eek er ook. Zoals zo vaak daarvoor. In zijn hoekie in de kantine met zijn trouwe vrienden, jong en oud. Want Eek kende iedereen en iedereen kende Eek. En dat vertrouwde hoekie zal dus nooit meer hetzelfde zijn. Nooit meer zijn kritische blik en woorden, zijn hulp, zijn nimmer aflatende humor, het gezellige biertje drinken en de wedstrijden nabespreken.  Nooit meer zijn lege broekzak laten zien en zeggen “geld, nee dat heb ik niet…” daarvoor moet je bij die en die (meestal ene Chris) zijn! 

  Een markant figuur is ons ontvallen, wij zullen hem vreselijk missen. Wij zijn hem dankbaar voor hetgeen hij voor Stormvogels heeft gedaan en betekend. Wij condoleren moeder Bep, Edward, Ria, Tamara  en verdere familie met dit onverwachte en grote verlies en wensen hen veel sterkte in deze bizarre periode.

  Namens Bestuur, leden en vrienden van Stormvogels

  Nico Stoker (voorzitter)

rfwbs-slide