• Dik in blessuretijd geeft Stormvogels overwinning weg

  In het belangrijke duel tegen DEM in Beverwijk heeft Stormvogels twee punten onnodig verloren; belangrijk, omdat bij een overwinning de equipe van trainer Patrick Krop zich in de subtop kon nestelen. Dik in blessuretijd wist DEM op gelijke hoogte te komen met de IJmuidenaren die over de gehele wedstrijd gezien het iets betere van het spel hadden. Na een 0-1-ruststand werd deze IJmond-derby een teleurstellend 2-2 gelijk spel voor de Vogels.

  Trainer Krop kon in dit duel geen beroep doen op de geblesseerde spelers Niels Stoker, Thomas Scholten en Kay Keus; hun stand-ins waren o.a. Mats Berghuis en Berry Willemse.

  De eerste 25 minuten speelden beide teams in een te laag tempo en aan beide kanten waren weinig (kleine) kansen te noteren. Twee vrije schoppen van spits Milan van Essen op redelijke afstand van het doel vlogen over en naast en schoten van Bastiaan Scholten en Van Essen werden te zacht ingeschoten waardoor doelman Mike van Vliet geen moeite had voorlopig de nul te houden.

  Met een katachtige reactie deed zijn collega-doelman aan de andere kant, Bas Veen, dit in de 18de minuut: na een hachelijke situatie voor het IJmuidense doel kopte Rik Stals de bal bijna over de lijn, maar op spectaculaire wijze ranselde doelman Veen de bal uit zijn doel voordat het leder helemaal de lijn had gepasseerd.

  Na 25 minuten werd het tempo van Stormvogels een stuk hoger en constant werd er op de helft van DEM gespeeld; elf minuten voor de rust belandde de bal na een mooie aanval van de Vogels via de hak van Van Essen voor de voeten van linksback Rick van Westen die in TGV-vaart het strafschopgebied binnenvloog, maar zijn schot naast de verkeerde kant van de paal zag belanden.

  Drie minuten later kwam Stormvogels aan de verdiende leiding op subtiele wijze: rechterspits Brian Ezeoke was naar het midden uitgeweken en via zijn voet volgde een uitstekende dieptepass op rechtsback Stijn van der Voort die de vacant geworden positie van rechterspits had ingenomen. En opnieuw in TGV-vaart vloog Van der Voort het vijandelijke strafschopgebied binnen om zeer beheerst doelman Van Vliet te passeren en daarmee de ruststand op 0-1 te brengen.

  De tweede helft liet opnieuw een beter Stormvogels zien, maar de eerste grote kans was voor het team van Jort van der Meulen: Jesse Arendse zag zijn verkeerde voorzet op de binnenkant van de tweede paal belanden om vervolgens een prooi voor doelman Veen te worden.

  Met grote tegenzin werd Ezeoke in de 58ste minuut vervangen door Deo Sinduhije. Na deze wissel zette Stormvogels de DEM-verdediging constant onder druk en kansen bleven niet uit: uit een hoekschop van Melle Springer zag Bas Scholten zijn inzet op de paal belanden; een paar minuten later een assist van Springer op Sinduhije die zijn 100-procentkans niet kon benutten omdat hij te gehaast schoot.

  Halverwege de tweede helft kwam Dennis Klepper in het veld voor Willemse en een paar omzettingen volgden.

  Een minuut later viel het doelpunt aan de andere kant: via een hoekschop van invaller Sebastiaan Dooyeweerd kopte Stan Kleef de bal achter doelman Veen, 1-1. DEM leek zich te herpakken en kwam meteen tot een buitenspeldoelpunt.

  Trainer Krop wilde de bakens verzetten en drie frisse spelers, t.w. Jose Leone, Michael Shao en Aron Apetz, deden hun opwachting voor Berghuis, Van Westen en Bas Scholten. Na deze drie wissels leek Stormvogels zich te herpakken.

  Zeven minuten voor tijd zag Apetz een assist van Van Essen rakelings naast vliegen en twee minuten later belandde een afgeslagen bal voor de voeten van Shao dat opnieuw geen doel trof. Dit gebeurde drie minuten voor tijd wel: na een voorzet van Leon nam Apetz de bal op zijn slof en dit projectiel was onhoudbaar voor doelman Van Vliet, 1-2.

  ,,Kat in het bakkie’’. Zo dacht een ieder die Stormvogels een warm hart toedraagt. Scheidsrechter Theo Groot trok heel veel blessuretijd (?) er bij en in de zesde blessuretijdminuut werd de stand toch nog gelijk: en opnieuw uit een dood spelmoment, want na een corner van Stals kopte Kleef zijn ploeg naast Stormvogels, 2-2 en dit tegen de verhouding in.

  Tegen DEM speelde Stormvogels als een niet constant team met twee gezichten: hele goede momenten werden afgewisseld door een stuk mindere. Trainer Krop zal alles in het werk moeten stellen van zijn ploeg een constante eenheid te maken. Hopelijk lukt dit zaterdag a.s. wanneer de tot nu toe zeer verrassend voor de dag komende Reiger Boys uit Heerhugowaard naar Zeewijk komt.

  Overige teams

  Het TWEEDE verloor haar derde wedstrijd in successie. Nu was AFC 2 in Amsterdam met 1-0 de betere ploeg. Zaterdag a.s. is ASV/Arsenal 2 de tegenstander.

  Het DERDE won haar vierde duel op rij: nu werd Velsen 3 met 4-3 verslagen.

  De eerstkomende wedstrijd is op woensdagavond 27 oktober a.s. thuis tegen Olympia Haarlem 3.

  De  VROUWEN van trainer Dennis Tijl gingen kopje onder bij Onze Gezellen, na eerder nog  met 5-0 gewonnen te hebben, nu met 7-0.

  Zaterdag 30 oktober a.s. komt de Foresters naar Zeewijk.

  Dieter van Laar

rfwbs-slide