• IJ.V.V. Stormvogels in IJmuiden is een voetbalvereniging met een rijke historie en een mooie toekomst. Opgericht op 1 juni 1912, ontsproten uit een steeds groter wordende gemeenschap in, toen nog, een dorp aan zee. De combinatie van vis, visserij en Stormvogels is onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Dat kan ook bijna niet anders wanneer je weet dat Stormvogels zo ongeveer ‘geboren’ is in de vishallen. Ook tegenwoordig blijkt die band nog immer, vorm gegeven in de nauwe relatie met hoofdsponsor Rederijk C. Vrolijk en jaarlijks in augustus tijdens het "Zeehaven Zilveren Trawlertoernooi".

  Een rijke historie met een korte periode van betaald voetbal in de jaren vijftig. In 1963 werd het betaald voetbal afgestaan aan de fusieclub Telstar. Samen met VSV (eveneens uit 1912) werd Telstar opgericht en keerden zowel Stormvogels als VSV terug naar de amateurs.
  In de periode 2001 t/m 2008 trokken Telstar en Stormvogels weer nader tot elkaar en fuseerden in die periode tot de vereniging StormvogelsTelstarCombinatie. In 2008 werd deze fusie weer ontbonden en is Stormvogels weer gewoon Stormvogels, de ambitieuze en gezellige voetbalvereniging voor iedereen. Het domein van de vereniging is, na een aantal omzwervingen door de Gemeente Velsen, sinds 1968 de prachtige accommodatie op sportpark Zeewijk. Schitterende kleedkamers en kunstgrasvelden waardoor er op elk moment in het seizoen gevoetbald kan worden.

  Sportief heeft Stormvogels de meeste tijd van haar bestaan op een hoog niveau gespeeld in de amateurs. Na de fusie in 1963 moest gestart worden in de 4e klasse van de KNVB (toentertijd de laagste klasse). Met veel succes werd in zeer korte tijd de eerste klasse bereikt. Na de vorming van de hoofdklasse heeft ook Stormvogels 1 daar een tijd in gespeeld, In 1984 werd promotie afgedwongen en men wist zich een decennia te handhaven op dit hoge niveau. Na een aantal jaren in de tweede klasse te hebben gespeeld kwam ook het zaterdagvoetbal steeds meer op. Met ingang van het seizoen 2017-2018 richt Stormvogels zich volledig op het zaterdagvoetbal. Door de promotie van de zaterdag 1 start men dit seizoen in de 3e klasse.

  Naast de prestaties van de vertegenwoordigende teams richt Stormvogels zich al haar hele bestaan op de eigen jeugd. Een zeer belangrijke levensader voor elke vereniging en dus ook voor Stormvogels. Veel aandacht is er altijd geweest, en ook vandaag nog voor de breedte en voor de opleiding bij de jeugd. Na de ontvlechting met Telstar in 2008 is de jeugd het speerpunt van het beleid van Stormvogels.

  Naast de wedstrijden en trainingen zijn er jaarlijks veel andere activiteiten, georganiseerd door onze actieve Jeugdcommissie en immer bruisende Jeugdactiviteitencommissie. Kortom een vereniging die plezier en prestatie hand in hand laat gaan! Een vereniging voor jong en oud, voor jongens en meisjes, voor de recreatieve voetballers en ook voor diegene die presteren hoog in het vaandel hebben. De vereniging bruist van de activiteiten en beschikt over fantastische faciliteiten en mogelijkheden. Tijdens de uitgebreide viering van het 100 jarig bestaan van de verenging verscheen een schitterend jubileumboek "100 jaar geschiedenis in vogelvlucht" en een al even prachtige film over Stormvogels "een blauw hart". Daarnaast is Stormvogels onderscheiden  met de Koninklijke erepenning. Een prachtige onderscheiding die recht doet aan waar Stormvogels al meer dan een eeuw voor staat. Inmiddels 105 jaar, een mooie leeftijd en nog immer bruisend! Kom gewoon eens kijken en kennismaken. Kom voetballen en meedoen aan al die leuke activiteiten bij onze vereniging!

   

rfwbs-slide