• Beter Stormvogels moet overwinning tegen koploper Pancratius heel ongelukkig laten glippen

  In de uitwedstrijd tegen opnieuw een koploper, t.w. Pancratius uit Badhoevedorp, heeft Stormvogels een heel onnodig gelijk spel behaald. Ten eerste omdat het team van trainer Sjaak Lettinga bij een 0-2-voorsprong in de eerste twintig minuten van de tweede na vele kansen gemist te hebben de wedstrijd definitief op slot had kunnen gooien en ten tweede ging scheidsrechter Smith in de 69ste en 76ste minuut behoorlijk in de fout door twee honderd procent buitenspeldoelpunten aan de Badhoevedorpers toe te kennen waardoor Stormvogels slechts 1 in plaats van 3 zeer terechte punten meenam naar IJmuiden.

  Stormvogels trad in Badhoevedorp met hetzelfde elftal aan als in het gewonnen duel tegen Zandvoort en binnen een minuut was het reeds raak door een doelpunt van Stijn van der Voort; een snelle inworp van Huseyin Yilmaz werd door de rechtsback via de paal raak geschoten, 0-1.

  Stormvogels bleef het spel domineren tot de 20ste minuut en moest hierna toezien dat Pancratius de druk ging verhogen en zich drie mogelijkheden creëerde.

  Toch wisten de Vogels in de 39ste minuut hun voorsprong uit te breiden, want na een mooie actie van Yilmaz werd Brian Ezeoke bediend die vervolgens spits Tom van Mierlo heel simpel de 0-2 op het bord liet aantekenen. Op slag van rust was het Thomas Scholten die opnieuw een voorzet van Yilmaz niet binnen kon koppen waardoor de ruststand 0-2 bleef.

  Na de rust bleef Stormvogels de bovenliggende partij, maar Yilmaz, Scholten en Van der Voort gingen te nonchalant met de geboden kansen om de voorsprong uit te kunnen breiden. Bovendien keepte Nicolas van Teeffelen een berenpartij: hij ranselde alles uit zijn doel wat mogelijk was.

  In de 69ste minuut werd rechterspits Lesley Rienks over de as van het veld aangespeeld terwijl hij opzichtig in buitenspelpositie stond. Dit was de reden, dat de IJmuidense grensrechter Serge Jongejans zij vlag omhoog stak, maar scheidsrechter Smith negeerde dit signaal en liet doorspelen waardoor Rienks doelman Ebbeling kansloos kon laten, 1-2.

  En zeven minuten later werd door Smith opnieuw het vlagsignaal van de IJmuidense grensrechter genegeerd: nu mocht centrale verdediger Roy Pot in buitenspelpositie door en zijn harde schot vloog via het lichaam van doelman Ebbeling en de onderkant van de lat weer het veld in alwaar het voor de voeten kwam van invaller Jelle Houben die zonder problemen de bal in de touwen kon jagen, 2-2.

  Stormvogels was daarna de kluts kwijt en Pancratius kleunde er stevig in. Grove tackles, opstootjes op ledematen enz. waren het gevolg (zie verder visie trainer Sjaak Lettinga).

  Na SCW veertien dagen geleden opnieuw onnodig puntenverlies voor Stormvogels.

  Zaterdag a.s. in in Amsterdam-West is ZSGOWMS de volgende tegenstander. Hopelijk hebben de Vogels dan meer geluk!

  Dieter van Laar

   

  Visie van (boze) trainer Sjaak Lettinga:

  ,,We kwamen goed uit de startblokken wat direct een doelpunt opleverde. Uit een ingooi bediende Hüseyin Yilmaz  de mee opgekomen Stijn van der Voort en hij schoot via binnenkant van de paal raak. We bleven hierna de bovenliggende partij en hadden de wedstrijd onder controle. Pancratius ging hoger druk zetten na een minuuut of 20, hier hadden we het even wat moeilijker mee, maar meer dan 2 á 3 mogelijkheden hoefden we niet toe te staan in de eerste helft. Na een goede actie van Yilmaz kon Brian Ezeoke Tom van Mierlo bedienen, die bij de tweede paal simpel kon binnentikken; 0-2. Kort voor rust had Yilmaz de 0-3 op zijn schoen, maar oog in oog met de Pancratius-doelman kwam hij niet tot scoren. Ook Thomas Scholten kon niet binnenkoppen van 5 meter na opnieuw een voorzet vanaf links van Yilmaz.

  Na rust waren er legio kansen om de score uit te breiden en de wedstrijd definitief in de zak te steken. Een zevental(!) kansen werden om zeep geholpen door Yilmaz, Scholten en Van der Voort. Tussendoor moest doelman Germain Ebbeling eenmaal redding brengen op een kans van Pancratius.

  In de 69e minuut ging het plotseling mis; bij een diepe bal achter onze verdediging werd niet goed genoeg meegelopen met de diepgaande speler en/of overgenomen en de uitkomende Ebbeling werd verslagen. Ondanks een vlagsignaal van Serge Jongejans werd het doelpunt goedgekeurd.

  Plotseling geloofde Pancratius weer in een goed resultaat en gooide letterlijk de beuk erin. Als gevolg hiervan moest Glenn Bruinsma van het veld en de korte periode dat we met 10 man stonden, maakte Pancratius gelijk. Opnieuw werd bij een diepe bal onvoldoende meegelopen en/of overgenomen; via de kluts belandde de bal tegen de lat en in de rebound was het raak. Ondanks een nieuw vlagsignaal van grensrechter Jongejans werd het doelpunt goedgekeurd.

  Binnen 5 minuten was de wedstrijd op zijn kop gezet. Wat restte was een kwartier, maar hierin konden wij geen vuist meer maken. Pancratius had de flow mee en hier konden we maar moeilijk mee omgaan. Ondanks dat kregen we nog een aantal mogelijkheden en waren we nog een paar keer dreigend, maar de 2-3 zat er niet echt meer in.

  Ergens tussendoor had de leidsman nog even met de aanvoerders de kleedkamer opgezocht; hij voelde zich in de maling genomen door hun aanvoerder, omdat die zijn gele kaart had afgepakt. Er volgde echter geen sanctie.

  Een wedstrijd, die we makkelijk met ruime cijfers hadden moeten winnen, eindigde zo in een grote teleurstelling vanwege het weggeven van de voorsprong en dus twee punten.

  En de scheidsrechter... Tsja, normaal wil ik daar niet teveel over zeggen, maar na afloop heb ik hem heel rustig wel verteld dat,ik het heel kwalijk vond dat hij 2 maal een vlagsignaal negeert en dus 2 maal een onterecht doelpunt heeft goedgekeurd. Over het naar binnengaan met de aanvoerders ben ik maar niet begonnen.

  Conclusie: twee punten door de plee gespoeld en dat is na SCW uit al de tweede keer dat we onnodig puntenverlies lijden."

rfwbs-slide