• Nieuwsbrief augustus 2017

  Stormvogels gaat voor ‘meer op zaterdag’
  (Nico Stoker voorzitter)
  IJVV Stormvogels is er klaar voor. Die conclusie trek ik na een seizoen waarin het historische besluit viel om afscheid te nemen van het zondagvoetbal. De verrassende promotie van het eerste zaterdagelftal is een ‘geweldige bonus’ die de toekomstplannen in een stoomversnelling hebben gebracht.
  De poster met de nieuwe slogan van Stormvogels ligt al klaar: "Meer op zaterdag". ‘Dat is precies wat wij beogen met de concentratie van het voetbal op één dag’, ‘We zetten in op meer binding tussen de leden, meer leuke activiteiten voor de jeugd en meer gezelligheid voor iedereen die ons sportpark bezoekt. Daarnaast willen we stappen maken op voetbalgebied. De keuze om door te gaan als zaterdagvereniging zorgt ervoor dat we onze ambities waar kunnen maken en dat we een vereniging zijn die klaar is voor de toekomst.’
  ‘Stormvogels is van oudsher een ambitieuze club’. ‘Presteren zit in onze genen. Maar de volgorde moet goed zijn. Zonder plezier en binding kom je niet tot aansprekende prestaties. Daar investeren we dus in. Ook bij de jeugd. Dankzij de inzet van onze enthousiaste jeugdtrainers en jeugdcommissie ligt de activiteitenkalender voor komend seizoen al klaar. Ook verwelkomen wij een nieuw meisjesteam waar we ontzettend blij mee zijn. De velden liggen er weer piekfijn bij en de kantine krijgt een grote opknapbeurt. Onze sponsoren en de vrienden van Stormvogels zorgen voor de randvoorwaarden waarbinnen we met z'n allen aan de slag kunnen. De organisatie staat als een huis en daar mogen we als vereniging heel trots op zijn. De achterstand die we hebben opgelopen na de fusie met Telstar is volledig tenietgedaan. We maken echt een nieuwe start.’’.
  Ik ben ook blij dat de technische staf met volle overtuiging achter de visie van de club staat. ‘Zij geloven net als wij in een regionale spelersgroep met eigen jeugd die stap voor stap toewerkt naar de gezamenlijke doelstellingen. Voor het eerste elftal is dat het linker rijtje en meedoen voor een plek in de nacompetitie, terwijl het tweede elftal gaat strijden voor het kampioenschap. Met een selectie van 40 man, grotendeels spelers uit de beide eerste teams, moet dat zeker kunnen.’’
  ,,Dat het eerste elftal kan starten in de derde klasse is echt de kers op de taart’’, vind ik., Het team van Marco Adema heeft een geweldige seizoenshelft gedraaid en die lijn is doorgezet in de nacompetitie. De promotie heeft ons als club twee stappen vooruitgezet. Iedereen die daar een bijdrage aan heeft geleverd verdient een heel groot compliment.’’


  IJ.V.V. Stormvogels (senioren)
  (door Dieter van Laar)
  Stormvogels start met grote selectie het seizoen 2017-2018. Op donderdag 21 juni jl. had hoofdtrainer Sjaak Lettinga en zijn trainersstaf, bestaande uit Rick Kluijskens, hulptrainer; Marco Adema, trainer tweede elftal; Paul van Leeuwen, hersteltrainer, en Rob Verdikt, keeperstrainer, de huidige 42-koppige selectie uitgenodigd naar de kantine te komen voor een ,,welkomstpraatje" over de afspraken voor het nieuwe seizoen, die door hem en zijn trainersstaf waren opgesteld. Afspraken, die door iedere selectiespeler gerespecteerd en in uitvoering gebracht zullen moeten worden om een zo positief resultaat met het eerste en tweede elftal te gaan behalen. Lettinga verwacht, dat beide teams hoge ogen in hun afdeling kunnen en zullen gaan gooien.
  Op zaterdag 5 augustus jl. zijn de trainingen gestart voor deze grote selectie; 30 spelers, die na afloop genoten van soep met belegde broodjes, waren aanwezig. Na het spelen van wat oefenwedstrijden en wedstrijden voor de Haarlem Dagblad Cup zal bekend gemaakt worden wie voor de A- of B-selectie in aanmerking zal komen. Zo goed als de gehele zondagselectie is overgestapt naar de zaterdagseniorenafdeling. Vijf spelers, t.w. doelman Bas Veen, Bas Scholten, Mike Dam, Nabil Hussein en Giano Bonam zochten hun heil elders. Ook 4 zaterdagspelers vroegen overschrijving aan: Ian Hille, Dion Adema, Raoul van den Berghe en Melvin Huizinga plus A-junior Donny van den Berg.
  Naar Stormvogels kwamen: Fernando Alphenaar (Velsen) en Jasper Post (VSV), beiden terug op het oude nest; Rachid El Katthabi (SVIJ); Tom van Mierlo (Kennemerland/Haarlem); Thomas Scholten (Onze Gezellen) en Roy Schoorl (VSV).
  De indeling van de 3de klasse B is als volgt: DCG; IJmuiden; Overbos; Pancratius; Robinhood (uit Amsterdam, daarvoor tot 2015 Voorland); SCW; United/DAVO; VEW; VSV; VVA/Spartaan; VVC; Zandvoort; ZSGOWMS en Stormvogels.
  Op zaterdag 26 augustus a.s. wordt het Zilveren Trawlertoernooi op sportpark Zeewijk gehouden. In tegenstelling tot voorgaande jaren doen nu alleen clubs uit onze gemeente mee, t.w. Velsen, VSV, IJmuiden en Stormvogels; in feite een verkapt kampioenschap van Velsen. Tevens zullen de A-junioren van deze vier verenigingen zich manifesteren op dit maritieme toernooi. Voor het programma van Stormvogels voor de Haarlem Dagblad Cup en de bekerwedstrijden wordt verwezen naar de website van Stormvogels: http://www.stormvogels.nl/ .
  Verder speelt Stormvogels op woensdagavond 29 augustus en vrijdagavond 31 augustus op een toernooi bij FC Velsenoord.
  De reguliere competitie trapt af op 23 september met een uitwedstrijd tegen Robinhood uit. Derby’s op 30 september thuis tegen VSV en op 16 december IJmuiden thuis. Dit is tevens de laatste wedstrijd voor de winterstop. Einde van de winterstop op 27 januari met de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft tegen DCG uit. De tweede ronde start op 3 februari thuis met de wedstrijd tegen Robinhood. De derby’s in de tweede competitiehelft zijn op 7 april uit tegen VSV en op 19 mei uit tegen IJmuiden. De laatste competitiewedstrijd is op 26 mei thuis tegen United/DAVO.
  Voor een gedetailleerd wedstrijdprogramma wordt verwezen naar de website van Stormvogels: http://www.stormvogels.nl/ .


  Terugblik seizoen 2106-2017

  Het eerste van de zondag startte het seizoen met 18 selectiespelers, een veel te smalle basis voor trainer Sjaak Lettinga en zijn staf; met slechts acht basisspelers werd het seizoen beëindigd - aanvulling kwam vanuit de A-junioren en hulptrainer Rick Kluijskens zat zelfs regelmatig op de reservebank om indien nodig in te vallen. De start van de competitie was veel belovend: uit de eerste drie wedstrijden werden zeven punten behaald, maar uit de resterende 23 duels werd het lage aantal van 20 punten met moeite in de wacht gesleept. Aan het slot van de competitie had Stormvogels nog mooi de gelegenheid gekregen haar vege lijf te reden, maar tegen de daarna gedegradeerde teams ZAP en De Kennemers werd verloren waardoor Stormvogels aan de nacompetitie moest meedoen. FC Den Helder werd de tegenstander en na een gelijk spel in de marinestad werd thuis verloren en was degradatie naar de derde klasse op papier een feit (in het seizoen 1978-1980 promoveerde Stormvogels naar de tweede klasse om daarna de weg richting hoofdklasse te vinden). FC Uitgeest vierde het kampioenschap.
  Waarom op papier? In januari jl. stemden de leden in met het beleidsplan van het bestuur het volgend seizoen niet meer aan het zondagamateurvoetbal mee te doen en zich als vereniging alleen op het voetbal op de zaterdag te richten. Omdat het eerste zaterdagteam een huzarenstukje uithaalde, wordt het volgend seizoen een start in de derde klasse gemaakt (zie verder overzicht zaterdag 1). Het tweede zondag team behaalde met 23 punten uit 20 wedstrijden een zevende plaats.
  Topscorers: de meeste doelpunten werden door Bastiaan Scholten, die naar Velsen is vertrokken, gemaakt, 18 stuks, gevolgd door Mike Dam met 7
  Dames
  Het enige damesteam begon enthousiast aan de competitie, maar moest zich na een paar maanden terugtrekken uit de competitie doordat er onder de dames te veel langdurig geblesseerden waren. Na de winterstop ging de doorstart ook niet door: nu waren een paar dames in verwachting. Leider Wim Haasnoot stelde alles in het werk komende competitie weer met een damesteam voor de dag te kunnen komen, maar tot op heden is hem dat niet gelukt.
  Zaterdagsenioren
  Het eerste elftal verraste vriend en vijand door via de nacompetitie promotie af te dwingen naar de derde klasse. Het team van trainer Marco Adema kan terugkijken op een wisselvallig seizoen: uit 22 wedstrijden werden 40 punten behaald met 12 overwinningen, 4 gelijke spelen en 6 nederlagen (2 tegen buurman SVIJ) met een doelsaldo van 47 voor en 36 tegen. Stormvogels eindigde op de vierde plaats en behaalde daardoor de derde periodetitel. Heel veel spelers, onder wie vele A-junioren, heeft Adema het hele seizoen door o.a. schorsingen en blessures moeten inpassen.
  Ondanks deze tegenslagen wisten de jongens van Adema eerst Hoofddorp in een tweeluik in de nacompetitie te verslaan om vervolgens een grandioze stunt uit te halen door FC Velsenoord (eindigde gelijk met DEM in de reguliere competitie, maar verloor de beslissingswedstrijd en een doelsaldo had van 105 voor en 21 tegen) in opnieuw een tweeluik, met lege handen te laten staan. In Velsenoord werd met 2-2 gelijk gespeeld om vervolgens thuis, na een zinderend duel, in de slotfase met 3-2 te winnen waarmee het onmogelijke gebeurde en promotie naar de derde klasse een feit werd.
  Topscorers: de roos werd het meest gevonden door Raoul van den Berge (naar VSV) met 8 doelpunten, gevolgd door Wago Matt Mattithasvilli met 7.
  Het tweede zaterdagelftal kan terugzien op een redelijk gespeeld seizoen en eindigde boven de middenmoot, terwijl het derde elftal in de top meedraaide. Het volgend seizoen komen in de competitie vier elftallen uit.
  Het bestuur van de Vrienden van Stormvogels hoopt dat het beleidsplan van het bestuur om zich alleen voor de 100 procent op het zaterdagvoetbal te richten, slaagt. Bovendien hopen we, dat onze jeugdafdeling plus het meisjes- en vrouwenvoetbal de komende jaren zullen gaan groeien. Dit laatste maakt een heel grote kans gezien de prachtprestatie van het Nederlands vrouwenelftal, de Europees kampioen.

  Stormvogels Jeugd
  (Michiel Langbroek en Robert Engels)
  Zo, en dan is de zomerstop weer voorbij en kunnen we ons met een frisse blik op het seizoen 2017/2018 gaan richten. Voor Stormvogels natuurlijk een bijzonder jaar waarin het voetbal zich volledig op de zaterdag gaat concentreren.
  Afgelopen seizoen is binnen de jeugdafdeling meer het accent gelegd op het vergroten van het plezier en het verbeteren van de aantrekkingskracht van de vereniging.
  Hierbij heeft de Jeugd Activiteiten Commissie een belangrijke rol vervuld door het organiseren van vele activiteiten wat in de toekomst uiteraard zal blijven plaatsvinden.
  Met betrekking tot ons jeugdbestuur zijn er inmiddels enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo hebben Dave en Jack Binkhorst de functie van Technisch Jeugd Coördinator overgenomen van Stefan Hoekstra die fulltime gaat werken bij de KNVB. Stefan gaat niet verloren voor Stormvogels, hij is trainer van JO 19-1.
  Tevens zijn wij, Michel en Robert, toegetreden tot het bestuur in de functie van jeugdvoorzitter. Al van kleins af zijn wij beide lid van Stormvogels en hebben alle jeugd- en seniorenafdelingen doorlopen.
  Voor ons was dit dan ook een mooie kans om na al die jaren als voetballer nu wat terug te doen voor de club en ons in te gaan zetten voor de jeugd.
  Het belangrijkst is dat onze jeugdspelers en -speelsters met veel plezier naar Stormvogels komen om lekker te voetballen en plezier te maken.
  Ook zullen we proberen erop toe te zien dat de spelers van onze jeugd zich volgens de maatstaven van Stormvogels zullen gedragen en dit ook uitdragen.
  Een ander heugelijk feit is dat Stormvogels vanaf aankomend seizoen over een meidenelftal zal beschikken. Hierdoor gaat voor Stormvogels een lang gekoesterde wens in vervulling.
  Na de fantastische prestatie van onze leeuwinnen op het EK zal het enthousiasme en vraag naar meidenvoetbal alleen maar toenemen en hopen wij ons bestand in de toekomst te kunnen uitbreiden.
  Onze missie is voor aankomend seizoen is om het speelplezier voor de jeugd te vergroten en hiermee onze jeugdafdeling verder uit te breiden.
  Op 10 september 2017 zal hiermee direct het startsein worden gegeven met onze Seizoen Opening! Een dag vol plezier met onder andere Voetbal City en leuke andere activiteiten. (Toegang en deelname is gratis) Wij hopen u graag op deze of andere dag te mogen begroeten op ons prachtige sportcomplex.
  Kortom, wij als jeugdbestuur en jeugd activiteiten commissie zijn volop in beweging voor onze helden en heldinnen van de toekomst!


  De VRIENDEN
  Zoals u weet ondersteunen de Vrienden met de ontvangen donaties gevraagd en ongevraagd de vereniging, van de jongste jeugd tot en met de senioren.
  Donaties:
  Bij de start van het vorige seizoen telde de ledenlijst 92 Vrienden. In de loop van het seizoen heeft één persoon zijn lidmaatschap opgezegd en zijn er twee van de ledenlijst verwijderd omdat er twee jaar achter elkaar geen contributie van hen is ontvangen. Van de overgebleven 89 Vrienden is er van vier geen betaling ontvangen en heeft er één volgens afspraak een dienst in plaats van een betaling geleverd zodat er aan donaties €4.200 is ontvangen. Daarnaast leverde het tanken bij tankstation Koks (PEUT) ook nog eens €158,78 op.
  Uitgaven:
  - Kantoorbehoeften en bankkosten (zoals postzegels en kopieën)
  - Attenties voor onze zieke Vrienden en assistentie in de koffiekamer
  - Kerstbingo (bijdrage voor de prijzen)
  - Bijdrage aan de stichting sponsoring
  - Storting in de fooienpot van de kantine
  - Wedstrijdbal voor het 1e elftal
  - Bijdrage trainingskamp zondag- en zaterdagselectie tijdens de winterstop
  - Structurele bijdrage aan de vereniging
  - Ondersteuning van de jeugdafdeling
  Toelichting:
  De ondersteuning van de jeugdafdeling bedroeg 27% van onze inkomsten en was daarmee even hoog als de structurele bijdrage aan de vereniging. Het streven voor het aankomende seizoen is om het accent nog meer te verleggen naar de jeugdafdeling.
  Wij hopen U dit seizoen wederom als lid te mogen begroeten en verzoeken u om uw bijdrage van € 50 over te maken naar rekening NL48 INGB 0006 7307 62 t.n.v. de Vrienden van Stormvogels. Mocht u liever contant betalen op Zeewijk aarzel dan niet om een kwitantie te vragen.
  Zodra uw betaling binnen is sturen wij u het lidmaatschapsbewijs toe.
  Misschien kent u nog iemand in uw omgeving die Stormvogels een warm hart toedraagt en wil toetreden tot de Vrienden.
  Mocht U besluiten de "Vrienden" niet meer financieel te ondersteunen, dan respecteren wij dat. In dat geval vragen wij u even een berichtje te geven in de vorm van een telefoontje, brief of email (dietervanlaar@quicknet.nl).

  Met sportgroeten en tot spoedig ziens op Zeewijk.
  Het bestuur van de Vrienden.
  Dieter van Laar tel 0255-521033,
  Map Arpad tel 06-53780199,
  Hans de Boer tel 06-57336620
  Anton Vlot 023-5382461,

   

   

  Bankrek NL48INGB0006730762
  t.n.v. Vrienden van IJ.V.V. Stormvogels- IJmuiden

rfwbs-slide